Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2011

Τώρα

Συγγραφέας: Γιώργος Μανιώτης
Σειρά: Λογοτεχνία
Εκδόσεις Ψυχογιός
Πρώτη έκδοση: Οκτώβριος 2011
Σελ.: 352 - Τιμή: 15,50 €
ISBN: 978-960-496-421-5

Η εκπομπή Οικογενειακό τραπέζι φιλοξενεί στο πρώτο επεισόδιο την οικογένεια της παρουσιάστριας-δημοσιογράφου. Ένα ένα τα μέλη της οικογένειας κάθονται μπροστά στην κάμερα και στο μικρόφωνο και απαντούν με κάθε ειλικρίνεια στις ερωτήσεις που τους τίθενται, όσο τολμηρές κι αν είναι.
Από τον μικρό Νικολάκη, που δηλώνει ότι οι γονείς του εμφιαλώνονται, και τη δυναμική και κυρίαρχη γιαγιά, που έχει πλέον χάσει τα λογικά της, μέχρι τη δυστυχισμένη νύφη της δημοσιογράφου, που βρίσκει καταφύγιο στα αντικαταθλιπτικά και στις εφήμερες σχέσεις, και τον πρωτότοκο γιο, emo εκ πεποιθήσεως, παρελαύνουν στις σελίδες του βιβλίου άνθρωποι της διπλανής πόρτας, άνθρωποι συνηθισμένοι, που συναντάμε στο δρόμο, στη δουλειά, στο σούπερ μάρκετ. Άνθρωποι σαν όλους εμάς, που υποφέρουν εγκλωβισμένοι στα γρανάζια του συστήματος και αναζητούν μια ελπίδα, μια παρηγοριά.
Ο Γιώργος Μανιώτης, με τον αιχμηρό λόγο του, εξαπολύει ένα δριμύ κατηγορώ κατά του καθημερινού παραλογισμού που βιώνουμε σήμερα, κατά της σύγχρονης κοινωνικοπολιτικής πραγματικότητας που μας οδηγεί συστηματικά στην απώλεια της ανθρωπιάς μας.

Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΝΙΩΤΗΣ γεννήθηκε και ζει στην Αθήνα. Σπούδασε νομικά στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Έχει γράψει εκτός από πεζά λογοτεχνικά έργα, και πολλά θεατρικά, τα οποία έχουν παρουσιαστεί επανειλημμένως σε σκηνές της Αθήνας. Γνωστά θεατρικά του έργα είναι: Το ματς, Κοινή λογική, Ο λάκκος της αμαρτίας, Οι σύζυγοι, Διακοπές στην Ουρανούπολη, Μόνο θετικές σκέψεις κ.ά. Επίσης, γνωστά πεζογραφικά του έργα είναι: Ο άγνωστος στρατιώτης, Τα μαύρα παραμύθια (Β΄Κρατικό Βραβείο Διηγήματος, 1998), Η φοβερά προστασία, Το πονηρό μονοπάτι, Η αδρεναλίνη πάντοτε ψηλά, Το Σαντέ της Σαπφώς, Το γκαζόν του μπαμπά, Η γνώμη των νεκρών, Μίξερ κ.ά. Συμμετέχει με κείμενό του στη συλλογή διηγημάτων ΕΡΩΣ 13, που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ. Ασχολείται επίσης με τη σκηνοθεσία.
Περισσότερες πληροφορίες για το συγγραφέα μπορείτε να δείτε εδώ:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Συνταγές