Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2013

Βραβεία RegioStars για καινοτόμα περιφερειακά σχέδια


Πέντε καινοτόμα έργα με συμμετοχή οργανισμών από αυστρία, Φινλανδία, Γροιλανδία, Βόρεια Ιρλανδία, Σκωτία, Σουηδία, Πολωνία, Ιταλία, Λετονία, Ολλανδία, Σλοβακία, Μεγάλη Βρετανία και Ελλάδα διακρίθηκαν στα βραβεία RegioStars 2012 για τη συμβολή τους στην περιφερειακή ανάπτυξη. Στόχος των βραβείων είναι να εντοπιστούν καλές πρακτικές που έχουν συγχρηματοδοτηθεί από την Πολιτική Συνοχής της Ε.Ε. (ευρωπαϊκό ταμείο Περιφερειακής ανάπτυξης ή ταμείο Συνοχής) και προάγουν την οικονομική ανάπτυξη της περιφέρειας.

107 έργα διεκδίκησαν τα βραβεία, εκ των οποίων διακρίθηκαν τα ακόλουθα:

Eco World Styria (κατηγορία "Έξυπνη ανάπτυξη"): Πρόκειται για δίκτυο που λειτουργεί στην περιφέρεια Styria της Αυστρίας και στοχεύει στην αύξηση και συγκέντρωση εταιρειών καθαρής τεχνολογίας στη συγκεκριμένη περιοχή. Από την έναρξη του έργου, έχουν δημιουργηθεί περίπου 5.000 νέες θέσεις εργασίας, με μέση αύξηση του προσωπικού των εταιρειών που ξεπερνά το 10%, ενώ στόχος είναι οι 180 εταιρείες να συγκροτήσουν ένα παγκόσμιο κέντρο οικοκαινοτομίας.
Περισσότερες πληροφορίες: http://www.eco.at/

GRaBS (κατηγορία "Βιώσιμη ανάπτυξη"): 14 εταίροι από 8 χώρες (Αυστρία, Ελλάδα, Ιταλία, Λετονία, Ολλανδία, Σουηδία, Σλοβακία και Μεγάλη Βρετανία) ανταλλάσουν γνώσεις και εργαλεία για την προσαρμογή της αστικής ανάπτυξης στις νέες κλιματικές προκλήσεις. Από την Ελλάδα, συμμετέχει ο Δήμος Καλαμαριάς.
Περισσότερες πληροφορίες: http://www.grabs-eu.org/

Older people for Older people (κατηγορία "ανάπτυξη χωρίς αποκλεισμούς"): Περιφερειακές αρχές στη Φινλανδία, τη Γροιλανδία, τη Βόρεια Ιρλανδία, τη Σκωτία και τη Σουηδία συνεργάστηκαν με ηλικιωμένους προκειμένου να βρουν εναλλακτικούς τρόπους παροχής των υπηρεσιών που χρειάζονται σε αγροτικές περιοχές.
Περισσότερες πληροφορίες: http://www.o4os.eu

South East Malme (κατηγορία "ανάπτυξη υποβαθμισμένων αστικών περιοχών"): το σουηδικό έργο δημιούργησε στρατηγικές συνεργασίες μεταξύ κατοίκων, ιδιοκτητών ακινήτων και επιχειρήσεων σε τέσσερις περιοχές του  νοτιοανατολικού Μάλμε με υψηλά ποσοστά ανεργίας.
Περισσότερες πληροφορίες: http://www.malmo.se/

Podlaskie Voivodeship (κατηγορία "Πληροφόρηση κοινού"): Η πολωνική αυτή περιφέρεια δημιούργησε έναν δικτυακό τόπο στα πολωνικά και στα αγγλικά με λεπτομερείς πληροφορίες γύρω από τις επενδύσεις της Ε.Ε. και τους δικαιούχους ευρωπαϊκών προγραμμάτων.
Περισσότερες πληροφορίες: http://www.podlaskiedotacje.pl/

Ιωαννίδης Αχιλλέας - Αρθρογράφος
axilleas23@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Συνταγές