Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2011

Ένας ιπτάμενος μπαμπάς

Συγγραφέας: Ντέιβιντ Άλμοντ, Αγγλία
Μετάφραση: Χαρά Γιαννακοπούλου
Εικονογράφηση: Πόλι Ντάνμπαρ
Εκδόσεις Ψυχογιός
Σειρά: Λωτός (από 9 ετών)
Πρώτη έκδοση: Σεπτέμβριος 2011
Σελ.: 128
Τιμή: 8,80€
ISBN: 978-960-496-287-7

Σε μια μικρή πόλη στη βόρεια Αγγλία συμβαίνουν περίεργα πράγματα. Ο μπαμπάς φτιάχνει φτερά, τρώει σκουληκάκια και κλωσάει στη φωλιά του. Η θεία Ντορίν θυμώνει και μαγειρεύει λουκουμάδες. Ο κύριος Κακάκια περπατάει κορδωτός στους δρόμους φωνάζοντας ΔΥΝΑΤΑ και ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΑ.
Όλα αυτά τα παρακολουθεί η Λίζι, η οποία φροντίζει τον μπαμπά της και σκέφτεται πόσο όμορφα είναι τα πουλιά.
Τι γίνεται επιτέλους; Μα φυσικά! Είναι ο ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΠΟΥΛΙ!

Παρουσίαση Συγγραφέα
Ο ΝΤΕΪΒΙΝΤ ΑΛΜΟΝΤ είναι πολυβραβευμένος συγγραφέας πολλών βιβλίων και θεατρικών έργων. Το Ένας ιπτάμενος μπαμπάς είναι το πρώτο του βιβλίο για μικρούς αναγνώστες, το οποίο ο ίδιος περιγράφει ως «ένα γρήγορο και ζωηρό βιβλίο γεμάτο χιούμορ και ελπίδα… ένα πραγματικό βιβλίο για παιδιά».
Ο Ντέιβιντ ζει στο Νορθάμπερλαντ με την οικογένειά του και γράφει μέσα σε ένα σπιτάκι στο βάθος του κήπου, όπου φτιάχνει το τσάι του και δέχεται επισκέψεις από πολλά πουλιά.

Παρουσίαση Εικονογράφου
Η ΠΟΛΙ ΝΤΑΝΜΠΑΡ σπούδασε εικονογράφηση στη Σχολή Καλών Τεχνών του Μπράιτον. Έχει εικονογραφήσει πολλά βιβλία και λέει πως το Ένας ιπτάμενος μπαμπάς το λάτρεψε. «Είναι τόσο αστείο, τόσο πολύχρωμο και ταυτόχρονα τόσο αιχμηρό».
Η Πόλι ζει κι εργάζεται στο Μπράιτον. Πιστεύει πως το χρώμα είναι ο καλύτερος τρόπος να σου ανέβει το ηθικό και να σου φτιάξουν τα κέφια και, όποτε έχει τις μαύρες της, βάζει το αγαπημένο της φόρεμα με τα φουρό και το ρίχνει στη ζωγραφική!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Συνταγές