Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2012

Τέσσερις τόνοι χαρτί ανακυκλώθηκαν

Τέσσερις τόνοι χαρτί ανακυκλώθηκαν από τα παιδιά της Σύμης.

Η Συντονιστική Γραμματεία της ΑΜΚΕ Εθελοντές για το Περιβάλλον και τον Πολιτισμό της Ρόδου θέλει να ευχαριστήσει τα παιδιά της Σύμης για τη συγκέντρωση και αποστολή 4 περίπου τόνων χαρτιού για ανακύκλωση που παρελήφθη την περασμένη Παρασκευή 14/12/2012.

Δύο νηπιαγωγεία, δύο δημοτικά σχολεία, το Γυμνάσιο και οι Λυκειακές Τάξεις καθώς και το Επαγγελματικό Λύκειο του νησιού συγκέντρωσαν σε μικρό χρονικό διάστημα αυτή τη μεγάλη ποσότητα χαρτιού. Η προσπάθεια των παιδιών βρήκε πολλούς συμπαραστάτες στην κοινωνία της Σύμης και η συνεργασία όλων οδήγησε στο καλύτερο αποτέλεσμα.

Εμείς θέλουμε να ευχαριστήσουμε και να συγχαρούμε τα παιδιά, τους καθηγητές και διευθυντές των σχολείων,  το Δήμο Σύμης για τη συμπαράσταση και διάθεση του χώρου συγκέντρωσης του χαρτιού,  τους υπαλλήλους του Δήμου που βοήθησαν, τον Αντ. Χατζημάρκο και το συνεργάτη του στη Σύμη για την αφιλοκερδή μεταφορά του χαρτιού από το νησί στην αποθήκη μας και το Νίκο Ψαρρό υπεύθυνο των Οικολόγων Πράσινων στη Σύμη που συντόνισε την όλη προσπάθεια.

Ελπίζουμε με τη βοήθεια του Δήμου και των υπολοίπων φορέων η δράση αυτή να οδηγήσει σε μόνιμη πλέον συλλογή και ανακύκλωση χαρτιού αλλά και άλλων υλικών, όπως γυαλί και αλουμίνιο, τα οποία εμείς θα είμαστε στην ευχάριστη θέση να αποστείλουμε για ανακύκλωση.   

Εν τω μεταξύ συνεχίζεται το Παζάρι μεταχειρισμένων βιβλίων των Εθελοντών Ρόδου, καθημερινά 9:00 – 16:00 και Σάββατα 9:00 – 13:00, ενώ μέσα στις γιορτές, έως και τις 4/1/13, θα συγκεντρώνονται και τρόφιμα μακράς διαρκείας (ρύζι, όσπρια, ζυμαρικά, κονσέρβες, λάδι κλπ) στην αποθήκη (Χρ. Τσιγάντε 3, πίσω από τη βενζινάδικο της ΕΚΟ στην οδό Καναδά) που θα παραδοθούν σε οικογένειες που τα έχουν ανάγκη.

Η Συντονιστική Γραμματεία της ΑΜΚΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Συνταγές