Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2011

EIΠΑ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥ ΜΟΥ… - ΕΛΕΩΝΟΡΑ ΖΟΥΓΑΝΕΛΗ

ΕΛΕΩΝΟΡΑ ΖΟΥΓΑΝΕΛΗ
“EIΠΑ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥ ΜΟΥ…”
ΘΕΑΤΡΟ ΒΡΑΧΩΝ «ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ»
ΜΑΖΙ ΤΗΣ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ: ΝΑΤΑΣΑ ΜΠΟΦΙΛΙΟΥ, ΚΩΣΤΗΣ ΜΑΡΑΒΕΓΙΑΣ, ΠΑΝΟΣ ΜΟΥΖΟΥΡΑΚΗΣ, IMAM BAILDI
ΖΩΝΤΑΝΗ ΗΧΟΓΡΑΦΗΣΗ
ΝΕΟ ΔΙΠΛΟ CD
ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ 14 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΜΙ

Θέατρο Βράχων «ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ», Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2011.
6000 θεατές κατέκλυσαν τους βράχους του Βύρωνα και απόλαυσαν την νέα γενιά του Ελληνικού τραγουδιού.
Οικοδέσποινα η ΕΛΕΩΝΟΡΑ ΖΟΥΓΑΝΕΛΗ και καλεσμένοι οι φίλοι της και συνοδοιπόροι στη γοητευτική περιπέτεια της μελωδίας, ΝΑΤΑΣΑ ΜΠΟΦΙΛΙΟΥ, ΚΩΣΤΗΣ ΜΑΡΑΒΕΓΙΑΣ, ΠΑΝΟΣ ΜΟΥΖΟΥΡΑΚΗΣ, IMAM BAILDI.
Η συναυλία αυτή ηχογραφήθηκε και αποτυπώθηκαν σε cd όλη αυτή η ζωντάνια, η συγκίνηση, το ταλέντο, ο σεβασμός, η αγάπη των νέων καλλιτεχνών για τραγούδια ιδιαίτερα και πιο “διαφορετικά”.
Το ρεπερτόριο και οι επιλογές της Ελεωνόρας Ζουγανέλη ανεξάντλητες, κινούνται μεταξύ άλλων στα δικά της αγαπημένα τραγούδια – “ΚΟΨΕ ΚΑΙ ΜΟΙΡΑΣΕ”, “ΕΛΑ”, “Η ΑΓΑΠΗ ΑΡΓΕΙ”, “ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ”, “ΜΙΚΡΑ ΒΕΓΓΑΛΙΚΑ” κ.α., σε τραγούδια που έχει αγαπήσει πολύ – “ΟΝΕΙΡΟ ΗΤΑΝΕ” του Αλκίνοου Ιωαννίδη, «ΔΕ ΜΑΣ ΣΥΓΧΩΡΩ» του Νίκου Πορτοκάλογλου, «ΕΓΩ ΜΕ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΜΑΛΩΣΑ» του Γιώργου Ανδρέου, «ΚΑΙ ΘΑ ΧΑΘΩ» του Λάκη Παπαδόπουλου που είχε ερμηνεύσει πρώτη φορά η μητέρα της Ισιδώρα Σιδέρη κ.α., αλλά και σε λαϊκά σπουδαία τραγούδια όπως το «ΜΑΚΡΙΑ ΜΟΥ ΝΑ ΦΥΓΕΙΣ» του Πάνου Γαβαλά.
Σε αυτή τη συναυλία όπως και στο cd, σπουδαίο ρόλο παίζουν οι φίλοι της που την τίμησαν και την στήριξαν, τραγουδώντας μαζί της τα πιο ευφάνταστα, απρόβλεπτα και δημιουργικά ντουέτα όπως:
Κωστής Μαραβέγιας - λένε ντουέτο το τραγούδι του Κωστή «ΔΕΝ ΖΗΤΑΩ ΠΟΛΛΑ» και το «ΜΗ ΜΙΛΑΣ ΑΛΛΟ ΓΙ ΑΓΑΠΗ» του Διονύση Σαββόπουλου
Πάνος Μουζουράκης – λένε και οι τρεις μαζί την μεγάλη επιτυχία των παιδιών «ΦΙΛΑ ΜΕ ΑΚΟΜΑ» και το «ΦΕΥΓΩ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑ» από τον πρώτο προσωπικό δίσκο της Ελεωνόρας
Νατάσσα Μποφίλιου - τραγουδούν μαζί τα «ΕΓΩ ΜΙΛΑΩ ΓΙΑ ΔΥΝΑΜΗ», «FEELING GOOD», «ΤΣΙΓΑΡΑ ΒΑΡΕΙΑ».
IMAM BAILDI – παίζουν τις ιδιαίτερες διασκευές των τραγουδιών «ΑΚΡΟΓΙΑΛΕΣ ΔΕΙΛΙΝΑ» και «ΛΟΓΙΑ ΑΝΤΑΛΛΑΞΑΜΕ ΒΑΡΕΙΑ» και ερμηνεύει η Ελεωνόρα.
Ιδιαίτερη στιγμή στη συναυλία και στο cd είναι τα δυο νέα τραγούδια της Ελεωνόρας Ζουγανέλη, “ΤΑ ΛΕΜΕ”, μια διασκευή της ιταλικής επιτυχίας “ΒΑSTARDO” σε ελληνικούς στίχους της Σάννυς Μπαλτζή και “ΕΣΥ ΜΟΥ ΘΥΜΙΣΕΣ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ” σε μουσική και στίχους του Κώστα Λειβαδά.
Το διπλό cd περιλαμβάνει περισσότερα από 30 τραγούδια, σε ενορχηστρώσεις του Γιώργου Ζαχαρίου.

ΕΛΕΩΝΟΡΑ ΖΟΥΓΑΝΕΛΗ
“EIΠΑ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥ ΜΟΥ…”
ΘΕΑΤΡΟ ΒΡΑΧΩΝ «ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ»
ΜΑΖΙ ΤΗΣ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ: ΝΑΤΑΣΑ ΜΠΟΦΙΛΙΟΥ, ΚΩΣΤΗΣ ΜΑΡΑΒΕΓΙΑΣ, ΠΑΝΟΣ ΜΟΥΖΟΥΡΑΚΗΣ, IMAM BAILDI
ΖΩΝΤΑΝΗ ΗΧΟΓΡΑΦΗΣΗ
ΝΕΟ ΔΙΠΛΟ CD
ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ 14 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΜΙ


Γράφτηκαν για τη συναυλία:

ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΜΑΤΙΑ
ΤΟ SOUNDTARCK ΤΗΣ ΓΕΝΙΑΣ ΤΟΥΣ
“Νεανικό τέμπο. Τολμηρές προσμείξεις……….. που όσο ακραίες φαίνονται, τόσο επιτυχημένες ακούστηκαν….. Προσεγμένες ενορχηστρώσεις ενιαίας ηχητικής αισθητικής…… Προείχε όμως η γοητεία που ασκούν η φωνή και η παρουσία της Ελεωνόρας Ζουγανέλη και των καλεσμένων της: οι Κωστής Μαραβέγιας, Πάνος Μουζουράκης, Νατάσσα Μποφίλιου, Imam Baildi και Κωστής Λειβαδάς έχουν εκπέμψει πια το σήμα τους και μετρούν την απήχηση τους κυρίως στη νέα γενιά……… Η Ζουγανέλη περίμενε προτού βγει μόνη της σε συναυλίες. Το έκανε μόλις φέτος το καλοκαίρι αφού σιγουρεύτηκε για τα μέσα της: εξαιρετική φωνή, με γοητευτικό γρέζι, εύρος και άρθρωση…. Είναι καλή η ερμηνεία της ότι κι αν λέει. Το απέδειξε και προχθές τραγουδώντας μόνη της ή σε ντουέτα με τους καλεσμένους της από ολοκαίνουργια και ανέκδοτα (όπως π.χ. το «Τα λέμε» σε στίχους της Σ. Μπαλτζή), μέχρι Σαββόπουλο, Πορτοκάλογλου ή Ανδρέου.
Και ότι φαινόταν μέχρι πρότινος να είναι το μειονέκτημα της (αφού λέει τα πάντα, είναι δυσκολότερο να την κατατάξει κανείς σε ένα είδος), προχθές αποδείχτηκε πλεονέκτημα, ειδικά όταν έστηνε κάποιος αυτί στα «μικρά» του ακροατηρίου: μπορεί να σιγοντάριζαν όλες τις επιτυχίες νέας εσοδείας, αλλά ήξεραν απ’ έξω και τον Τσιτσάνη. Είναι φυσικό στο soundtrack της δικής τους γενιάς να υπάρχει το «Έλα» ή το «Φίλα με ακόμα» και ωραίο αυτά να συνυπάρχουν με « Τα ξένα χέρια».
Ναταλί Χατζηαντωνίου, ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ, 9 Σεπτεμβρίου 2011

ΗΜΟΥΝ ΚΙ ΕΓΩ ΕΚΕΙ
ΜΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΧΑΙΡΕΤΑΙ
«Το καλό, όταν έχει παρακολουθήσει κανείς τα τεκταινόμενα στο τραγούδι, είναι ότι μπορεί να δει καθαρά πότε η μια γενιά παίρνει τη σκυτάλη από τη προηγούμενη. Συνήθως συμβαίνει φυσικά, χωρίς πολλά λόγια, χωρίς τυμπανοκρουσίες, με την υγιή ορμή που έχουν τα πράγματα όταν είναι ώριμα να συμβούν.
Ελεωνόρα Ζουγανέλη στο Θέατρο Μελίνα Μερκούρη στον Βύρωνα... Έξι χιλιάδες άτομα στο θεατράκι του Βύρωνα – ναι είναι μια από τις λίγες φορές που το έχουμε δει τόσο γεμάτο.
Είναι η Ελεωνόρα Ζουγανέλη και οι φίλοι της. Η γενιά της... η Νατάσα Μποφιλίου, ο Κωστής Μαραβέγιας, ο Πάνος Μουζουράκης, οι Imam Baildi και ο … παλιότερος Κώστας Λειβαδάς που της έχει γράψει και ένα νέο τραγούδι.
… Η αίσθηση μιας υγιούς νεολαίας που μπορεί και αναδεικνύει η ίδια τους δικούς της σταρ, που συνεννοείται με ένα κλικ (ιντερνετ) και φτιάχνει τις δικές της επιτυχίες, που οι επιλογές της είναι δικές της.
… Γιατί εκείνο που έχει σημασία είναι ότι η συναυλία της Ελεωνόρας στον Βύρωνα (που φέτος δεν λειτούργησε κανονικά) ανέβασε στο θέατρο 6000 νέα παιδιά, γονείς με τα παιδιά τους, παρέες σαραντάρηδων, ερωτευμένους, δωδεκάχρονες με τις μαμάδες και πάει λέγοντας. Ήταν η πιο ευφρόσυνη βραδιά με τα την επιστροφή στην πόλη. Μια υγιής Ελλάδα-επιτέλους- που μπορεί ακόμα και χαίρεται…»
Χάρις Ποντίδα, ΤΑ ΝΕΑ, 13 Σεπτεμβρίου 2011

ΑΞΙΖΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΟΣΤΙΖΕΙ
«Κανέναν δεν πήγαν να κοροϊδέψουν οι νέοι Έλληνες τραγουδιστές στο Θέατρο Βράχων στη συναυλία της Ελεωνόρας Ζουγανέλη. Ούτε να πουλήσουν ακριβά το εμπόρευμα τους. Η Νατάσσα Μποφίλιου, ο Πάνος Μουζουράκης, οι Ιμάμ Μπαιλντί και ο Κωστής Μαραβέγιας που πλαισίωσαν τη Ζουγανέλη, τα έδωσαν όλα σε ένα σχήμα με εισιτήριο επιτυχίας. Η νέα γενιά τραγουδιστών είναι ακομπλεξάριστη, προσγειωμένη, ταλαντούχα, ψαγμένη, ενωμένη και άφοβη. Ξέρει να πορεύεται με αυτοπεποίθηση σε δύσκολους καιρούς, να κατανοεί τις ανάγκες μιας κοινωνίας σε κρίση, να δουλεύει σκληρά, χαμηλόφωνα και καίρια, να φτιάχνει νέα μουσικά μοντέλα και να σέβεται το κοινό της….. Η Ελεωνόρα Ζουγανέλη σχεδόν μας συγκίνησε με την «εξοντωτική» παρουσία της επί σχεδόν τρείς ώρες πάνω στη σκηνή…. Ναι η Ζουγανέλη μπορεί να κάνει τη διαφορά εγκαινιάζοντας ένα νέο είδος τραγουδίστριας που σολάρει με άνεση στη διασκευή του «With or without you”, που σκίζει ερμηνευτικά το “Historia de un amor”, που λέει το “Μια η άνοιξη”… σαν να γράφτηκε σήμερα και που μπορεί να κάνει θανατηφόρα σουξέ χωρίς να χρειάζεται μπασταρδεμένα τσιφτετέλια.»
Κατερίνα Αγγελιδάκη, ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ, 15 Σεπτεμβρίου 2011

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Συνταγές