Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2011

Victoria Hislop: Το Νήμα

"Το Νήμα" είναι ο τίτλος του νέου βιβλίου της Βικτώρια Χίσλοπ και η πλοκή του εξελίσσεται στην Θεσσαλονίκη. "Το Νήμα" θα κυκλοφορήσει από τις εκδόσεις Διόπτρα στις 14 Νοεμβρίου και ευχόμαστε να ακολουθήσει την επιτυχημένη πορεία που είχε "Το Νησί".

Θεσσαλονίκη, 1917. Ο Δημήτρης Κομνηνός γεννιέται, τη χρονιά που μια πυρκαγιά σαρώνει την πόλη, όπου Χριστιανοί, Εβραίοι και Μουσουλμάνοι ζουν δίπλα-δίπλα. Αυτό ήταν το πρώτο από τα καταστροφικά γεγονότα που θα αλλάξουν για πάντα την πόλη. Ο πόλεμος, ο φόβος και οι διωγμοί θα αρχίσουν να διχάζουν τους ανθρώπους της.

Πέντε χρόνια αργότερα, η νεαρή Κατερίνα έρχεται στην Ελλάδα με την Μικρασιατική Καταστροφή. Έχοντας χάσει τη μητέρα της στο χάος, βρίσκεται σε μια βάρκα με άγνωστο προορισμό. Από εκείνη την ημέρα η ζωή του Δημήτρη και της Κατερίνας μπλέκονται, τόσο μεταξύ τους, όσο και με την ιστορία της ίδιας της πόλης.

Θεσσαλονίκη, 2007. Ένας νεαρός Αγγλο-Έλληνας μαθαίνει την ιστορία της ζωής των παππούδων του, και συνειδητοποιεί ότι πρέπει να πάρει μια απόφαση. Για πολλές δεκαετίες, φρόντιζαν τις μνήμες και τους θησαυρούς των ανθρώπων που βίαια διώχτηκαν από την πόλη τους. Θα είναι αυτός ο νέος προστάτης τους; Πρέπει να μείνει ή να φύγει;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Συνταγές