Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2011

Ο Τζακ και η φασολιά - Jack and the Beanstalk

ΘΕΑΤΡΟ ΓΚΛΟΡΙΑ
ΠΑΙΔΙΚΗ ΣΚΗΝΗ - ΣΕΖΟΝ 2011-2012

Ο Τζακ και η φασολιά «Jack and the Beanstalk»
Σε μετάφραση-διασκευή-σκηνοθεσία, Χάρη Σώζου

Στην παιδική σκηνή του Θεάτρου Γκλόρια, για τη σεζόν 2011-2012 θα ανεβεί το έργο «Ο Τζακ και η φασολιά» (Jack and the Beanstalk) , ένα παραμύθι αγγλικής προέλευσης, που πρωτοεκδόθηκε ανώνυμα στο Λονδίνο από τον Benjamin Tabart το 1807.
Το παραμύθι αφηγείται την ζωή ενός ζωηρού και σκανδαλιάρικου αγοριού του Τζακ, που ζει φτωχικά με την μητέρα του σε ένα μικρό αγροτόσπιτο. Η ζωή όμως του επιφυλάσσει ευχάριστες εκπλήξεις, αφού ξαφνικά ο μικρός μας ήρωας με την βοήθεια της μαγεμένης φασολιάς και μιας καλής νεράιδας, καταφέρνει να ανακαλύψει το μεγαλοπρεπές κάστρο που ανήκε στον πατέρα του και να εξολοθρεύσει με έξυπνο και ευρηματικό τρόπο, τον κακό γίγαντα που είχε αρπάξει όλη την περιουσία του. Στην σκηνή του Θεάτρου Γκλόρια θα ζήσουμε όλοι μαζί την τρομερή περιπέτεια του μικρού ήρωα του παραμυθιού και θα ανακαλύψουμε τους τρόπους που χρησιμοποίησε για να πετύχει τον στόχο του.

Παίζουν: Θοδωρής Ρωμανίδης, Ντέμη Μίχα, Αναστάσιος Μερκούρης, Δημοσθένης Ελευθεριάδης, Μαρία Ψαρολόγου, Αφροδίτη Κλεοβούλου.

Μετάφραση - Διασκευή - Σκηνοθεσία: Χάρης Σώζος
Σκηνικά - Κοστούμια: Αγγελος Μέντης
Στίχοι - Μουσική: Λεωνίδας Σώζος
Χορογραφία: Μπέτυ Βυτινάρου
Βοηθός σκηνοθέτη: Μελίνα Μαρνέρου

Η έναρξη των παραστάσεων προγραμματίζεται για τέλη Οκτωβρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Συνταγές