Τετάρτη 16 Μαΐου 2012

Κοινωνική & Καλλιτεχνική προσφορά από το Δη.Πε.Θε. Βορείου Αιγαίου


Το Θεατρικό Εργαστήριο του Δη.Πε.Θε. Βορείου Αιγαίου ολοκλήρωσε τον κύκλο των μαθημάτων "θεατρικής αγωγής" (για τη χειμερινή περίοδο 2011- 2012), και προχωρά σε παραστάσεις εφαρμογής με «Τα Μάγια της Πεταλούδας», έργο του σπουδαίου Ισπανού συγγραφέα και ποιητή Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα. Όπως την προηγούμενη σαιζόν, έτσι και φέτος, το εργαστήριο θεατρικής αγωγής παρακολούθησαν περισσότεροι από 30 σπουδαστές δωρεάν, ενώ το Δη.Πε.Θε Βορείου Αιγαίου ετοιμάζεται για τον κύκλο μαθημάτων του εργαστηρίου της νέας σαιζόν (τον Οκτώβρη 2012). Παράλληλα, πρόκειται να παρακολουθήσουν μαθήματα θεατρικής αγωγής (σε ξέχωρα τμήματα) καθηγητές και δάσκαλοι της Δευτεροβάθμιας και Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης αντίστοιχα. Τα ετήσια θεατρικά εργαστήρια του Δη.Πε.Θε Βορείου Αιγαίου, μπορούν να τα παρακολουθήσουν όσοι επιθυμούν, δίχως χρηματική καταβολή, με μια απλή εκδήλωση ενδιαφέροντος στη γραμματεία του Θεάτρου.
Για την παράσταση «Τα Μάγια της Πεταλούδας», το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Βορείου Αιγαίου, αγκαλιάζει την ιδέα του «Κοινωνικού Θεατροπωλείου», την οποία ξεκίνησε το αδερφό Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, συμβάλλοντας με τη σειρά του στην ενίσχυση ανθρώπων που πλήττονται από την οικονομική κρίση. Το «Κοινωνικό Θεατροπωλείο» στηρίχτηκε από πλήθος κόσμου και θεατών, οι οποίοι καλούνταν να καταβάλουν αντί εισιτηρίου, τρόφιμα μακράς διαρκείας. Στην περίπτωσή μας, τα προσφερόμενα είδη για την παράσταση «Τα Μάγια της Πεταλούδας», θα διατεθούν στο Κ.Α.Π.Η Δήμου Χίου και στον ΕΡΥΘΡΟ ΣΤΑΥΡΟ.
Οι παραστάσεις με το έργο «Τα Μάγια της Πεταλούδας» του Φ.Γ. Λόρκα, θα δοθούν στη θεατρική αίθουσα του Δη.Πε.Θε Β.Α «Κωνσταντίνος Μάριος» (Νεοφύτου 3, τρίτη πάροδος Βερίτη), στις 18,19,20,25,26,27 Μάη 2012, στις 9 το βράδυ. Σε σύντομο διάστημα θα ανακοινωθούν οι ημερομηνίες και οι τοποθεσίες εντός του νομού της Χίου, στις οποίες το εργαστήρι θα περιοδεύσει με την ίδια παράσταση.

Στην παράσταση παίρνουν μέρος οι σπουδαστές:
Χατζή Ρίτα, Σωτηράκη Ιφιγένεια, Μουντές Αντώνης, Μπαχάς Δημήτρης, Μελαχροινούδης Παναγιώτης, Πολύζου Ελένη, Μασούρα Δήμητρα, Κοκολιά Ελένη, Ζαννίκου Μαρία, Κουτελάκη Ευα, Πασσαλη Δέσποινα, Νάκκα Μαρία, Γιαμάς Δημήτρης, Μάμμα Μαρούσα, Νιζάμη Μαρία, Λεγάτου Μίτση, Χοσάφτση Άννα, Τσατσαρώνη Αντιγόνη, Αλίσια Γκουϊντέα, Μπαντζού Αγγελική, Κατολέων Μαριάννα, Ατσάλη Αλεξάνδρα

Διδασκαλία - Σκηνοθεσία - Σκηνογραφία: Παυλιδάκης Γιώργος
Ενδυματολογία: Πασσαλή Μαρία
Μουσική Σύνθεση: Γιώργος Μισετζής
Κατασκευή σκηνικού: Μπελόκας Τάκης
Υπεύθυνος Εργαστηρίου Δη.Πε.Θε: Γιάννης Ζαφείρης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Συνταγές