Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2011

Η Έρευνα

Συγγραφέας: Philippe Claudel, Γαλλία
Μετάφραση: Βασιλική Κοκκίνου
Εκδόσεις Ψυχογιός
Σειρά: Λογοτεχνία
Πρώτη έκδοση: Σεπτέμβριος 2011
Σελ.: 224
Τιμή: 14,00€
ISBN: 978-960-496-065-1

«Ψάχνοντας θα βρεις».
Πώς θα μπορούσε να αμφιβάλει ο Ερευνητής; Πώς θα μπορούσε να φανταστεί ότι αυτή η συνηθισμένη έρευνα θα ήταν η τελευταία της ζωής του; Επιφορτισμένος με την αποστολή να βρει την αιτία πολλών αυτοκτονιών στην Επιχείρηση μιας πόλης που μοιάζει με τις δικές μας, από την πρώτη στιγμή νιώθει ότι κάτι δεν πάει καλά.
Το ξενοδοχείο όπου μένει υποδέχεται άλλοτε χαρούμενους τουρίστες και άλλοτε ανθρώπους σε απόγνωση. Στην Επιχείρηση δεν τον περιμένει κανένας. Τον εμποδίζουν να φάει, να κοιμηθεί, απαντάνε στις ερωτήσεις του με άλλες ερωτήσεις. Κι ενώ προχωράει στην έρευνά του, αναρωτιέται μήπως θα είναι ο ίδιος το επόμενο θύμα μιας θανάσιμης μηχανής.
Μήπως η αδυναμία του Ερευνητή να ολοκληρώσει την αποστολή του δεν αντικατοπτρίζει τελικά τίποτε άλλο παρά τη δική μας αδυναμία απέναντι στον κόσμο που φτιάξαμε για να μας καταστρέψει;

Ο ΦΙΛΙΠ ΚΛΟΝΤΕΛ γεννήθηκε το 1962, Σπούδασε γαλλική λογοτεχνία και εργάστηκε ως καθηγητής σε λύκεια και στη συνέχεια στο Πανεπιστήμιο Νανσί ΙΙ, όπου δίδαξε ανθρωπολογία του πολιτισμού και λογοτεχνία. Ως συγγραφέας και σεναριογράφος έχει τιμηθεί με το Bourse Goncourt de la Nouvelle του 2003 για τη συλλογή διηγημάτων του LES PETITES MÈCANIQUES και με το βραβείο France Télévision 2000 για το μυθιστόρημά του J’ ABANDONNE.
Το μυθιστόρημα ΓΚΡΙΖΕΣ ΨΥΧΕΣ, που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ, τιμήθηκε με το Βραβείο Renaudot 2003, και το 2004 βραβεύτηκε από τις αναγνώστριες του περιοδικού ELLE, ενώ ψηφίστηκε ως το καλύτερο βιβλίο του 2003 από το βιβλίο Lire. Τα δικαιώματά του έχουν πουληθεί σε 20 χώρες και έχει γυριστεί ταινία γαλλικής παραγωγής. Η ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΛΙΝ, που επίσης κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ, έχει βραβευτεί με το Prix Solidarité du Groupe Harmonie, ενώ το Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΜΠΡΟΝΤΕΚ, υποψήφιο για το βραβείο Goncourt το 2007, βραβεύτηκε με το Βραβείο Goncourt des Lycéens.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Συνταγές