Πέμπτη 28 Ιουνίου 2012

Μυστηριακή Περιπλάνηση




Μυστηριακή Περιπλάνηση και Υπόγειες Στοές Τάφρου γι’ αυτό το διήμερο, στο 6ο Μεσαιωνικό Φεστιβάλ νήσου Ρόδου.

Μετά τη μεγάλη επιτυχία που σημείωσε το Παιχνίδι της Αναζήτησης του Δράκου της Ρόδου, μη χάσετε αυτό το Σάββατο, 30 Ιουνίου στις 20:00 τη Μυστηριακή Περιπλάνηση στο Μεσαίωνα, που πραγματοποιείται στο πλαίσιο του 6ου Μεσαιωνικού Φεστιβάλ νήσου Ρόδου – Γιορτές των Κάστρων. Μία συναρπαστική, διαδραστική εμπειρία που θα σας συγκλονίσει!

Ένα Ταξίδι στο έρεβος του χρόνου, για να ανακαλύψουμε ξανά το λαμπρό ιστορικό μας παρελθόν και να βιώσουμε το δέος μίας ηρωικής εποχής, με ξιφομαχίες, άλογα, ζωντανή μουσική, ξυλοπόδαρες φιγούρες, φωτιές και δραστηριότητες που θα αποτελέσουν αξέχαστη εμπειρία για όσους συμμετέχουν! Μορφές και Πνεύματα που θα συναντήσουμε σε αυτό το ταξίδι θα μας συνοδεύσουν σε μία ιστορία γεμάτη περιπέτεια, έρωτες, θρύλους με μία εντυπωσιακή Πομπή και πολλές εκπλήξεις!

Σημείο συνάντησης η Πύλη d’ Amboise (επί της οδού Δημοκρατίας), έξω από τη μεσαιωνική πόλη και πριν το γεφυράκι. Συμβολικό ποσό συμμετοχής, για την ενίσχυση του φεστιβάλ, που φέτος δε χρηματοδοτείται από φορείς ή άλλους χορηγούς: 3 ευρώ

Την Κυριακή, 1 Ιουλίου, στις 18:00, θα πραγματοποιηθεί επίσκεψη σε υπόγειες στοές της Τάφρου που δεν έχουμε ξαναδεί, θα γίνει ενημέρωση για τη χρήση που είχανε και θα ακολουθήσει ο καθαρισμός τους. Πρόκειται για μία προσπάθεια επιμόρφωσης και περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης και αφύπνισης σε θέματα διατήρησης της πολιτιστικής μας κληρονομιάς από το «Μεσαιωνικό Ρόδο». Όσοι θέλουν να πάρουν μέρος, μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στο email: info@medievalrose.org (γράψτε μας ονοματεπώνυμο, ηλικία και τηλέφωνο) και κατόπιν θα τους σταλούν αναλυτικά πληροφορίες γι’ αυτή τη δράση.

Προς αποφυγή συγχύσεων θα θέλαμε να διευκρινίσουμε στο κοινό ότι το 6ο Μεσαιωνικό Φεστιβάλ νήσου Ρόδου – «Γιορτές των Κάστρων» κλείνει τη σειρά των εκδηλώσεων του με τις παραπάνω περιγραφόμενες δράσεις και ουδεμία σχέση έχει με άλλα Μεσαιωνικά Φεστιβάλ που προέκυψαν πρόσφατα στο νησί και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν συνέχεια του πρώτου φεστιβάλ που έχει θεσμοθετήσει σε ετήσια βάση το «Μεσαιωνικό Ρόδο» από το 2006 στη Ρόδο και πανελλαδικώς.

ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟ «ΓΛΕΝΤΙ» ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΤΑΣΟΥ ΧΑΛΚΙΑ




ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟ «ΓΛΕΝΤΙ» ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΤΑΣΟΥ ΧΑΛΚΙΑ

Την Πέμπτη 5 Ιουλίου στα Ιωάννινα

Με αφορμή  την συμπλήρωση είκοσι χρόνων από τον θάνατο του μεγάλου Ηπειρώτη κλαρινίστα Τάσου Χαλκιά, ο γιος του  ο γνωστός τραγουδιστής Λάκης Χαλκιάς οργανώνει στα Ιωάννινα την Πέμπτη 5 Ιουλίου 21.15 στο Υπαίθριο θέατρο της Εταιρείας Ηπειρωτικών Μελετών [Φρόντζος] συναυλία αφιερωμένη στη μνήμη του.

Μαζί με τον Λάκη Χαλκιά τραγουδούν ο Σάββας Σιάτρας, η Αρετή Κετιμέ, ο Δημήτρης Υφαντής, η Νότα Καλτσούνη και ο Λάμπρος Χαλκιάς. Τους συνοδεύει η 8μελής ορχήστρα του Χρήστου Χαλκιά με σολίστες στο κλαρίνο τον Σταύρο Καψάλη και Γιώργο Κοτσίνη. Συμμετέχει η Παραδοσιακή ορχήστρα και το φωνητικό σύνολο του Μουσικού Σχολείου Ιωαννίνων υπό την διεύθυνση της Γεωργίας Καρβούνη και του Χρήστου Ντούλια και το Παραδοσιακό χορευτικό συγκρότημα του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Ιωαννιτών υπό την διεύθυνση του Ηλία Γκαρτζονίκα και του Νίκου Νούσια.
Η συναυλία γίνεται με την υποστήριξη του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Ιωαννιτών, της Εταιρείας Ηπειρωτικών Μελετών και με την χορηγία της φέτα «Ηπειρος».
Εισιτήρια [10€] από το ταμείο του Πνευματικού Κέντρου [Αγ.Μαρίνας 55, τηλ. 26510 83961- 83840] από τα βιβλιοπωλεία «Ελευθερουδάκης» [Κατσαδήμα 7] «Αναγνώστης» [Πυρσινέλλα 11] και τα καταστήματα Rock shop [Πουτέτση 1α] «Ιρις» [Γρ.Σακκά 20] Πληροφορίες 6949 893555.
Χορηγοί επικοινωνίας η τηλεόραση ITV, τα ραδιόφωνα «Πρώτο Κανάλι», ΕΡΑ Ιωαννίνων, Δημοτικό ραδιόφωνο, «NRG», «Melody» και οι ιστοσελίδες: epirusonline.gr, ioannina24.gr, epirus.ellas.gr, mediasoup.gr , olympia.gr, matia.gr, mousikorama.gr, penapress.gr.

Από τους στυλοβάτες της μουσικής μας παράδοσης, από τους σημαντικότερους δεξιοτέχνες στο κλαρίνο, ο Τάσος Χαλκιάς επί έξι δεκαετίες συνέβαλε στη διάδοση και την διατήρηση της αυθεντικής παραδοσιακής μουσικής. Συνεχιστής της ιστορίας της οικογένειας των Χαλκιάδων που πρωτοεμφανίστηκε στην Ηπειρο το 1857.
Γεννήθηκε στη Γρανιτσοπούλα το 1914. Μεγάλωσε στο Δεσποτικό της Ηπείρου σ ένα σπίτι που η μουσική δεν σταμάταγε ποτέ. Παίρνει τα πρώτα μαθήματα κλαρίνου στα δώδεκα από τον ξάδελφο του Μάνθο Χαλκιά και τον αδελφό του Μήτσο. Στα 17 άρχισε να εμφανίζεται μαζί με τα αδέλφια του και το συγκρότημα που έφτιαξαν  «Τα μαύρα πουλιά». To 1931 γράφει το τραγούδι «Μη με κοιτάς που γέρασα» και γίνεται μέλος του συλλόγου των μουσικών. Την ίδια χρονιά παρουσιάζει με τα αδέλφια του στο θέατρο «Ολύμπια» της Αθήνας τον «Τσάμικο γάμο».Το 1938 παντρεύεται την Χριστίνα και μαζί αποκτούν δυο παιδιά τον Μιχάλη και τον Αλέξανδρο. Στην διάρκεια του Β παγκόσμιου πόλεμου,τραυματισμένος μεταφέρεται στο στρατιωτικό νοσοκομείο Ιωαννίνων. To 1941 βομβαρδίζεται το σπίτι του και σκοτώνεται η γυναίκα του Χριστίνα και τα δυο παιδιά τους.
To 1942 στη Βίτσα Ζαγορίου του  γνωρίζουν την Μαρίκα. Μαζί θα αποκτήσουν τον Μιχάλη [Λάκη], την Νίκη και τον Χρήστο.
Το 1951 ο Τάσος Χαλκιάς ηχογραφεί πρώτη φορά στην «Κολούμπια». Ακολουθεί η  ηχογράφηση 80 τραγουδιών για το Λαογραφικό Αρχείο της Ακαδημίας Αθηνών και ύστερα ξεκινά ταξίδια πολλά στο Κάϊρο, Αλεξάνδρεια, Νέα Υόρκη. Στην Αμερική δούλεψε για 18 μήνες μαζί με τον Γιάννη Παπαϊωάννου, τον Καλέργη και τον Τζουανάκο. Εκεί γράφει το περίφημο «Βορειοηπειρώτικο μοιρολόϊ».
Το 1963 επιστρέφει στην Ελλάδα και ηχογραφεί αρκετά τραγούδια όπως «Το παράπονο του τσοπάνου», «Το μοιρολόϊ» κα. Την ίδια χρονιά καλεσμένος της δισκογραφικής εταιρείας «Αlector» της Ν.Υόρκης φεύγει για την Αμερική όπου ηχογραφεί εκατό τραγούδια και συγχρόνως εμφανίζεται στην «Σπηλιά»  όπου συναντάει  τον περίφημο τζαζίστα- κλαρινίστα Μπένι Γκούντμαν  και ηχογραφεί μαζί του ένα μοιρολόϊ στην ταινία «Αντί» του Ρίτσαρντ Σαραφιάν.
Ο Τάσος Χαλκιάς  το 1966 ίδρυσε στην Ελλάδα την δισκογραφική εταιρεία «Σπέσιαλ Μιούζικ» όπου για μια δεκαετία έγραψε τραγούδια όπως «Ο Ηπειρώτικος γάμος», «Δεν μπορώ μανούλα», «Το Βορειοηπειρώτικο μοιρολόϊ», «Μη με κοιτάς που γέρασα» κα. Το 1969 ηχογραφεί τον «Ηπειρώτικο γάμο» στην και εμφανίζεται για δυο χρόνια [1971-1972]   στο «Κύτταρο» με τον Διονύση Σαββόπουλο. Εκεί γνωρίζει τον συνθέτη Γιάννη Μαρκόπουλο κι αρχίζει να ηχογραφεί  μαζί του. Το 1972 γράφει την μουσική για τον «Αίαντα» του Σοφοκλή που ανέβασε στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος ο σκηνοθέτης Κωστής Μιχαηλίδης. Την ίδια χρονιά εκπροσωπεί την Ελλάδα - με πρωτοβουλία της Ελένης Καραίνδρου - στο 1ο Φεστιβάλ Διεθνών Τεχνών στο Μaison dela Culture της Γαλλικής πόλης Ρέν. Το 1975 τον τιμά η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία και το 1978  η αδελφότητα του χωριού Φωτεινό με ειδική εκδήλωση που οργανώνουν οι συγχωριανοί του στην Αθήνα. Το 1979 συμμετέχει σε τρεις συναυλίες που οργάνωσε ο Λάκης Χαλκιάς στο θέατρο «Λυκαβηττού» στα πλαίσια του Φεστιβάλ Αθηνών. Την ίδια χρονιά  συμμετέχει στο Διεθνές συνέδριο του Ζάγκρεμπ μαζί με άλλους Ελληνες οργανοπαίχτες, σε μια προσπάθεια να διαδώσει σε όλους τους λαούς το παραδοσιακό μας τραγούδι. Το 1980 συνεργάζεται με τον συνθέτη Χρήστο Λεοντή στις «Τρωάδες» του Ευριπίδη που παρουσιάζει το θέατρο «Τέχνης» του Κάρολου Κούν. Το 1982 συμμετέχει στην γιορτή που οργάνωσε στο θέατρο «Λυκαβηττού» ο γιος του Λάκης Χαλκιάς για τα 125 χρόνια της οικογένειας των Χαλκιάδων. Την ίδια χρονιά παίρνει μέρος στο μουσικό συνέδριο των Μεσογειακών χωρών στην Μασσαλία και την Φλωρεντία.
Το 1984 τον τιμά η αδελφότητα της Αετόπετρας, ενώ δύο ακόμα αδελφότητες του Πολύδροσου και του Δεσποτικού θα τον τιμήσουν το 1985.
Τα επόμενα επτά χρόνια και ενώ η υγεία του είχε επιβαρυνθεί, κάνει κάποιες λίγες εμφανίσεις κυρίως σε συναυλίες του Λάκη Χαλκιά. Το 1989 στην εκκλησία του Αγίου Σπυρίδωνα στο Αιγάλεω ο Τάσος Χαλκιάς οργάνωσε ένα μνημόσυνο στη μνήμη των μουσικών της δημοτικής μας παράδοσης. Ηταν η πιο σημαντική, όπως έλεγε στιγμή της 60χρονης πορείας του.
Ο Τάσος Χαλκιάς «έφυγε» στις 12 Αυγούστου του 1992 από καρδιακό επεισόδιο. Ολος ο τύπος τον αποχαιρέτησε όπως του έπρεπε: «Η παράδοση στη σιωπή» , «Εφυγε ο στυλοβάτης της μουσικής μας παράδοσης», «Σίγησε το κλαρίνο του Τάσου..», «Κλάψε κλαρίνο με παράπονο πικρό», ήταν μερικοί τίτλοι «τέλους» κάποιων εφημερίδων…
Η προσφορά του Τάσου Χαλκιά αναγνωρίστηκε από επώνυμους και ανώνυμους που ήξεραν να εκτιμούν την αυθεντική δημιουργία.. Δεν αναγνωρίστηκε όμως από την Πολιτεία η οποία δεν του χορήγησε ούτε καν μια τιμητική σύνταξη!.Τον στεναχωρούσε αυτό. Περισσότερο όμως τον στεναχωρούσε ο δρόμος που έπαιρναν τα μουσικά πράγματα σε αυτό τον τόπο κι αναρωτιόταν τι θα μπορούσε να κάνει ο ίδιος για να θυμίσει ότι υπάρχει μια παράδοση που πρέπει να τιμάμε αν θέλουμε να επιβιώσουμε ως Εθνος.. «Την παράδοση και τα μάτια σας!!», έλεγε ο μπάρμπα Τάσος.

Τετάρτη 27 Ιουνίου 2012

Εις το βυθό της θάλασσας

Πρόσκληση… με διάθεση καλοκαιρινή!!!

Η Παιδική Νεανική Βιβλιοθήκη, που λειτουργεί στα πλαίσια της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Άργους-Μυκηνών, και το ΚΔΑΠ Νοτίου Άργους προσκαλούν όλους τους φίλους σε μια ξεχωριστή ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΓΙΟΡΤΗ

την Τετάρτη 4 Ιουλίου 2012
στις 19:30
στον προαύλιο χώρο της βιβλιοθήκης

Με χαρά σας προσκαλούμε στην παιδική θεατρική παράσταση ''Εις το βυθό της θάλασσας'' που ετοιμάστηκε με αγάπη και πολύ μεράκι από τα παιδιά του ΚΔΑΠ Νοτίου Άργους και τις υπεύθυνες: Ματίνα Λαλουκιώτη - νηπιαγωγό και Ευαγγελία Φιλιππή - θεατρολόγο.

Λίγα λόγια για το έργο:
Ο έμβιος κόσμος αντιδρά στην άνευ όρων εκμετάλλευσή του από τον άνθρωπο κι έτσι κάποια στιγμή τα ψάρια, τα δελφίνια, οι θαλάσσιες χελώνες και τα όστρακα ζητούν τη βοήθεια των σοφών της θάλασσας. Η βοήθεια έρχεται από μια επιστημονική μάγισσα, που το όνομά της είναι... Άνωση!

Στόχος του έργου:
Η θάλασσα είναι πηγή ζωής και πλούτου. Η ανθρώπινη όμως πλεονεξία οδηγεί στην ανελέητη εκμετάλλευσή της. Πού θα μας οδηγήσει άραγε το ξέφρενο αυτό πάθος μας; Το έχουμε αναλογισθεί ποτέ;

Οι μικροί ηθοποιοί:
Γλάρος (1): Χάρις Μυττά, Γλάρος (2): Ηλέκτρα Καραγιάννη, Γλάρος (3): Κων/να Καραγιάννη, Γλάρος (4): Μαρία Κυριάκου, Ψάρι (1): Στέλιος Λαδάς, Ψάρι (2): Μιχάλης Τούντας, Ψάρι (3): Πετρούλα Σπανού, Ψάρι (4): Μαρία Παναρίτη, Δελφίνι (1): Κορίνα Μπράβου, Δελφίνι (2): Ιάσονας Μακρής, Δελφίνι (3): Δήμητρα Τούντα, Δελφίνι (4): Χρήστος Θωμόπουλος, Χελώνα (1): Μαριάννα Βασιλοπούλου, Χελώνα (2): Παναγιώτης Βασιλόπουλος, Χελώνα (3): Βασίλης Καρακώστας, Χελώνα (4): Νίκος Θεοδοσίου, Κοχύλι (1): Θεοδώρα Μακρή, Κοχύλι (2): Λουκία Μπουντούρη, Κοχύλι (3): Μαρία Θωμοπούλου, Κοχύλι (4): Μαρία Τούντα, Ψαράς (1): Γιάννης Λαδάς, Ψαράς (2) / Τουρίστας : Χρήστος Σχοινάς, Ψαράς (3) / Τουρίστας : Φώτης Σχοινάς, Σοφός: Τάσος Πιπέρος, Άνωση: Πηνελόπη Κορούλη.

Η γιορτή θα κλείσει με τον πιο ευχάριστο τρόπο. Παιδιά από το Κέντρο Τεχνών και Πολιτισμού Δίεσις θα παρουσιάσουν με καλοκαιρινή διάθεση το δικό τους πρόγραμμα με όμορφα μουσικά σύνολα.

Σας περιμένουμε για να ευχηθούμε «Καλό Καλοκαίρι σε όλους»!

Είσοδος ελεύθερη         

Με εκτίμηση
Ο Αντιπρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Α.-Μ
Δελής Νίκος
Καθηγητής Πληροφορικής

Σάββατο 23 Ιουνίου 2012

Το παραδοσιακό χορευτικό συγκρότημα του πνευματικού κέντρου δήμου Ιωαννιτών για τον Τάσο Χαλκιά




Είκοσι χρόνια συμπληρώνονται αυτό το καλοκαίρι από τον θάνατο του μπάρμπα Τάσου Χαλκιά. Του στυλοβάτη της μουσικής μας παράδοσης, του σημαντικότερου Ηπειρώτη κλαρινίστα που για έξι δεκαετίες συνέβαλε στη διάδοση και διατήρηση της αυθεντικής παραδοσιακής μουσικής.

Με αφορμή αυτή την επέτειο ο γιος του Λάκης Χαλκιάς οργανώνει την Πέμπτη 5 Ιουλίου στις 21.15 στο Υπαίθριο Θέατρο της Εταιρείας Ηπειρωτικών Μελετών [Φρόντζος] συναυλία αφιερωμένη στην μνήμη του. Μαζί με τον Λάκη Χαλκιά τραγουδούν ο Σάββας Σιάτρας, η Αρετή Κετιμέ, ο Δημήτρης Υφαντής, η Νότα Καλτσούνη και ο Λάμπρος Χαλκιάς. Μαζί τους η 8μελης ορχήστρα του Χρήστου Χαλκιά και οι σολίστες στο κλαρίνο Σταύρος Καψάλης και Γιώργος Κοτσίνης. Συμμετέχει η Παραδοσιακή ορχήστρα και το φωνητικό σύνολο του Μουσικού Σχολείου Ιωαννίνων υπό την διεύθυνση της Γεωργίας Καρβούνη και Χρήστου Ντούλια και το Παραδοσιακό Χορευτικό Συγκρότημα του Πνευματικού Kέντρου.

Το τμήμα Παραδοσιακών χορών του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Ιωαννιτών ιδρύθηκε το 1984. Στις πολυεπίπεδες δράσεις του περιλαμβάνονται πεντακόσιες εμφανίσεις στην Ελλάδα και σε χώρες της Ευρώπης, Αφρικής, Αμερικής και Ασίας, η διοργάνωση περίπου δέκα πέντε ετήσιων θεματικών μουσικοχορευτικών παραγωγών, σεμιναρίων παραδοσιακών χορών και πολλές συμπαραγωγές με άλλα συγκροτήματα των Ιωαννίνων. Η κορυφαία στιγμή του συγκροτήματος ήταν η κατάκτηση της πρώτης θέσης και του χρυσού κυπέλλου στο Διεθνές Φεστιβάλ της Λιθουανίας το 2009.

Οι τριακόσιοι περίπου μαθητές όλων των ηλικιών διδάσκονται και έχουν παρουσιάσει πάνω από τετρακόσιους πενήντα χορούς από την στεριανή και νησιώτικη Ελλάδα, έχουν ερμηνεύσει εκατόν εβδομήντα τραγούδια, ενώ έχουν αναπαραστήσει σαράντα έθιμα και δρώμενα.
Στην συναυλία για τον Τάσο Χαλκιά θα εμφανιστούν τμήματα του συγκροτήματος με υπεύθυνους διδασκαλίας και σκηνικής παρουσίασης τους καθηγητές Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού Ηλία Γκαρτζονίκα [Διευθυντή τμήματος] και Νίκο Νούσια.

Η συναυλία γίνεται με την υποστήριξη του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Ιωαννιτών, της Εταιρείας Ηπειρωτικών Μελετών και με την χορηγία της φέτα «Ηπειρος».

Εισιτήρια [10€] από το ταμείο του Πνευματικού Κέντρου [Αγ. Μαρίνας 55, τηλ.26510 83961 –83840] τα βιβλιοπωλεία «Ελευθερουδάκης» [Κατσαδήμα 7], και «Αναγνώστης» [Πυρσινέλλα 11], Rock shop [Πουτέτση 1α], «Ιρις» [ Γρ.Σακκά 20]. Πληροφορίες 6949 893555.

Χορηγοί επικοινωνίας η τηλεόραση ITV, τα ραδιόφωνα «Πρώτο Κανάλι», ΕΡΑ Ιωαννίνων, Δημοτικό ραδιόφωνο, «NRG», «Melody» και οι ιστοσελίδες: epirusonline.gr, ioannina24.gr, epirus.ellas.gr, mediasoup.gr, olympia.gr, matia.gr, mousikorama.gr, penapress.gr.

Μόνον αυτοί που τρέφουν όνειρα απολαμβάνουν την πραγματικότητα




Ενθύμιο  2011-2012 3ου  Γυμνασίου  Τρικάλων: «Μόνον  αυτοί  που  τρέφουν  όνειρα  απολαμβάνουν  την  πραγματικότητα».

Την περασμένη Πέμπτη 21-6-2012, στο 3ο Γυμνάσιο Τρικάλων αποχαιρετήσαμε, σχεδόν  ξεπροβοδίζοντας  στο  δρόμο  της  νεανικής  τους  ζωής,  τους  μαθητές  και  τις  μαθήτριες  της  Γ΄ Γυμνασίου  με  την  ευχή  να  κάνουν  όνειρα, ακόμη  κι  αν  αυτά  τους  φαντάζουν  εκ  προοιμίου  απίθανα, ουτοπικά  ή  αδύνατα  να  πραγματοποιηθούν. Σύσσωμος ο  σύλλογος  διδασκόντων και ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων, τονίσαμε  στα  παιδιά  μας,  που  ανοίγουν  με  δύναμη  τα  φτερά  τους  για  το  Λύκειο,  πως  τα  όνειρα  είναι  το  άλας  της  ζωής, ο  πλούτος  της  φαντασίας  και  η  απόλαυση  της  πραγματικότητας. Αφού  αξίζει  τον  κόπο  τους  και  την  εσωτερική  τους  προσπάθεια  μια  ζήση  με  όραμα, ποίηση, όνειρα, ιδανικά… ας  έχουν  πάντα  κατά  νου  το  λόγο  του  ποιητή Νίκου Καρούζου,  που  ο  Σύλλογος  Γονέων  και  Κηδεμόνων  του  Σχολείου  μας, πολύτιμος  αρωγός  και  συμπαραστάτης  στο  δύσκολο  έργο  μας, επέλεξε  να  συνοδεύει  το  ενθύμιο  αποφοίτησης  2011-2012,  το οποίο  γενναιόδωρα  τους  χάρισε. Ιδιαίτερα  ευχαριστούμε  τις  ευγενέστατες  κυρίες  του  προεδρείου του Συλλόγου  Βλάχου Ευαγγελία,  Σπυροπούλου Κυριακή και Φλώρου Ειρήνη για την ακάματη ενεργητικότητά τους σε ζητήματα που κατά καιρούς απασχόλησαν τη σχολική μας κοινότητα.

Ένα  εξαιρετικής  αισθητικής  στεφάνι-μπρελόκ  με  θαλασσιές  χάντρες, για  να  επιδιώκουν  πάντα  «νίκες»  στη  ζωή  τους, για  να  στέφονται  νικητές  στα  δύσκολα  μονοπάτια  ή  στις  απλόχωρες  λεωφόρους  της…  Και  με  καταφύγιο  τη  λογοτεχνία, τη  μεγάλη  φίλη  του  ζεστού  ελληνικού  καλοκαιριού,  να  τη  μαθαίνουν  στις  πολύπτυχες  εκφάνσεις  της,  στις  πολυποίκιλες  εκδοχές  και  όψεις  της, στις  σύμφυτες  αντιφάσεις  της,  γιατί,  γνωρίζοντας  τη  ζωή  μέσα  από  τη  λογοτεχνία  στα  εφηβικά  του  χρόνια,  ο  άνθρωπος  θωρακίζεται  με  ισχύ  πνεύματος  και  ψυχής, αποκτά  συναισθηματική  και  νοητική  πληρότητα.

Οι  εγκάρδιες  ευχές  μας,  γονέων  και  καθηγητών, ας  ενεργήσουν  θετικά, σαν  άλλη  ασπίδα  προστατευτική, για  τους  δεκαπεντάχρονους  μαθητές/τριές  μας  που  αποχαιρετίσαμε.

Αμαλία Ηλιάδη
Δ/ντρια  του 3ου Γυμνασίου Τρικάλων

Πέμπτη 21 Ιουνίου 2012

Αναγνωρίζοντας ένα εγκεφαλικό επεισόδιο




Ένας νευρολόγος λέει ότι, εφόσον ένα εγκεφαλικό επεισόδιο μέσα σε 3 ώρες τύχει νοσηλείας, μπορεί να αντιστραφεί πλήρως από τις επιπτώσεις του...

ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ εγκεφαλικό επεισόδιο να θυμηθούμε τα 3 βήματα: S T R
Διαβάστε και μάθετε!

Μερικές φορές τα συμπτώματα ενός εγκεφαλικού είναι δύσκολο να εντοπιστούν. Δυστυχώς, η έλλειψη συνειδητοποίησης φέρνει την καταστροφή. Το θύμα με εγκεφαλικό επεισόδιο μπορεί να υποστεί σοβαρή βλάβη στον εγκέφαλο όταν οι άνθρωποι γύρω του αποτυγχάνουν να αναγνωρίσουν τα συμπτώματα ενός εγκεφαλικού επεισοδίου.

Τώρα, οι γιατροί λένε ότι ένας θεατής μπορεί να αναγνωρίσει ένα εγκεφαλικό επεισόδιο, θέτοντας σε αυτόν(ην) τρία απλά ερωτήματα:

S (Smile) * Ζητήστε από το άτομο να χαμογελάσει.

T (Talk) * Ζητήστε από το άτομο να μιλήσει λέγοντας μία απλή φράση (πχ. σήμερα είναι μία ηλιόλουστη μέρα).

R (Raise) * Ζητήστε από αυτόν(ην) να σηκώσει τα χέρια του.

Αν αυτός ή αυτή έχει πρόβλημα με κάποια από αυτά τα καθήκοντα, καλέστε τον αριθμό κλήσης έκτακτης ανάγκης αμέσως και περιγράψτε τα συμπτώματα του ατόμου.

Και νέες ενδείξεις (συμπληρωματικά) ενός Εγκεφαλικού: Ζητήστε από το άτομο να «βγάλει» έξω τη γλώσσα του. Αν η γλώσσα είναι «στραβά», αν πηγαίνει δηλαδή στην μία ή την άλλη πλευρά, είναι επίσης μια ένδειξη εγκεφαλικού επεισοδίου.

Εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας Μουσικής

Το Δημοτικό Ωδείο Άργους γιορτάζει

την Πέμπτη 21 Ιουνίου 2012

στην Ν. Κίο (πλατεία Δημάρχου Κατριλιώτη), 8.30μ.μ.

την ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΜΟΥΣΙΚΗΣ

με μουσική και τραγούδια από την Παιδική Χορωδία και την Ορχήστρα Εγχόρδων του Δημοτικού Ωδείου Άργους (διδασκαλία – διεύθυνση: Ανδρέας Ρεντούλης, Μόνικα Παπαϊωάννου), τη Χορωδία του Παναρμόνιου Ωδείου Αθηνών (διδασκαλία – διεύθυνση: Ανδρεάς Ρεντούλης)  και την Παιδική Χορωδία Ν. Κίου (διδασκαλία – διεύθυνση: Θεοδόσης Αντωνιάδης)

Η συναυλία πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Κ.Ε.Δ.Α.-Μ.

Με θέα στην Ακρόπολη...




Με θέα στην Ακρόπολη...

Ιούνιος - Ιούλιος 2012

Η Γιορτή της Μουσικής, με θέα στην Ακρόπολη... στο Ιωνικό Κέντρο

Οι Just Brass Quintet και η Ελένη Βουδουράκη σε μια μοναδική βραδιά jazz

Κάθε βράδυ που ένα εκλεκτό συγκρότημα μουσικής ανεβαίνει και παίζει στην Ταράτσα του Ιωνικού Κέντρου, κάτω από τη φωτισμένη Ακρόπολη, στην Πλάκα, είναι μια γιορτή της μουσικής!

Ειδικά, όμως την Πέμπτη 21 Ιουνίου, 9.30μμ, στο Ιωνικό Κέντρο, στην οδό Λυσίου 11, η μέτζο-σοπράνο Ελένη Βουδουράκη και οι Just Brass Quintet, επιφυλάσσουν την πιο πρωτότυπη βραδιά, και τον καλύτερο τρόπο, για να γιορτάσουμε την Ημέρα της Μουσικής!

Τη βραδιά εκείνη, το ηχόχρωμα της Ανθρώπινης Φωνής σε συνδυασμό με εκείνο των Χάλκινων Πνευστών, και με οδηγό τις δημοφιλείς μουσικές των Piazzolla, Moriccone, Beatles, Berstein, κ.α., θα πλημμυρίσουν της πλαγιές του λόφου της Ακρόπολης και τα στενά δρομάκια της Πλάκας.

Στην ταράτσα του Ιωνικού Κέντρου Πέμπτη, 21 Ιουνίου 2012, 9.30μμ

Ιωνικό Κέντρο,
Λυσίου 11,
Πλάκα

Είσοδος: 10€, φοιτητικό 8€

Κρατήσεις:
210 3246614
kratiseis@ionic.gr

Δευτέρα 18 Ιουνίου 2012

ΤΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΔΑΣΚΑΛΟ ΤΟΥ, ΤΑΣΟ ΧΑΛΚΙΑ

ΤΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΔΑΣΚΑΛΟ ΤΟΥ, ΤΑΣΟ ΧΑΛΚΙΑ... ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΗΣ Ε.Η.Μ. ΣΤΙΣ 5 ΙΟΥΛΙΟΥ



Είκοσι χρόνια συμπληρώνονται αυτό το καλοκαίρι από τον θάνατο του μπάρμπα Τάσου Χαλκιά. Του στυλοβάτη της μουσικής μας παράδοσης, του σημαντικότερου Ηπειρώτη κλαρινίστα που για έξι δεκαετίες συνέβαλε στη διάδοση και διατήρηση της αυθεντικής παραδοσιακής μουσικής. Του συνεχιστή της οικογένειας των Χαλκιάδων που επί 155 χρόνια υπηρέτησαν και εξακολουθούν να υπηρετούν το Ηπειρώτικο και όχι μόνο τραγούδι.
Με αφορμή αυτή την επέτειο ο γιος του, ο γνωστός τραγουδιστής Λάκης Χαλκιάς οργανώνει την Πέμπτη 5 Ιουλίου στο Υπαίθριο Θέατρο της Εταιρείας Ηπειρωτικών Μελετών [Φρόντζος] συναυλία- αφιέρωμα στην μνήμη του και με αυτό τον τρόπο γιορτάζει και ο ίδιος τα πενήντα χρόνια του στο τραγούδι!
Μαζί με τον Λάκη Χαλκιά τραγουδούν ο Σάββας Σιάτρας, η Αρετή Κετιμέ, ο Δημήτρης Υφαντής, η Νότα Καλτσούνη και ο Λάμπρος Χαλκιάς. Μαζί τους η 8μελης ορχήστρα του Χρήστου Χαλκιά και οι σολίστες στο κλαρίνο Σταύρος Καψάλης και Γιώργος Κοτσίνης.
Συμμετέχει το Παραδοσιακό Χορευτικό Συγκρότημα του Πνευματικού Κέντρου υπό την διεύθυνση του Ηλία Γκαρτζονίκα και Νίκου Νούσια και η Παραδοσιακή ορχήστρα και το φωνητικό σύνολο του Μουσικού Σχολείου Ιωαννίνων.
Η συναυλία γίνεται με την υποστήριξη του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Ιωαννιτών, της Εταιρείας Ηπειρωτικών Μελετών και με την χορηγία της φέτα «Ηπειρος».
Η προπώληση των εισιτηρίων [10 ευρώ] γίνεται από το βιβλιοπωλείο «Ελευθερουδάκης» [Κατσαδήμα 7] και από 29/6 και από το ταμείο του Πνευματικού Κέντρου [Αγ.Μαρίνας 55, τηλ. 26510 83961- 83840] Πληροφορίες 6949 893555. Χορηγοί επικοινωνίας η τηλεόραση ITV, τα ραδιόφωνα «Πρώτο Κανάλι», ΕΡΑ Ιωαννίνων, Δημοτικό Ραδιόφωνο, «Melody», «NRG» και οι ιστοσελίδες epirusonline.gr, ioannina24.gr, epirus.ellas.gr, mediasoup.gr, olympia.gr, matia.gr, penapress.gr, mousikorama.gr.

Το Μουσικό Σχολείο ιδρύθηκε το 1989 ως «Μουσικό Γυμνάσιο Ιωαννίνων» με έδρα τα Δολιανά, στις κτιριακές εγκαταστάσεις του Εθνικού Ιδρύματος Νεότητας. Μαζί με αυτό της Παλλήνης είναι τα πρώτα μουσικά σχολεία που ιδρύθηκαν στην χώρα μας. Υστερα από 14 χρόνια λειτουργίας στα Δολιανά το σχολείο μεταφέρθηκε στην πόλη των Ιωαννίνων και από το 2003 λειτουργεί στις κτiριακές εγκαταστάσεις του Ορφανοτροφείου Γ.Σταύρου στον Αγ.Νικόλαο Κοπάνων. Σύντομα θα μεταστεγαστεί σε καινούργιο κτίριο με προδιαγραφές σύγχρονου μουσικού σχολείου.
Είναι ένα σχολείο που απευθύνεται σε μαθητές και μαθήτριες που έχουν κλίση και ταλέντο στη μουσική, χωρίς να διαθέτουν απαραίτητα μουσικές σπουδές.
Σκοπός της ίδρυσης όλων των Μουσικών Σχολείων είναι η αισθητική καλλιέργεια των μαθητών μέσω της μουσικής παιδείας χωρίς να στερούνται την γενική μόρφωση. Αυτό επιτυγχάνεται με την διδασκαλία μουσικών μαθημάτων παράλληλα με τα γενικά μαθήματα καθώς και την συμμετοχή των παιδιών σε πολιτιστικές εκδηλώσεις. Το μουσικό Γυμνάσιο παρέχει ισότιμο απολυτήριο με τα άλλα σχολεία και οι απόφοιτοι μπορούν αν θέλουν να συνεχίσουν την φοίτηση τους στο μουσικό Λύκειο. Εκεί οι μαθητές μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή σε οποιαδήποτε σχολή επιθυμούν, αφού λειτουργούν στο σχολείο όλες οι κατευθύνσεις σπουδών.
Τα αυστηρώς ολιγομελή τμήματα σε συνδυασμό με την άριστη κατάρτιση των διδασκόντων και την ουσιαστική φροντιστηριακή βοήθεια μέσω του προγράμματος Ενισχυτικής Διδασκαλίας, το οποίο χρόνια τώρα λειτουργεί στο Σχολείο με άριστα αποτελέσματα, έχουν καταφέρει υψηλά ποσοστά επιτυχίας των τελειοφοίτων μαθητών σε όλες τις Σχολές, ιδιαίτερα στις Μουσικολογικές στα ΑΕΙ και ΤΕΙ.

Στο Μουσικό σχολείο Ιωαννίνων μετά από σκληρή δουλειά των μαθητών λειτουργούν πολλά μουσικά σύνολα που συμμετέχουν σε εκδηλώσεις στα Ιωάννινα και όχι μόνο, σε Περιφερειακούς και Πανελλήνιους μουσικούς αγώνες, σε εκδηλώσεις για φιλανθρωπικούς σκοπούς : Ευρωπαϊκή χορωδία, Βυζαντινή Χορωδία, Παραδοσιακή Χορωδία – Ορχήστρα, Πολυφωνικό Σύνολο, Σμυρνέϊκο Σύνολο, Ρεμπέτικο Σύνολο, Εντεχνο Σύνολο, Funk-Jazz-Ethnik Ensemble, Rock Band.
Το σχολείο έχει εκδώσει τρία CD : «Φίλοι μ καλώς ορίσατε»[Ηπειρώτικη μουσική παράδοση], «Και έτσι είναι..το ταξείδι.» [15 μουσικές εκτελέσεις από μαθητές.], «Ζυγιά» [Ευρωπαϊκή, Βυζαντινή, Παραδοσιακή μουσική.]
Τέλος το σχολείο εκδίδει το τριμηνιαίο περιοδικό «Ζυγιά» όπου αρθρογραφούν μαθητές και καθηγητές με θέματα από την ζωή στο σχολείο, τα σχολικά και εφηβικά προβλήματα, την επικαιρότητα, τα πολιτιστικά δρώμενα της περιοχής.

Στην συναυλία- αφιέρωμα στον Τάσο Χαλκιά - τον πρώτο δάσκαλο παραδοσιακού κλαρίνου στο τότε Μουσικό Σχολείο Δολιανών - συμμετέχει η 11μελής παραδοσιακή ορχήστρα του Σχολείου με υπεύθυνο τον καθηγητή κλαρίνου Χρήστο Ντούλια και το 20μελές φωνητικό σύνολο. Την ορχήστρα και χορωδία διευθύνει η καθηγήτρια Βυζαντινής και Παραδοσιακής Μουσικής Γεωργία Καρβούνη.

ΔΥΣΤΥΧΩΣ, ΔΕΝ ΤΙΜΗΣΑΝ ΤΗΝ ΑΡΛΕΤΑ ΣΤΟ ΒΟΛΟ!..



Δυστυχώς οι Βολιώτες δεν τίμησαν με την παρουσία τους την επιστροφή της Αρλέτας στη πόλη τους. Του ανθρώπου που πέρασε από τον «θάνατο» στη ζωή, που στηρίζεται για να περπατήσει και παρ όλα αυτά έφτασε εδώ και ανέβηκε στην σκηνή του Δημοτικού θεάτρου για να τραγουδήσει για τα παιδιά με αναπηρία του Βόλου.
Η υπερβολική ζέστη είπαν κάποιοι, άλλοι μίλησαν για την οικονομική κρίση, για την εβδομάδα των εκλογών κάποιοι άλλοι…
Περίπου πεντακόσια άτομα έφτασαν ως το Δημοτικό θέατρο για να την  υποδεχτούν. Η Αρλέτα ως κλαψιάρικο μωρό τους υποδέχεται μέσα από την οθόνη ενώ ακούγονται χαμηλά μελωδίες από ένα αγγλόφωνο δίσκο που είχε «γράψει» πριν από 35χρόνια.
Λίγα λεπτά αργότερα ξεκινά η προβολή ενός βίντεο για την ΕΛΕΠΑΠ και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει, για να ακολουθήσουν οι ευχαριστίες της Προέδρου του κ. Πέπη Μαργαρίτη - Παπανδρέου στην Αρλέτα για την απόφαση της να προσφέρει μέρος των εσόδων της συναυλίας για την ενίσχυση των ανάπηρων παιδιών.
Σκοτάδι… Στην οθόνη η Αρλέτα μωρό, play back το τραγούδι της «Στις σχιζοφρένειας τον καιρό γεννήθηκα και εγώ» και ρυθμικός φωτισμός.
Φως στην σκηνή που έχουν πάρει θέση 50 παιδιά της χορωδίας του Δημοτικού Ωδείου Βόλου και αλλαγή ατμόσφαιρας… «Μια φορά θυμάμαι μ αγαπούσες τώρα σιωπή» το αγαπημένο τραγούδι της Αρλέτας από τις παιδικές φωνούλες.
Λίγα λεπτά μετά, από τα ηχεία η φωνή της Αρλέτας στο «Αυλαία και πάμε θα σεργιανάμε μες τα σκοτάδια της σκηνής… κόντρα σε χίλιους προβολείς… Ξανά μαζί..»
Ξανά μαζί  στη σκηνή του θεάτρου του Βόλου η Αρλέτα  και ένα ασταμάτητο χειροκρότημα την κάνει να δακρύσει. Την κρατούν οι μουσικοί της ο Ηλίας Κατελάνος, ο Βασίλης Ρακόπουλος, ο Ντίνος Αποστόλου. Την βοηθούν να κάτσει σε μια καρέκλα ενώ γύρω της τα παιδιά τραγουδούν τι άλλο; «Τα μικρά παιδιά που κρατούνε στο χέρι τους, σαν τον μύλο το χάρτινο τις ελπίδες μας» Μαζί τους τραγουδά και εκείνη.
Και η «εξομολόγηση» της Αρλέτας: «Πέθανα», είπε «σ αυτή την πόλη και ξανά ζωντάνεψα! Αυτή είναι η αλήθεια. Με ξανά ζωντάνεψε ένας γιατρός από την Λάρισα που ήρθε νύχτα μες τα χιόνια και που σήμερα κάθεται εδώ στην πρώτη σειρά. Ο Βασίλης Ζλατινόπουλος.»
Η συγκίνηση είναι διάχυτη σε σκηνή και πλατεία, όμως η Αρλέτα ξεκινά τα τραγούδια της και γρήγορα ξαναβρίσκει τον εαυτό της.
Αυτοσαρκαστική όπως πάντα με εκείνο το έντονα ζωντανό της βλέμμα τραγουδά όλα τα αγαπημένα τραγούδια της που μας κρατούν συντροφιά εδώ και 46 χρόνια...
Δυο ώρες οι Βολιώτες χειροκροτούσαν ασταμάτητα, την ενθάρρυναν να συνεχίσει και τραγουδούσαν μαζί της.
Φινάλε. Πάει να φύγει. Ο κόσμος την κρατά «όρθια» στην σκηνή…
Υποκλίνεται βάζοντας τέλος σε μια βραδιά γεμάτη τρυφερότητα, μαγεία και έντονη συναισθηματική ατμόσφαιρα.
Φώτα πλατείας, ο κόσμος φεύγει από το θέατρο ψιθυρίζοντας «Μια φορά θυμάμαι μ αγαπούσες..» που χαμηλά ακούγεται από τα ηχεία.
Η Αρλέτα και οι μουσικοί της παίρνουν τον δρόμο για το παραλιακό ξενοδοχείο «Κυψέλη» που τους φιλοξένησε. Τα πολλά τσιπουράδικα της παραλιακής ήταν γεμάτα!!!

Σάββατο 16 Ιουνίου 2012

3ο GREEN THEATER FESTIVAL 2012



Το Green Theater ανοίγει και εφέτος τις πύλες του, για να υποδεχθεί τους απανταχού φιλότεχνους, στο 3ο Green Theater Festival 2012, στις Αρχαίες Κλεωνές Νεμέας, που διοργανώνεται υπό την Αιγίδα του Δήμου Νεμέας, από 21 Ιουνίου έως και 15 Σεπτεμβρίου.

Ο Φεστιβαλικός αυτός θεσμός, εφέτος θα φιλοξενήσει πλήθος εξαιρετικών θεατρικών παραστάσεων όπως: «Θα πηδήξω απ’ το παράθυρο», «Θα τρελλαθούν κι αφεντικά θα τρελλαθούν και δούλοι», «H Αόρατη αλυσίδα», «Οδυσσεβάχ», «Να ζεί κανείς ή να μη ζεί», «Δεν βλέπω δεν ακούω δεν μιλάω», «Το Ξυπόλυτο Τάγμα παρουσιάζει την Λαική Οπερα «Οξω απ’την παράγκα», «Το Μήλο», «Ο Παπουτσωμένος Γάτος», «O Επιθεωρητής», «Τα βαφτίσια», «Οι άθλοι του Ηρακλή», «Το μεγάλο μας Τσίρκο», «Ιππής», «Αναζητώντας τον Αττίκ», «Δον Ζουάν», «Τι Βουλή θα παραδώσεις μωρή», «Ντόρα η Μικρή Εξερευνήτρια», «Νεφέλες», «Ορνιθες» με πλήθος αγαπημένων ηθοποιών.

Το Green Theater, αρχαϊκού τύπου αίθριο θέατρο, χωρητικότητας 2200 θεατών, βρίσκεται στην Κορινθία, 105 χλμ από την Αθήνα, δίπλα στην αρχαία πόλη των Κλεωνών στο σημερινό χωριό Αρχαίες Κλεωνές του Δήμου Νεμέας και συγκεκριμένα στη θέση «Βρυσούλες» μέσα στον οικισμό του χωριού (δίπλα στις σπηλιές που υπήρξε το λιοντάρι της Νεμέας).

Το 3ο Green Theater Festival 2012, φιλοδοξεί να ξεπεράσει τους 50.000 επισκέπτες, οι οποίοι θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τα σημαντικότερα Ελληνικά πολιτιστικά δρώμενα, αλλά και ειδικές βραδιές με μικρότερα μουσικά σύνολα στο φουαγιέ του θεάτρου, εκθέσεις τέχνης σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, παρουσιάσεις βιβλίων, κάθε Δευτέρα και Τρίτη κινηματογραφικές ταινίες για τους σινεφίλ, με θέα τον μεγαλύτερο κάμπο της κεντρικής Κορινθίας και το αρχαίο Κάστρο της Ακροκορίνθου.

Στόχος του Green Theater, που με σεβασμό και αγάπη στο περιβάλλον και την τέχνη, έθεσαν οι ιδιοκτήτες του Ειρήνη Βελιμαχίτη και Θανάσης Παπαδάς, είναι η διάδοση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, η διδαχή των κλασσικών μεν αλλά πάντα επίκαιρων δε έργων, η παρουσίαση των πλέον αξιόλογων πολιτιστικών δρώμενων, ώστε μέσω της τέχνης να συμβάλλουν στην ανάδειξη της οινικής παραγωγής της περιοχής, στην προώθηση των βιολογικών καλλιεργειών της γης των Κλεωνών και γενικότερα στην υποστήριξη της ανάπτυξης της περιφέρειας, με την φιλική προς το περιβάλλον χρήση εναλλακτικών πηγών ενέργειας και την ανακύκλωση ώς καθημερινή πρακτική.

Περισσότερες πληροφορίες για το 3ο Green Theater Festival 2012 θα βρείτε στην ιστοσελίδα:
http://www.greentheater.gr

Θέατρο: Αρχαίες Κλεωνές, Τ.Κ 20 500

Γραφεία: Καμελίας 7 & Ζηρίας, Άνω Γαλάτσι, Τ.Κ. 111 47

Τηλ: 210 36 13 400 • Κιν: 693 67 26 998
Τηλ. θεάτρου 27460-31233

Παρασκευή 8 Ιουνίου 2012

ΑΡΛΕΤΑ: 46 xρόνια στο τραγούδι!

ΑΡΛΕΤΑ: 46 xρόνια στο τραγούδι!
Τέσσερα χρόνια.. «μετά» ξανά στον Βόλο στις 13 Ιουνίου.


Γυρίζοντας σαράντα έξι χρόνια πίσω, τότε που όλοι μας ανακαλύπταμε τους ποιητές στριμωγμένοι σε μια αίθουσα 4Χ5 με την βοήθεια μιας φωνής και συνοδεία πιάνου και κιθάρας, τότε που αντέχανε ακόμα τα νεοκλασικά στην αντιπαροχή και μέσα σε αυτά οι μπουάτ, τότε που ματώνανε τα πεζοδρόμια από τις διαδηλώσεις, τότε που όλοι τα βράδια ξεδιψούσαμε με το τραγούδι σε μια μπουάτ. Εκεί πρωτοσυναντήσαμε την Αρλέτα. Στις μικρές μπουάτ στα στενάκια της Πλάκας. Στις «Νεφέλες», στην «Παράγκα», στα «Ταβάνια».
Πρώτος δίσκος «Αρλέτα» [1966] και «Αρλέτα 2» [1967] με τραγούδια του Γιάννη Σπανού, Νότη Μαυρουδή, Νίκου Χουλιάρα, Γιώργου Κοντογιώργου. Ξεχώρισαν το «Μια φορά θυμάμαι», «Τις άδειες νύχτες», «Το πέτρινο χαμόγελο» κά. Ακολουθούν οι δίσκοι: «Αρλέτα στο ρυθμό του αγέρα», «12+1 τραγούδια του Μάνου Χατζιδάκι», «Εξι μέρες».
Με την μεταπολίτευση μετά από πρόσκληση του Ζορζ Μουστακί εμφανίζεται στο θέατρο «Bobino» στο Παρίσι. Επιστρέφοντας ηχογραφεί την «Τρίτη Ανθολογία» του Γιάννη Σπανού για να ακολουθήσουν συνολικά 18 προσωπικοί δίσκοι και πολλές συμμετοχές: «Ταξιδεύοντας», «Romancero gitano» του Μίκη Θεοδωράκη, «Ένα καπέλο γεμάτο τραγούδια», «Περίπου», «Τσάι Γιασεμιού», «Ζητάτε να σας πώ», «Δέκα και μία νύχτες», «Εκτος έδρας», «Ασε τα κρυφά κρυμμένα», «Μετά τιμής», με τελευταίο το 1995 τον «Εμπορο ονείρων».
Τα περισσότερα τραγούδια ήταν δικά της, στίχοι και μουσική. Συνεργάστηκε όμως και με πολλούς συνθέτες: Μάνος Χατζιδάκις, Μίκης Θεοδωράκης, Γιάννης Σπανός, Νίκος Μαμαγκάκης, Νότης Μαυρουδής, Νίκος Χουλιάρας, Γιώργος Κοντογιώργος, Ελένη Καραϊνδρου, Σταμάτης Κραουνάκης και βέβαια τον Λάκη Παπαδόπουλο που σηματοδότησε την «επιστροφή» της το 1984-1985 με δυο επιτυχημένους δίσκους «Περίπου» και «Τσάϊ γιασεμιού».
Η πορεία της Αρλέτας εκτός από τους δίσκους περιλαμβάνει ζωντανές εμφανίσεις σε μπουάτ, μουσικές σκηνές, συναυλίες σε όλη την Ελλάδα, Κύπρο, Παρίσι, Λονδίνο, Μόναχο, Στοκχόλμη, Τορόντο κα
Παράλληλα με το τραγούδι έχει σχεδιάσει εξώφυλλα δίσκων και έχει εικονογραφήσει βιβλία, ενώ το 1997 κυκλοφόρησε το βιβλίο της «Από πού πάνε για την άνοιξη» με στίχους, πεζά και ζωγραφιές της.

Η Αρλέτα στα σαράντα έξι χρόνια αυτής της πορείας τουλάχιστον πέντε φορές σταμάτησε να τραγουδά..
«Εκεί που νόμιζα ότι έχω τελειώσει», λέει «κάτι γινόταν και ξανάρχιζα… Ημουνα εντελώς ακατάλληλη γι αυτό που ξεκίνησα να κάνω.. Δεν διαθέτω κανένα από τα προσόντα που έπρεπε να διαθέτει μια τραγουδίστρια. Ασχημη δεν ήμουν αλλά δεν ήμουν καθόλου κοκέτα. Επέμενα να παίζω κιθάρα και όχι ορχήστρα. Τα γούστα μου ως προς τα τραγούδια ήταν εξαιρετικά αυστηρά - κυρίως ως προς τον στίχο. Ημουνα πολύ κακή στις δημόσιες σχέσεις..Τώρα πως βρίσκομαι ακόμα εδώ και σας..βασανίζω, εσείς φταίτε, όχι εγώ!!»

Η Αρλέτα πριν τέσσερα χρόνια σταμάτησε και πάλι να τραγουδά, αυτή την φορά όμως όχι με την θέληση της… Ηταν 11 Φεβρουαρίου του 2008 όταν λίγα λεπτά πριν ανέβει στην σκηνή του Δημοτικού θεάτρου Βόλου υπέστη βαρύ εγκεφαλικό με αποτέλεσμα να εισαχθεί εσπευσμένα στο νοσοκομείο του Βόλου όπου οι γιατροί όλη την νύχτα έδωσαν μάχη στο χειρουργείο για να την κρατήσουν στην ζωή. Η Αρλέτα πάλεψε πολλούς μήνες στην εντατική του νοσοκομείου του Βόλου και σε νοσοκομεία της Αθήνας. Και τα κατάφερε..Το εγκεφαλικό που λίγο έλειψε να της στερήσει τη ζωή, δεν τις «άφησε» τίποτα!. «Μια περίπτωση στο εκατομμύριο», είπαν οι γιατροί!!..
«Το ότι σώθηκα είναι σίγουρα θαύμα», λέει η Αρλέτα. «Εκανα ένα χρόνο να σταθώ στα πόδια μου και έμεινα έξι μήνες στα νοσοκομεία. Ηταν μια τρομακτική εμπειρία.. Βγήκα από τα «πέτρινα χρόνια» μου με χρέη προς όλους όσους στάθηκαν δίπλα μου και τους ευχαριστώ από καρδιάς, ως τον τελευταίο που μου έστειλε email ή έκανε μια προσευχή όταν την χρειαζόμουν τόσο. Και ήταν πολλοί, περισσότεροι από όσους θα μπορούσα να φανταστώ. Ζητώ συγνώμη δεν το ήξερα! Ελπίζω κάτι να τους προσφέρω και εγώ με το τραγούδι μου. Και πάλι χαίρετε φίλοι μου. Ευχαριστώ από καρδιάς.»
Τέσσερα χρόνια πέρασαν από τότε και η Αρλέτα είναι καλά. Μάλιστα τα δύο τελευταία χρόνια έκανε και αρκετές συναυλίες στην Αθήνα,στο θέατρο «Παλλάς», στο «Badminton» κά Μετά από 13 χρόνια ξανά μπήκε στο στούντιο και ηχογράφησε το νέο της «δίσκο» που είχε τον χαρακτηριστικό τίτλο «Και πάλι χαίρετε», ενώ το 2010 κυκλοφορεί το «Demo» ένας αγγλόφωνος δίσκος με δέκα τραγούδια που είχε «γράψει» πριν 35 χρόνια και βρέθηκαν στις αποθήκες της «Lyra».
«Με το τραγούδι μου», λέει « ήθελα πάντα να λέω ιστορίες, τίποτα περισσότερο...
Να διηγούμαι κάτι που με απασχολούσε ή κάτι το οποίο με πόναγε ή κάτι το οποίο μου άρεσε ήθελα να το διηγηθώ και με αυτόν τον τρόπο μπόρεσα να επικοινωνήσω με τον κόσμο. Δεν ήταν καθόλου εύκολο αυτό, ούτε για τον κόσμο, ούτε για μένα, αλλά τελικά έγινε και η επαφή αυτή ήταν το μεγαλύτερο κέρδος που πήρα από το τραγούδι!!!..»

Τέσσερα χρόνια μετά την μεγάλη περιπέτεια η Αρλέτα θέλησε να επιστρέψει και πάλι στον Βόλο, να ολοκληρώσει την συναυλία που τότε δεν ξεκίνησε.. Νιώθει ότι οφείλει αυτή την εμφάνιση στο κόσμο του Βόλου που με συγκίνηση άκουσε τότε την κακή είδηση και με πολλούς τρόπους στην συνέχεια έδειξε την αγάπη του για εκείνη.
Ετσι η Αρλέτα την Τετάρτη 13 Ιουνίου στις 21.15 θα ανέβει στην σκηνή του Θερινού Δημοτικού θεάτρου «Μελίνα» και – μετά από επιθυμία της - μέρος των εσόδων της συναυλίας θα δοθούν για τους σκοπούς της Ελληνικής Εταιρείας Προστασίας και Αποκατάστασης Αναπήρων Παίδων [ΕΛΕΠΑΠ] του Βόλου.
Τίτλος της συναυλίας «Και πάλι χαίρετε!!»
Μαζί με την Αρλέτα και τους μουσικούς της - Βασίλη Ρακόπουλο, Ηλία Κατελάνο, Ντίνο Αποστόλου - θα εμφανιστεί η Παιδική Χορωδία του Δημοτικού Ωδείου Βόλου – στο πιάνο η Κάτια Τζιουράκη - υπό την διεύθυνση της Αναστασίας Μπάρδα. Αυτά τα καταπληκτικά παιδιά που τυχαία είδε η Αρλέτα σε ένα βίντεο στο διαδίκτυο. Της άρεσε η ιδέα να βρεθεί στην σκηνή ανάμεσα τους. Λατρεύει τα παιδιά!

H συναυλία γίνεται με την υποστήριξη του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ του Δήμου Βόλου. Προπώληση εισιτηρίων [15 ευρώ] από το ταμείο του κινηματογράφου «Αχίλλειον» τηλ. 24210.32818, «Δίαυλο» [Τοπάλη 14], Βιβλιοπωλείο-καφενείο «Xάρτα» [Σκενδεράνη 16], Δισκοπωλείο «Classic» [Ερμού 187] και από τα γραφεία της ΕΛΕΠΑΠ στην Αγριά τηλ. 24280 97030.

Χορηγοί επικοινωνίας η τηλεόραση TRT, το ράδιο ΒΕΡΑ, η ΕΡΑ Βόλου, radiomarkoni, οι ιστοσελίδες e-volos.gr, thisisvolos.gr, mediasoup.gr, olympia.gr,
matia.gr, penapress.gr, «Αναπηρία τώρα», το περιοδικό «Αυτονομία» και η εφημερίδα «Η Θεσσαλία».

Τετάρτη 6 Ιουνίου 2012

Δωρεάν φαγητό

Η οικονομική κατάσταση που επικρατεί εδώ και κάποιους μήνες στην πατρίδα μας έχει φέρει σε πλήρη ένδεια πολλούς συνανθρώπους μας. Συναναθρώπους μας που δυσκολεύονται να εξασφαλίσουν ακόμα και ένα πιάτο φαγητό. Λίγη τροφή που είναι απαραίτητη για να συνεχίσουν να ζουν.

Ακόμα και αν εσείς οι ίδιοι δεν έχετε την δυνατότητα να προσφέρετε φαγητό σε ένα άνθρωπο που πεινάει, μπορείτε να τον πληροφορήσετε σε ποια σημεία της πόλης μπορεί να βρει κάποιο συσσίτιο που προσφέρει δωρεάν φαγητό στους άπορους που δυστυχώς αυξάνονται καθημερινά.

1.  Αγ. Αικατερίνη, οδ. Κειριαδών - Αιγηιδών,118 53 Πετράλωνα, τηλ. 210-3458133.
2. Αγ. Αιμιλιανός οδ. Αθαμανίας 17, 104 44, Σκουζέ, τηλ. 210-5129091.
3. Αγ. Ανάργυροι, Πλ. Αγ. Αναργύρων, 135 61 Αγ. Ανάργυροι, τηλ. 210-2611689.
4. Αγ. Ανάργυροι, οδ. Κεφαλληνίας και Δαμασκηνού, 163 42 Ηλιούπολη, τηλ. 210-9930 817.
5. Αγ. Ανδρέας, οδ. Ωρωπού και Τεω, 111 42 Άνω Πατήσια, τηλ. 210-2914686.
6. Αγ. Ανδρέας, οδ. Γιάνναρη 24, 104 45 Κ. Πατήσια, τηλ. 210- 8323193.
7. Αγ. Απόστολοι Τζιτζιφιών, οδ. Αγ. Αποστόλων 4, 176 75 Καλλιθέα, τηλ. 210- 9422021.
8. Αγ. Αρτέμιος, οδ. Φιλολάου 165, 116 32 Παγκράτι, τηλ. 210-7514125.
9. Αγ. Ασωμάτων, οδ. Θερμοπυλών 5, 104 35 Θησείο, τηλ. 210-5240675.
10. Αγ. Βαρβάρα, οδ. Αγ. Βαρβάρας 85, 172 35 Δάφνη, τηλ. 210-9711661.
11. Αγ. Βασίλειος, Αγ. Βασιλείου 52, 173 43 Αγ. Δημήτριος, τηλ. 210-9717890.
12. Αγ. Γεράσιμος, οδ. Αγ. Γερασίμου 30, 157 71 Άνω Ιλίσια, τηλ. 210-7793331.
13. Αγ. Γεώργιος, οδ. Πλάτωνος 51, 104 41 Ακαδημία Πλάτωνος, τηλ. 210- 5142658.
14. Αγ. Γεώργιος, οδ. Αγ. Γεωργίου και Καζαντζάκη, 157 72 Ζωγράφου, τηλ. 210-7794925.
15. Αγ. Γεώργιος, οδ. Αγ. Γεωργίου,113 61 Κυψέλη, τηλ. 210-8212667.
16. Αγ. Γεώργιος, οδ. Ευαγγελιστρίας 22,176 71 Καλλιθέα, τηλ. 210-9562082.
17. Αγ. Γεώργιος, οδ. Μπαρμπάνου 61, 117 44 Κυνοσάργους, τηλ. 210-9018408.
18. Αγ. Γλυκερία, οδ. Αγ. Γλυκερίας 13, 111 47 Γαλάτσι, τηλ. 210-2931523.
19. Αγ. Δημήτριος, οδ. Βασ. Κωνσταντίνου, 173 43 Αγ. Δημήτριος, τηλ. 210-9712456.
20. Αγ. Ειρήνη, οδ. Αλκυόνης και Πανουργιά, 111 46 Γαλάτσι, τηλ. 210-2912426.
21. Αγ. Ελευθέριος, οδ. Αχαρνών 382, 111 43 Αχαρνών, τηλ. 210-2281754.
22. Αγ. Ελευθέριος οδ. Ι. Βαρβάκη 28, 114 74 Γκύζη, τηλ. 210-6427053.
23. Αγ. Ζώνη, οδ. Αγ. Ζώνης 27,112 56 Κυψέλη, τηλ. 210-8674250.
24. Αγ. Θεράπων, οδ. Γαλήνης 26, 157 73 Ζωγράφου, τηλ. 210-7706807.
25. Αγ. Θωμάς, οδ. Παπαδιαμαντοπούλου 115, 115 27 Αμπελόκηποι, τηλ. 210-7771533.
26. Αγ. Ιωάννης, οδ. Λεωφ. Βουλιαγμένης 117, 117 44. Βουλιαγμένη, τηλ. 210-9016 617.
27. Αγ. Ιωάννης Γαργαρέττας, οδ. Λ. Βεϊκου 17, 117 42 Αθήνα, τηλ. 210-9232940.
28. Αγ. Κωνσταντίνος, οδ. Αγ. Κωνσταντίνου και Ελένης 10, Ηλιούπολη, τηλ. 210- 9712 254.
29. Αγ. Κωνσταντίνος οδ. Λ. Λένορμαν 140, 104 44 Κολωνός, τηλ. 210-5112 669.
30. Αγ. Κωνσταντίνος, οδ. Αγ. Κωνσταντίνου 8, 183 44 Μοσχάτο, τηλ. 210-4813570.
31. Αγ. Κωνσταντίνος, οδ. Αγ. Κωνσταντίνου και Κουμουνδούρου, 104 37 Ομόνοια, τηλ. 210-5225139.
32. Αγ. Λουκάς οδ. Πατησίων 287, 11 144, Πατήσια, τηλ. 210-2281778.
33. Αγ. Μαρίνα, οδ. Αλεξάνδρου Παναγούλη 2, 16 345, Ηλιούπολη, τηλ. 210-9711 531.
34. Αγ. Μαρίνα, οδ. Αγ. Μαρίνης 11 851 Θησείο, τηλ. 210-3463783.
35. Αγ. Μαρκέλλα, οδ. Σπ. Πάτση 87, 118 55 Βοτανικός, τηλ. 210-3463061.
36. Αγ. Μάρκου Ευγενικός, οδ. Αλεξ. Παπαναστασίου 48, 104 45, Πατήσια, τηλ. 210- 8310 629.
37. Αγ. Μαύρα και Τιμόθεος, οδ. Μαραθωνομάχων 1, 163 43 Ηλιούπολη, τηλ. 210-9928744.
38. Αγ. Μελέτιος, Πλ. Αγ. Μελετίου, Σεπόλια, τηλ. 210-5128059.
39. Αγ. Νικόλαος, οδ. Αγ. Νικολάου, 104 46 Αχαρνών, τηλ. 210-8319385.
40. Αγ. Νικόλαος, οδ. Κ. Κοτζιά, 163 46 Ηλιούπολη, τηλ. 210-9914540.
41. Αγ. Νικόλαος, οδ. Ελευθ. Βενιζέλου 173, 176 73 Καλλιθέα, τηλ. 210- 9568969.
42. Αγ. Νικόλαος, οδ. Ασκληπιού 38, 106 80 Πευκάκια, τηλ. 210- 3612449.
43. Αγ. Νικόλαος, οδ. Δυοβουνιώτου 56, 117 41 Φιλοπάππου, τηλ. 210- 9228323.
44. Αγ. Πάντες, οδ. Ελευθ. Βενιζέλου 90, 176 76 Καλλιθέα, τηλ. 210-956205.
45. Αγ. Παρασκευή, Πλ. Αγ. Παρασκευής, 153 42 Αγ. Παρασκευή, τηλ. 210-6526818.
46. Αγ. Παρασκευή, οδ. Κυπρίων Ηρώων και Μαραμβέλια, 163 41 Ηλιούπολη, τηλ. 210-9922 666.
47. Αγ. Παύλος, Χίου καί Κρήτης 104 38 Σταθμός Λαρίσης, τηλ. 210-5234711.
48. Αγ. Σπυρίδων, οδ. Ερατοσθένους 13, 116 35 Σταδίου, τηλ. 210-7515122.
49. Αγ. Στυλιανός, οδ. Παπαστράτου 12, 114 76 Γκύζη, τηλ. 210-6420015.
50. Αγ. Τριάς , οδ. Λ. Κηφισίας 80, 115 26 Αμπελόκηποι,τηλ. 210-6927527.
51. Αγ. Τριάς, οδ. Πειραιώς 67 Β', 105 53 Κεραμεικός, τηλ. 210-3252227.
52. Αγ. Χαράλαμπος, οδ. Δραγούμη 7, 161 21 Ιλίσια, τηλ. 210-7223860.
53. Εσταυρωμένος, Πλ. Εσταυρωμένου, 177 78 Ταύρος, τηλ. 210-3462301.
54. Κοίμησις Θεοτόκου, οδ. Μπουσίων 24, 115 24 Ελ. Βενιζέλου, τηλ. 210-6428132.
55. Κοίμησις Θεοτόκου, οδ. Ειρήνης 29, 163 45 Ηλιούπολη, τηλ. 210-9915842.
56. Κοίμησις Θεοτόκου, οδ. Ανδροπούλου 2, 111 41 Κυπριάδου, τηλ. 210-2918987.
57. Κοίμησις Θεοτόκου, οδ. Σωκράτους 19, 117 43 Κυνοσάργους, τηλ. 210-9236428.
58. Μεταμόρφωσις Σωτήρος, οδ. Μεταμορφώσεως 3, 173 41 Αγ. Δημήτριος, τηλ. 210-9335 918.
59. Μεταμόρφωσις Σωτήρος, oδ. Μεταμορφώσεως και Υψηλάντου, 176 73 Καλλιθέα, τηλ. 210-9562051.
60. Παναγία Μαρμαριώτισσα, οδ. Σοφοκλή Βενιζέλου, 152 32 Χαλάνδρι, τηλ. 210-6814 960.
61. Παντάνασσα, οδ. Πραξιτέλους 35, 176 74 Καλλιθέα, τηλ. 210- 9419 002.
62. Προφήτης Ηλίας, οδ. Προφήτου Ηλία 17, 153 41 Αγ. Παρασκευή, τηλ. 210-6399692.
63. Προφήτης Ηλίας, οδ. Αρύββου 1, 116 33 Παγκράτι Αθήνα, τηλ. 210- 7013034.
64. Προφήτης Ηλίας, οδ. Διοπόλεως 2, 111 42 Ριζούπολη Αθήνα, τηλ. 210-2516483.
65. Τρεις Ιεράρχες οδ. Τριών Ιεραρχών 91, 118 51 Πετράλωνα, τηλ. 210-3465878.
66. Ύψωσις Τιμίου Σταυρού, οδ. Καυκάσου -Λαζαράδων 2, 113 63 Κυψέλη, τηλ. 210-8218110.
67. Ύψωσις Τιμίου Σταυρού, οδ. Αναστάσεως και Κλειούς, 156 69 Παπάγου, τηλ. 210-6515952
68. Αγ. Δημήτριος, 132 31 Πετρούπολη τηλ. 210-50.12.127.
69. Ευαγγελισμός Θεοτόκου, 131 22, Ίλιον, τηλ. 210-26.13.009.
70. Ευαγγελισμός Θεοτόκου, 146 71 Ν. Ερυθραία, τηλ. 210-62.54.156.
71. Αγ. Κωνσταντίνος, 134 41 Άνω Λιόσια, τηλ. 210-24.72.113, 210-24.72.946.
72. Αγ. Κωνσταντίνος, 190 05 Ν. Μάκρη, τηλ. 22940-94001. 73. Κοίμησις Θεοτόκου, 136
71 Αχαρνές, τηλ. 210-24.61.213. 74. Αγ. Νικόλαος, 134 51 Ίλιον, τηλ. 210-23.20.645.
75. Αγ. Γεώργιος, 134 51 Καματερό, τηλ. 210-23.18.977.
76. Γέννησις του Χριστού, 134 51 Καματερό, τηλ. 210-23.12.752.
77. Αγ. Ελευθέριος, 151 25 Μαρούσι, τηλ. 210-61.96.388.
78. Κοίμησις Θεοτόκου, 131 22 Ίλιον, τηλ. 210-26.12.790.
79. Αγ. Νικόλαος, Καισαριανή, τηλ. 210-72.36.204.
80. Κοίμησις Θεοτόκου, Καισαριανή, τηλ. 210-72.13.848.
81. Τρεις Ιεράρχες, Καισαριανή, τηλ. 210-72.22.557.
82. Αγ. Τριάς, Βύρωνας, τηλ. 210-76.53.461.
83. Αγ. Δημήτριος, Βύρωνας, τηλ. 210-76.60.943.
84. Μεταμόρφωσις του Σωτήρος, Βύρωνας, τηλ. 210-76.69.369.
85. Αγ. Γεώργιος, Καρέας, τηλ. 210-76.51.008, 210-76.58.225.
86. Αγ. Απόστολοι, Υμηττός, τηλ. 210-76.23.525.
87. Ευαγγελισμός της Θεοτόκου, Υμηττός, τηλ. 210-97.34.311
88. Αγ. Θεόδωροι Γαργηττός, τηλ. 210-6611596.
89. Ύψωσις Τιμίου Σταυρού, Σταυρός, τηλ. 210-6613800 
90. Ι. Μ. Νέας Σμύρνης   91. Μετ. Σωτήρος, Λεωφ. Συγγρού 133, Αγ. Σώστης.
92. Αγ. Παρασκευή, οδ. Ελευθ. Βενιζέλου 135β, Ν. Σμύρνη. 
93. Αγ. Αλέξανδρος, Αλκινόης και Αγ. Αλεξάνδρου, Π. Φάληρο
94. Κοίμησις Θεοτόκου, οδ. Αχιλλέως 30, Π. Φάληρο
95. Αγ. Τρύφων, οδ. Αρχιπελάγους και Υμηττού, Γλυφάδα 
96. Αγ. Κωνσταντίνος, Ν. Ιωνία, τηλ. 210-27.98.235.
97. Αγ. Σπυρίδων Ν. Ιωνία, τηλ. 210-27.91.310. 
98. Κοίμησις Θεοτόκου Ν. Ιωνία, τηλ. 210-27.92.900. 
99. Αγία Τριάς, Ηράκλειο, τηλ. 210-27.98.970. 
100. Μεγάρων και Σαλαμίνος 
101. Ενοριακό Συσσίτιο Μάνδρας, Δήμητρος 16, 196 00, τηλ. 210-55.57.689. 
102. Αγ. Παρασκευή Εργατικές Κατοικίες Μάνδρας, τηλ. 210-55.49.017. 
103. Αγ. Γεώργιος Ελευσίνας, Κίμωνος 10, 192 00 Ελευσίνα, τηλ. 210-55.43.577.
104. Συσσίτιο Πειραιάς, «Δος ημίν σήμερον», Αγία Τριάς, τηλ. 210-41.77.271.
105. Ευαγγελίστρια, Γρηγ. Λαμπράκη 41, Πειραιάς, τηλ. 210-41.25.619.
106. Αγ. Παντελεήμων, οδ. Αγ. Παντελεήμονος, Δραπετσώνα, τηλ. 210-46.15.704.
107. Αγ. Δημήτριος, οδ. Καραΐσκάκη 1, Ν. Φάληρο, τηλ. 210.48.16.636.
108. Μεταμόρφωσις Σωτήρος, οδ. Θηβών 49, τηλ. 210-42.05.255.
109. Αγ. Βασίλειος, Τέρμα Σαχτούρη, τηλ. 210-42.85.817.
110. Αγ. Ελευθέριος, οδ. Αγ. Ελευθερίου 7, τηλ. 210-41.78.778.
111. Αγ. Δημήτριος, Αγ. Δημητρίου 166, Πειραιάς, τηλ. 210-46.16.540.
112. Αγ. Κωνσταντίνος, οδ. Καραίσκου 109, τηλ. 210-41.78.778.
113. Παναγία Μυρτιδιώτισσα, οδ. Ακτή Πρωτοψάλτη, τηλ. 210.41.73.334.
114. Αγ. Νικόλαος, οδ. Αγ. Νικολάου 1, τηλ. 210-45.11.300.
115. Αγ. Σπυρίδων, οδ. Αγ. Σπυρίδωνος 1, τηλ. 210-41.73.529.
116. Υπαπαντή Κυρίου, οδ. Υπαπαντής 78, τηλ. 210-46.16.345.
117. Αγ. Χαράλαμπος Καστέλλας, οδ. Βασ. Παύλου τηλ. 210-41.19.949.

Τα παραπάνω σημεία βρίσκονται στη Αττική. Αν γνωρίζεται κάποιο άλλο στον νομό ή σε άλλους νομούς της χώρας παρακαλούμε αφήστε σε σχόλιο την ακριβή διεύθυνση και το τηλέφωνο του σημείου αυτού, ώστε να βοηθήσουμε και ανθρώπους σε άλλες πόλεις της Ελλάδας.

6ο Μεσαιωνικό Φεστιβάλ νήσου Ρόδου



6ο Μεσαιωνικό Φεστιβάλ νήσου Ρόδου – Γιορτές των Κάστρων
24 & 30 Ιουνίου, 1 Ιουλίου 2012


Στη δύσκολη αυτή χρονιά που διανύουμε και καθώς η κρίση χτυπάει πρώτα την πόρτα του πολιτισμού με αποτέλεσμα οι χορηγίες να είναι σχεδόν ανύπαρκτες, το «Μεσαιωνικό Ρόδο» δεν ανήγγειλε νωρίτερα κάποιο πρόγραμμα εκδηλώσεων, αναμένοντας όμως, σε μία ύστατη προσπάθεια διάσωσης της διοργάνωσης, την πιθανή έγκριση επιχορήγησης από το πρόγραμμα Ιnterreg στο οποίο έχει καταθέσει πρόταση.

Μετά όμως από αλλεπάλληλα μηνύματα των φίλων του Μεσαιωνικού Φεστιβάλ, από Ελλάδα και εξωτερικό, που εξέφραζαν την απογοήτευση τους σε περίπτωση που χαθεί ένα τέτοιο πολιτιστικό γεγονός, ο σύλλογος αποφάσισε και φέτος να συνεχίσει τη δράση του με λιτό αλλά συνάμα συναρπαστικό περιεχόμενο!

Παρότι δεν υπάρχει καμία επιχορήγηση αυτή τη χρονιά για το φεστιβάλ μας, αυτό δεν μπορεί να περιορίσει τη φαντασία και τη δημιουργικότητα μας! Με τη βοήθεια των εθελοντών και φίλων του συλλόγου... συνεχίζουμε!

Το πρόγραμμα του φεστιβάλ μας ξεκινάει με το Ομαδικό Παιχνίδι της Αναζήτησης του Θρυλικού Δράκου της Ρόδου στις 24 Ιουνίου, το οποίο περιλαμβάνει θεατροποιημένες σκηνές με σκηνικά και κοστούμια εποχής. Οι συμμετοχές φέτος διπλασιάστηκαν και έκλεισαν μόλις λίγες μέρες μετά την ανακοίνωση της πρόσκλησης συμμετοχής καθώς κάθε χρόνο το παιχνίδι αυτό σημειώνει μεγάλη επιτυχία και προκαλεί μεγάλο ενθουσιασμό σε όλους τους παίχτες! Το παιχνίδι θα κλείσει με τη μεσαιωνική πομπή που θα διέλθει τους δρόμους της παλιάς πόλης και θα συνοδεύσει το νικητή μέχρι την πλατεία Μουσείου όπου θα πραγματοποιηθεί και η Τελετή του Χρισμού του σε Ιππότη de Gozon, από το Μεγάλο Μάγιστρο του παιχνιδιού!

Το πρόγραμμα θα συνεχίσει το επόμενο Σαββατοκύριακο, 30 Ιουνίου και 1 Ιουλίου με ένα συναρπαστικό διήμερο με τη Μυστηριακή Βραδινή Περιπλάνηση στο Μεσαίωνα, που περιλαμβάνει εξερευνήσεις σε στοές, ξιφομαχίες, ζωντανή μουσική εποχής, δραστηριότητες και παιχνίδια που θα αποτελέσουν αξέχαστη εμπειρία για όσους συμμετέχουν!

Μία πραγματική αίσθηση μεσαίωνα, όπως δεν την έχετε ξαναζήσει…

Περισσότερα για το αναλυτικό πρόγραμμα και τις Γιορτές στα άλλα Κάστρα θα ανακοινωθούν σύντομα...!

Ο Δράκος της Ρόδου και το Μεσαιωνικό Φεστιβάλ στο National Geographic Channel
Πολύ σημαντικό όμως είναι ότι επικοινώνησε με το «Μεσαιωνικό Ρόδο» η εταιρία παραγωγής από το Λονδίνο που θα γυρίσει ντοκιμαντέρ για το National Geographic Channel με θέμα τους Δράκους του Δυτικού Κόσμου, όπου θα γίνει ειδική αναφορά στο Δράκο της Ρόδου, καθώς πρόκειται για ένα «δράκο» που πρέπει να υπήρξε ιστορικά, σε αντίθεση με τα μυθικά επινοήματα άλλων χωρών. Έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το πώς και πού ο σύλλογος αναβίωσε ξανά και με πολύ έξυπνο τρόπο αυτόν το ξεχασμένο θρύλο μέσα από ένα  παιχνίδι, δίνοντας του διεθνή προβολή!

Για το «Μεσαιωνικό Ρόδο»
Άννα Αχιολά
Πρόεδρος

Η ΕΛΕΠΑΠ για την ΑΡΛΕΤΑ

Το «νέο κύμα» άλλαξε τον τρόπο διασκέδασης της νεολαίας τη δεκαετία ’60-’70, συγκεντρώνοντας τους νέους στις μπουάτ, όπου ακουγόντουσαν τα τραγούδια των νέων καλλιτεχνών. Μία από τις καλλιτέχνιδες που ξεχώρισαν εκείνη την εποχή ήταν η Αρλέτα με τη μοναδική φωνή και τη σεμνή της παρουσία. Η φωνή της Αρλέτας παρέσυρε τους νέους σε μια διασκέδαση ρομαντική με ταξιδιάρικη διάθεση.

Βέβαια, η Αρλέτα γρήγορα εγκατέλειψε το «νέο κύμα» και προχώρησε σε άλλους σημερινούς μουσικούς δρόμους. Έγραψε και τραγούδησε μελωδίες που αγαπήθηκαν και από την σημερινή νεολαία Ακόμη όμως, και μετά από 45 χρόνια η Αρλέτα παραμένει επίκαιρη και διαχρονική και συνεχίζει να δημιουργεί στους πιστούς της φίλους τη διάθεση να αγαπήσουν, να ονειρευτούν και να σιγοτραγουδήσουν μαζί της. Τα τραγούδια της έχουν μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά μικρών και μεγάλων.

Η Αρλέτα μας δίνει την αίσθηση ότι παραμένει πάντα φρέσκια, με βαθιά ευαισθησία και κριτική ματιά... Παραμένει πάντα παιδί, που κλείνει το μάτι στο μουσικό κατεστημένο και είναι όπως πάντα πολύ μπροστά από την εποχή της!

Για του λόγου το αληθές, σε μια τόσο δύσκολη εποχή, όσο αυτή που διανύουμε, η Αρλέτα μέσα από τη συναυλία που θα κάνει στο Βόλο στις 13 Ιουνίου, έχει ως στόχο να ενισχύσει και να συνδράμει οικονομικά τους σκοπούς και το έργο της ΕΛΕΠΑΠ. Η εν λόγω κίνηση από την πλευρά της Αρλέτας, αποδεικνύει έμπρακτα την αγάπη και το ενδιαφέρον της για τα παιδιά, και ιδιαίτερα για τα παιδιά με αναπηρία. Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία από την πλευρά της δίνει το μήνυμα πως η αναπηρία μας αφορά όλους, και πως το δύσκολο έργο της αποκατάστασης πρέπει να ενισχύεται με κάθε τρόπο.

Η συμπαράστασή της δε μπορεί παρά να μας συγκινήσει και να μας θυμίσει τη δική της περιπέτεια υγείας -πριν τέσσερα χρόνια, εδώ στο Βόλο- μέσα από την οποία κατάφερε να βγει νικήτρια, για να σταθεί, με ευαισθησία, δίπλα σε όλους όσους δίνουν το δικό τους καθημερινό αγώνα.

Εκ μέρους της Διοικούσας Επιτροπής, η Πρόεδρος ευχαριστεί εκ των προτέρων θερμά, τόσο την Αρλέτα για την υποστήριξή της στα άτομα με αναπηρία, διαθέτοντας μέρος των εσόδων της συναυλίας στην ΕΛΕΠΑΠ Βόλου, όσο και τον παραγωγό της συναυλίας κ. Δημήτρη Κραουνάκη για την άριστη διοργάνωση της συναυλίας και τη συνεργασία του με την ΕΛΕΠΑΠ Βόλου.

Η Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής
ΕΛΕΠΑΠ Βόλου
Πέπη Μαργαρίτη - Παπανδρέου

Σάββατο 2 Ιουνίου 2012

ΕΛΕΝΗ ΣΕΛΛΟΥΝΤΟΥ - Live



ΕΛΕΝΗ ΣΕΛΛΟΥΝΤΟΥ - Live

Αφιέρωμα JAZZ & FUNK SONGS

ΣΑΒΒΑΤΟ 9 ΙΟΥΝΙΟΥ στο ΘΕΑΤΡΟ ΕLIART

Kαλλιτεχνική επιμέλεια: DJ X ONE


Η Ελένη Σελλούντου είναι μία νεαρή και ασύλληπτη γυναικεία χροιά στο χώρο της μουσικής! Η ενεργητικότητα, το επιμελώς ατημέλητο ροκ στυλ και η δυναμική θετική της ενέργεια κερδίζουν τον καθένα, με την πρώτη ματιά!
Με φωνή επιπέδου μεγάλης και φτασμένης καλλιτέχνιδος έρχεται στο Θέατρο ELIART να μας κερδίσει όλους σε ένα συναρπαστικό live με την ορχήστρα της, το Σαββάτου 9 Ιουνίου 2012!
Μαζί της θα έχετε την ευκαιρία να ακούσετε live την 6μελή μπάντα, γνωστή και ως THE ON STAGE BAND. Την καλλιτεχνική επιμέλεια της εκδήλωσης έχει αναλάβει ο πολυτάλαντος και καθ’ όλα δημιουργικός DJ X ONE – Αργύρης Ναστόπουλος.
Η πρόταση για έξοδο στο ELIART το Σάββατο 9 Ιουνίου με τη συντροφιά της νέας ΕΛΕΝΗΣ ΣΕΛΛΟΥΝΤΟΥ, της 6μελούς μπάντας της, σε επιμέλεια συναρπαστικού DJ X ONE είναι ιδανική για όσους αγαπάνε τη μουσική, θέλουν να περάσουν όμορφα τιμώντας τη JAZZ & FUNK μουσική. Ακόμα και για όσους δε γνωρίζουν το μουσικό αυτό είδος, εμείς σας δίνουμε την ευκαιρία να έρθετε σε μια συναρπαστική επαφή μαζί του.
Οι O.S.T (ΟN STAGE THE BAND) δημιουργήθηκαν το 2000 και πλαισιώθηκαν κατά καιρούς από καταξιωμένους μουσικούς όπως: τον σημερινό band leader των O.S.T και από τους ιδρυτές και drummer του γκρουπ, τον Φώτη Πολίτη, ο οποίος έχει συνεργαστεί και με τους «Sover group», τον σαξοφωνίστα Τάκη Κλούρα, που έχει συνεργαστεί και με τον Γεράσιμο Λαβράνο,τον περκασιονίστα Μιχάλη Λαμπρόπουλο, μέλος των θρυλικών «Νοστράδαμος» και των «Harlems».
Καταξιωμένοι και διάσημοι μουσικοί, πού έχουν πλαισιώσει τους O.S.T, είναι ανάμεσα άλλων, ο κιμπορντίστας Χάρης Χαλκίτης, πρώην μέλος των θρυλικών «Aphrodite’s child» και συνεργάτης του παγκοσμίως διάσημου έλληνα συνθέτη και θρυλικού τραγουδιστή Ντέμμη Ρούσσου, ο κιθαρίστας Τάκης Ανδρούτσος, πρώην μέλος και κιμπορντίστας του θρυλικού γκρουπ, «Πελόμαμποκιού» και συνεργάτης του θρυλικού Βλάσση Μπονάτσου, τέλος τους O.S.T, έχει πλαισιώσει με την φωνή της η καταξιωμένη σόυλ-μπλουζ τραγουδίστρια Yvette Jarvis.

Με σύγχρονο στυλ, με μοναδικό ύφος και ήθος και ένα δικό τους προσωπικό ηχόχρωμα, η σημερινή μορφή της 12χρονης ρυθμικής session μπάντας, On Stage the band, αποτελείται από τους:
Φώτη Πολίτη-Fotis Politis (Drums)
Τάκη Κλούρα-Takis Klouras (Sax)
Κατερίνα Μπαλίοτη-Katerina Balioti (Keyboards)
Φώτη Καρατασάκη-Fotis Karatasakis (Bass)
Γιώργο Βαλαβάνη-George Valavanis (Guitar)
Ελένη Σελλούντου-Eleni Sellountou (Vocals)
Μιχάλη Λαμπρόπουλου-Mihalis Labropoulos (Percussion)

Οι O.S.T είναι μία ρυθμική soul, blues & funk μπάντα, που από τα δίνει όλα απάνω στην σκηνή, ανεβάζει το κέφι και σε βάζει σε dance mode, με την μοναδική φωνή της Ελένης Σελλούντου.
Τραγούδια εμπνευσμένα από τον έρωτα και το πάθος για ζωή.
Τέτοια live χρειαζόμαστε σήμερα, περισσότερο από κάθε άλλη εποχή, που ψάχνουμε τρόπους να διασκεδάσουμε να ξεχαστούμε! Συναισθήματα που μας κάνουν να νιώθουμε μέσα μας την ελευθερία της μουσικής και του καλού τραγουδιού.
Σας υποσχόμαστε μια συγκλονιστική βραδιά γεμάτη μουσικά ερεθίσματα από JAZZ & FUNK! Μη λείψει κανείς!

ΘΕΑΤΡΟ ELIART
Κωνσταντινουπόλεως 127
Κεραμεικός (Στάση Μετρό)
Ώρα έναρξης 23:00
Είσοδος με ποτό (κρασί ή μπύρα) 10 ευρώ
Κρατήσεις: 210 3477677

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Συνταγές