Σάββατο 16 Μαρτίου 2013

Σοκάρει η γυμνή αλήθεια της Τζένης Κοσμίδου


Αληθινό ξεγύμνωμα μιας ανθρώπινης ψυχής. Μιας ψυχής τραυματισμένης, παραδομένης σε δαίμονες του παρελθόντος που έχουν αφήσει πάνω της ανεξίτηλα σημάδια. Μιας ψυχής που παρά τον πόνο της βρίσκει το θάρρος να αγωνισθεί και να νικήσει.

Η ηρωίδα δεν νικά μόνο τους εσωτερικούς της δαίμονες αλλά και τους δαίμονες που επιβάλει το βλοσυρό πρόσωπο της σκληρής κοινωνικής πραγματικότητας που αντικρίζουν καθημερινά όσοι τολμούν να διαφέρουν.

Ακόμα και αυτά τα λόγια όμως φαντάζουν φτωχά μπροστά στα συναισθήματα που γεννά ο μονόλογος της Τζένης Κοσμίδου με τίτλο "Όταν σβήνουν τα φώτα" που θα παρουσιάζεται στο θέατρο Vault κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 19:15 για λίγες εβδομάδες ακόμα, με φιλική συμμετοχή του Γιώργου Κιμούλη στο Video Art της παράστασης και κυκλοφορεί σε βιβλίο από τις εκδόσεις Bookstars ενώ προλογίζεται με πολύ ενθουσιασμό από την αγαπημένη μας Ευαγγελία Σαμειωτάκη.

Τίποτα σε αυτή την ζωή δεν είναι τυχαίο για αυτό και δεν είναι τυχαίο ότι την εν λόγω δημιουργία στηρίζουν δύο καταξιωμένοι και αγαπημένοι καλλιτέχνες, ούτε ότι η Τζένη Κοσμίδου έχει τόση έντονη καλλιτεχνική δραστηριότητα και πορεία παρά το νεαρό της ηλικίας της.

Θα χαρακτήριζα αυτόν τον μονόλογο κάτι παραπάνω από ένα βιβλίο ή μία παράσταση. Θα τον χαρακτήριζα μια ιδιαίτερη εμπειρία που αξίζει όλοι μας να βιώσουμε και να χειροκροτήσουμε.

Κώστας Μαντάς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Συνταγές