Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2011

ΜΑΛΑΜΑΤΕΝΙΟΣ ΑΡΓΑΛΕΙΟΣ ΚΑΙ ΦΙΛΝΤΙΣΕΝΙΟ ΧΤΕΝΙ

Ένα μουσικό παραμύθι από κλωστή…
Μαρία Παπαλέξη
Σκηνοθεσία, Μουσική Επιμέλεια, Ερμηνεία: Βαλεντίνα Παπαδημητρακάκη
Εκδόσεις Κέδρος
Βιβλίο με CD, για παιδιά από 3 ετών
ISBN: 978-960-04-4178-9
Σελ. 48
Τιμή:14€
Νοέμβριος 2011

Με στημόνι αρχαίους ελληνικούς μύθους
και λαϊκές αφηγήσεις...
...με υφάδι παραδοσιακά τραγούδια
τoυ αργαλειού, νανουρίσματα
και παιχνιδοτράγουδα…
…τo Θέατρο του παπουτσιού πάνω στο
δέντρο υφαίνει την ιστoρία της Ρηνιώς,
μιας νεαρής υφάντρας...

Η Μαρία Παπαλέξη γεννήθηκε στη Λαμία το 1973. Από το 1999 συνεργάζεται με το Θέατρο του Νέου Κόσμου ως θεατρολόγος, υπεύθυνη οργάνωσης και βοηθός καλλιτεχνικής διεύθυνσης. Παράλληλα ασχολείται με επιμέλεια ύλης θεατρικών προγραμμάτων, μεταφράσεις και συγγραφή κειμένων για το θέατρο.
Εκτός από το Μαλαματένιος αργαλειός και φιλντισένιο χτένι, έχει γράψει τα έργα Ήθελα να σ’ αντάμωνα (σκην. Β. Παπαδημητράκη, Θέατρο του Νέου Κόσμου, συμπαραγωγή με το Θέατρο του παπουτσιού πάνω στο δέντρο, 2009) και Μπουμπούκι τριαντάφυλλο – για παιδιά προσχολικής ηλικίας (σκην. Β. Παπαδημητράκη, Εθνικό Θέατρο, 2011).

Η Βαλεντίνα Παπαδημητράκη γεννήθηκε στην Αθήνα. Έχει συνεργαστεί ως ηθοποιός συνεργάστηκε με το Θέατρο Δρόμου HELIX, το OΜΜΑ-ΣΤOΥΝΤΙO και την Πολιτιστική Εταιρία ΙΩ. Ως σκηνοθέτις συνεργάστηκε με το θεατρικό εργαστήρι Πάργας Η Αυλαία και τη Θ.Ε.Α.Τ.O. Παραμυθιάς και με την παιδική σκηνή της Ε.Θ.Α.Λ. (Λεμεσός - Κύπρος).
Το 2001 δημιούργησε το Θέατρο του παπουτσιού πάνω στο δέντρο και μέχρι σήμερα ανεβάζει παραστάσεις που περιοδεύουν σε σχολεία και δήμους σε όλη την Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Συνταγές