Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2011

Το δέντρο με τα λευκά άνθη

Συγγραφέας: Άι Μι, Κίνα
Μετάφραση από τα κινεζικά: Δημήτρης Σωτάκης
Εκδόσεις Ψυχογιός
Σειρά: Αληθινές Ιστορίες
Πρώτη έκδοση: Νοέμβριος 2011
Σελ.: 448
Τιμή: 17,70€
ISBN: 978-960-496-009-5

Στον απόηχο της Πολιτιστικής Επανάστασης στην Κίνα, ένα νεαρό κορίτσι, η Τζινγκ Τσιόου, ερωτεύεται ένα αγόρι με το παρατσούκλι «Λάο Σαν». Η Τζινγκ Τσιόου προέρχεται από μια πολιτικά διωκόμενη οικογένεια, ενώ ο Λάο Σαν είναι γιος ενός πανίσχυρου στρατηγού. Εκείνη φοβάται ότι η σχέση τους είναι καταδικασμένη, εκείνος όμως κάνει τα πάντα για να την προστατεύσει και τελικά κερδίζει την καρδιά της. Η μοίρα, όμως, έχει αποφασίσει διαφορετικά γι’ αυτούς…
Χρόνια αργότερα, η Τζινγκ Τσιόου δημοσιεύει μέσω της Άι Μι αποσπάσματα από τα ημερολόγιά της, που μιλούν για εκείνη τη δυνατή ιστορία αγάπης που σημάδεψε τη ζωή της για πάντα.
Μια ιστορία συγκινητική και παθιασμένη, που θα αγγίξει την καρδιά κάθε αναγνώστη.

Παρουσίαση Συγγραφέα
Η ΑΪ ΜΙ μετανάστευσε στις ΗΠΑ σε νεαρή ηλικία. Κάποια στιγμή συνάντησε την Τζινγκ Τσιόου, μετανάστρια κι αυτή και καθηγήτρια στο πανεπιστήμιο, η οποία της εκμυστηρεύτηκε την ιστορία της και της εμπιστεύτηκε τα ημερολόγια και τα σημειωματάριά της. Η Άι Μι συγκινήθηκε από αυτή την τόσο δυνατή ιστορία αγάπης και αποφάσισε να της δώσει σάρκα και οστά δημοσιεύοντας σχετικά κείμενα στο διαδίκτυο. Πολύ σύντομα ΤΟ ΔΕΝΤΡΟ ΜΕ ΤΑ ΛΕΥΚΑ ΑΝΘΗ άρχισε να συζητείται ευρέως. Το αποτέλεσμα ήταν, όταν εκδόθηκε πια σε βιβλίο, να πουληθούν 1 εκατομμύριο αντίτυπα μόνο στην Κίνα και η Άι Μι να κερδίσει το Chinese Literature Media Readers’ Choice Award for Best Novelist of Year.
Το βιβλίο γυρίστηκε κινηματογραφική ταινία σε σκηνοθεσία του Ζιανγκ Γιμού.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε το site των Εκδόσεων ΨΥΧΟΓΙΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Συνταγές