Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2013

Όταν σβήνουν τα φώτα


Το «Όταν σβήνουν τα φώτα» δεν είναι ένας απλός θεατρικός μονόλογος. Είναι μία καταγγελία θεμάτων ταμπού που όλοι γνωρίζουμε αλλά λίγοι τολμάμε να συζητήσουμε ανοιχτά ή ακόμα και να σκεφτούμε.
Μπροστά στα μάτια μας αποκαλύπτονται μεγάλες αλήθειες. Άλλοτε τρυφερές και συγκινητικές και άλλοτε σκληρές και επώδυνες.
Η λαχτάρα ενός μικρού κοριτσιού που ξέρει από μικρό τον δρόμο για τον οποίον προορίζεται αλλά δεν έχει καμία στήριξη από την οικογένεια του, γιατί όπως οι περισσότεροι γονείς έτσι και οι δικοί του θεωρούν πως εκείνοι είναι σε θέση να γνωρίζουν καλύτερα το καλύτερο για το μέλλον του.
Η λαχτάρα να αγγίξει το όνειρο σε συνδυασμό με την έλλειψη στήριξης και κατανόησης από το οικογενειακό της περιβάλλον την κάνει ευάλωτη, βορρά στα νύχια του πρώτου επιτήδειου.
Μπροστά στα μάτια του θεατή αποκαλύπτονται τα βαθύτερα σημάδια ενός βιασμού. Τα σημάδια της ψυχής που όσος καιρός και να περάσει δεν θα επουλωθούν ποτέ. Φανερώνονται όλα απροκάλυπτα μαζί με κάποιες από τις επιπτώσεις τους.
Κατάθλιψη, κρίσεις πανικού, βουλιμία είναι κάποια από τα γεννήματα αυτής της ανίερης συνουσίας που οδηγούν στο ξεγύμνωμα μίας άλλης σκληρής αλήθειας.
Του ρατσισμού που βιώνουν ακόμα και σήμερα οι υπέρβαροι άνθρωποι. Της έλλειψης ισάξιων ευκαιριών με βάση την εξωτερική εμφάνιση αντί των προσόντων και του μυαλού.
Η πρωταγωνίστρια καταρρακώνεται, χάνεται στα σκοτεινά μονοπάτια του μυαλού της με μόνη της συντροφιά τις αγαπημένες της ηρωίδες.
Ηλέκτρα, Αγαύη, Μήδεια, Αντιγόνη, Ανδρομάχη. Βιώνει μαζί τους την δική της σύγχρονη τραγωδία και όπως αυτές στο τέλος λυτρώνεται μέσα από την αναμενόμενη - σύμφωνα με τι τρίπτυχο της αρχαίας τραγωδίας - κάθαρση.

ΓΙΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΟ ΑΡΙΘΜΟ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ

Πρεμιέρα: Δευτέρα 4 Μαρτίου στις 19:15
Παραστάσεις: Δευτέρα - Τρίτη στις 19:15 έως Τρίτη 2 Απριλίου
Γενική Είσοδος: 10 Ευρώ

Θέατρο Vault
Μελενίκου 26
Βοτανικός
Τηλέφωνο Κρατήσεων: 211-2269824, 6945-983264, 213-0356472

Συντελεστές:
Κείμενο - Σκηνοθεσία: Τζένη Κοσμίδου
Ερμηνεία: Δήμητρα Θεοδωροπούλου
Σκηνοθεσία Βίντεο: Αγγελική Γκαλμπένη - Παπαγρηγορίου
Φιλική συμμετοχή στα βίντεο: Γιώργος Κιμούλης, Βιβή Μυλωνά
Βοηθοί Σκηνοθέτη: Μία Καλιντζόγλου, Τζαννής Σπανός
Video Art: Αλέξανδρος Συνοδινός
Ενδυματολόγος/ Σκηνογράφος: Μικέλα Τσόντζου
Μουσική Επιμέλεια: Χρήστος Στρατηγόπουλος
Χορογραφίες: Ειρήνη Στρατηγοπούλου
Βίντεο/Μοντάζ: Αλέξανδρος Συνοδινός
Φωτογραφίες: Μικέλα Τσόντζου

Την κυρία Θεοδωροπούλου ντύνουν τα καταστήματα Ρουχομάνια.
Μακιγιάζ/ Hair Styling: ΙΕΚ ΑΚΜΗ
Λυδία Καραγιαννοπούλου
Ευαγγελία Νικολαίδη
Χρύσα Ντουλομάτη

Παραγωγή: Scene 10-7


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Συνταγές