Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2011

Σχολική μάθηση και επιτυχία χωρίς άγχος

ΑΝΤΩΝΗΣ ΜΠΙΤΣΙΑΝΗΣ
Κατηγορία: Δοκίμια – Μελέτες – Μαρτυρίες
Εκδόσεις Μεταίχμιο
ISBN: 978-960-501-592-3
Τιμή: 11,00€
Σελ.:176
Σεπτέμβριος 2011

Το παιδί μας διαβάζει, αλλά δεν αποδίδει. Γιατί;
Τι πρέπει να κάνουν οι γονείς για να βοηθήσουν το παιδί τους να αντιμετωπίσει το άγχος των εξετάσεων;
Πόσο μπορούν να παρέμβουν στην επιλογή των σπουδών του;
Και τι μπορεί να κάνει το σχολείο για να πετύχει τη χρυσή τομή: αποτελεσματική μάθηση και υγιή συναισθηματική κατάσταση του παιδιού;

Το βιβλίο αυτό απευθύνεται στους γονείς που τα παιδιά τους διανύουν την κρίσιμη παιδική και εφηβική ηλικία, στους εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, αλλά και σε όσους νοιάζονται για τις μορφωτικές διεργασίες που συντελούνται στον εκπαιδευτικό χώρο. Είναι το καταστάλαγμα μακράς διδακτικής πείρας και φωτίζει με απτό τρόπο όλους εκείνους τους παράγοντες που φορτίζουν με άγχος τους μαθητές και τους εμποδίζουν να αφομοιώσουν τη γνώση, προτείνοντας ταυτόχρονα τρόπους εκτόνωσης.
Συγκεκριμένα, καλύπτονται τα εξής θέματα:
– Ο ρόλος της οικογένειας και του σχολείου στη μόρφωση των παιδιών και στις κρίσιμες επιλογές της εφηβείας
– Τα προβλήματα της εκπαίδευσης και οι τρόποι αποτελεσματικής μάθησης
– Η προετοιμασία για τις εξετάσεις και η διαχείριση του άγχους

Ο Αντώνης Μπιτσιάνης σπούδασε στη Φιλοσοφική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και έχει κάνει μεταπτυχιακές σπουδές στον τομέα φιλοσοφίας του Α.Π.Θ. Σήμερα εργάζεται ως φιλόλογος στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, ενώ παλιότερα είχε διδάξει ως ειδικός επιστήμονας στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης Θεσσαλονίκης και ως επιμορφωτής στο Περιφερειακό Επιμορφωτικό Κέντρο Θεσσαλονίκης. Έχει συγγράψει πολλά βιβλία που εστιάζονται στην ελληνική γλώσσα (όλα κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Μεταίχμιο) και το φιλοσοφικό δοκίμιο Η φύση της δικαιοσύνης στην Πολιτεία του Πλάτωνα (εκδόσεις Μάτι, 2007).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Συνταγές