Τρίτη 26 Ιουλίου 2011

ΜΠΟΥΡΔΕΛΟΛΟΓΙΕΣ

ΜΠΟΥΡΔΕΛΟΛΟΓΙΕΣ
Αναμνήσεις από τα μπουρδέλα της δεκαετίας του '50.
Γιώργος Α. Κουρμούσης
Εκδόσεις Οδυσσέας
ISBN: 978 960 210 575-7
Χαρτόδετο
Σχήμα 14x21
Σελίδες 156
Τιμή 8,00€

Η αμαρτία γράφει ιστορία, η αγνότητα σιωπή, Ανώνυμος

Πως λειτουργούσαν τα μπουρδέλα στη δεκαετία του '50; Ποιοί ήταν οι τύποι των πελατών που προσέρχονταν τακτικά; Και τα σπίτια; Πως διοικούνταν, πως έβγαινε το πρόγραμμα των κοριτσιών; Ποιά βοηθήματα χρησιμοποιούσαν τότε και ποιοι ήταν οι ενοχλητικοί της εποχής; Ο συγγραφέας έχει συλλέξει φωτογραφικό υλικό, διηγήσεις, αλλά και πολλές προσωπικές αναμνήσεις σε ένα γλαφυρό και άκρως ενημερωτικό κείμενο συγχρόνως. Περιστατικά με χιούμορ τα οποία καταδεικνύουν έντονα το κοινωνικό και πολιτειακό πλαίσιο της εποχής. Ένα βιβλίο που διαβάζεται απνευστί από όλες τις ηλικίες. Οι γηραιότεροι θα αναπολήσουν και θα θυμηθούν και οι νεότεροι θα απολαύσουν διήγηση και θα βρουν ομοιότητες και διαφορές με συνομήλικούς τους, μισό αιώνα πίσω, σε ένα θέμα που ξεκινά αιώνες πριν.

«Οι μπουρδελότσαρκες ήταν ο περίπατος που κάναμε κατά ομάδες 2-4 το πολύ, φοιτητών τότε, στα διάφορα κοινόβια μπουρδέλα της εποχής εκείνης, τη δεκαετία του 1950, στο κέντρο της Αθήνας, μη έχοντας τι άλλο να κάνουμε, χωρίς φράγκο στην τσέπη, ύστερα από το γυμναστήριο, τα μαθήματα στη σχολή μας, κανένα σινεμαδάκι ή κανένα «ψηστήρι».»

Ο Γιώργος Α. Κουρμούσης, διπλωματούχος Πολιτικών και Οικονομικών Επιστημών, έχει στο ενεργητικό του 16 βιβλία και έχει δημοσιεύσει άρθρα σε εφημερίδες και ειδικά περιοδικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Συνταγές