Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2011

ΕΛΠΙΔΑ: Τα παιδιά του κόσμου

HOPE: Children of the world
ΣΙΜΟΝΗ ΖΑΦΕΙΡΟΠΟΥΛΟΥ
Εκδόσεις Μεταίχμιο
ISBN: 978-960-501-603-6
Τιμή: 16,60€
Σελ.: 184

Δίγλωσση έκδοση (ελληνικά – αγγλικά)
Πρόλογος: Μαριάννα Βαρδινογιάννη
Υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής της Unicef

Φωτογραφίζω παιδιά γιατί πιστεύω ότι είναι πάντα πιο αληθινά. Κανένα πρόσωπο δεν έχει τόση αλήθεια όσο το πρόσωπο των παιδιών. Δεν έχουν μάθει να κρύβονται. Έρχονται κοντά σου, προσπαθούν να σε εξιχνιάσουν, μερικές φορές παραπάνω απ’ ό,τι θα ήθελες.
Στόχος του βιβλίου είναι να παρουσιάσουμε παιδιά από όλο τον κόσμο. Παιδιά διαφόρων εθνικοτήτων, φυλών, ανεξάρτητα από χρώμα και θρησκεία. Ταξίδεψα σε πολλές χώρες. Χώρες φτωχές, χώρες σε εμπόλεμη κατάσταση, χώρες με εσωτερικές εντάσεις, με δυσεπίλυτα κοινωνικά προβλήματα, χώρες με μεγάλη οικονομική ανάπτυξη, με βαθιές ανισότητες αλλά και με ελπίδα και προσπάθεια για ένα πιο αισιόδοξο μέλλον. Σε όλες τις χώρες, ακόμα και στις πιο «δύσκολες» διέκρινα τη λάμψη της ελπίδας στο βλέμμα των παιδιών.
Σ.Ζ.

Στο δίγλωσσο λεύκωμα της Σιμόνης Ζαφειροπούλου περιλαμβάνονται συγκλονιστικές φωτογραφίες παιδιών από όλο τον κόσμο.

H Σιμόνη Ζαφειροπούλου γεννήθηκε στην Αθήνα, σπούδασε νομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, μεταπτυχιακές σπουδές στην École Pratique des Hautes Études στο Παρίσι και διδακτορική διατριβή στη Σορβόννη. Συνεργάτης στην Unesco για τα νησιωτικά οικοσυστήματα και αργότερα μέλος της Εθνικής Επιτροπής της Unesco. Υπήρξε μορφωτικός σύμβουλος της Ελλάδας στο γενικό προξενείο της Νέας Υόρκης. Σύμβουλος στο Υπουργείο Εξωτερικών για μορφωτικά θέματα και, στη συνέχεια, Σύμβουλος στην Προεδρία της Δημοκρατίας για πολιτιστικά θέματα.
Έχει οργανώσει και συντονίσει πολλές εκθέσεις ανά τον κόσμο. Επιμελήθηκε και παρουσίασε στην Αθήνα τη Συλλογή των έργων τέχνης του Υπουργείου Εξωτερικών. Έχει δώσει διαλέξεις στα Πανεπιστήμια Harvard, MIT, Dallas, San Francisco, στα Ινστιτούτα Καλών Τεχνών της Βοστόνης και του Σικάγου, στα πανεπιστήμια του Μέξικο Σίτι και του Τόκιο. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Συνταγές