Δευτέρα 20 Ιουνίου 2011

ΧΑΜΕΝΕΣ ΨΥΧΕΣ

Τίτλος: ΧΑΜΕΝΕΣ ΨΥΧΕΣ
Σειρά: ΦΡΑΝΚΕΝΣΤΑΪΝ
Αρ. βιβλίου: 4
Εκδόσεις Πλατύπους
Συγγραφέας: DEAN KOONTZ
ISBN 978-960-6665-69-1
Τιμή: €20
Ημερ. κυκλ: 20 Ιουνίου 2011

Για να διαβάσετε τις εντυπώσεις μας για τις Χαμένες Ψυχές του Dean Koontz, κάντε κλικ εδώ!

NEW YORK TIMES BEST-SELLER
Ο Dean Koontz χρησιμοποιεί τη γόνιμη φαντασία του και τις απαράμιλλες αφηγηματικές του ικανότητες σε μια από τις πιο διαχρονικές –και τρομακτικές– δημιουργίες στην ιστορία της μυθιστοριογραφίας: στο μύθο του Φράνκενσταϊν.
Ο πόλεμος εναντίον της ανθρωπότητας έχει ξεκινήσει. Ο Βίκτωρ Λίμπεν, κάποτε Φράνκενσταϊν, δεν έχει απλώς οραματιστεί το μέλλον –είναι έτοιμος να το εποικίσει. Χρησιμοποιώντας βλαστοκύτταρα, “οργανικούς” μικροεπεξεργαστές και νανοτεχνολογία, θα δημιουργήσει μια ράτσα υπερανθρώπων –τον τέλειο συνδυασμό σάρκας και μηχανής. Με έναν ισχυρό, αινιγματικό χρηματοδότη που ανυπομονεί να δει το όνειρό του να αποδίδει καρπούς και μια μυστική τοποθεσία όπου οι εχθροί της προόδου δεν μπορούν να τον βρουν, ο Βίκτωρ είναι σίγουρος ότι αυτή τη φορά τίποτα και κανείς δεν μπορεί να τον σταματήσει.

Εξαρτάται από πέντε άτομα το να αποδειχθεί ότι κάνει λάθος. Η επιβίωση του ανθρώπινου γένους βρίσκεται στα δικά τους χέρια.

Με διαφορετικούς τρόπους, μέσω σκοτεινών και θαυμαστών οιωνών, όλοι τους καταλήγουν στο ίδιο συγκλονιστικό συμπέρασμα: Δύο χρόνια αφότου τον είδαν να πεθαίνει, εκείνος που γνώριζαν ως Βίκτωρ Ήλιος εξακολουθεί να ζει. Οι ντετέκτιβ Κάρσον Ο’ Κόνορ και Μάικλ Μάντισον, η κατασκευασμένη σύζυγος του Βίκτωρα, Έρικα Πέντε και ο Τζόκο, και το πρώτο δημιούργημα του Βίκτωρα, ο βασανισμένος Δευκαλίων, φτάνουν σε μια μικρή πόλη της Μοντάνα όπου η παλιά συμμαχία τους θα ανανεωθεί –και θα δοκιμαστεί– από δυνάμεις εσωτερικές και εξωτερικές, και όπου οι κίνδυνοι που θα αντιμετωπίσουν θα επισκιάσουν όσους έχουν κληθεί να ξεπεράσουν μέχρι τώρα. Ωστόσο, μέσα στη δίνη του κινδύνου, θα ανθίσει η αγάπη και η χαρά, και θα ανακαλύψουν πηγές δύναμης και καρτερικότητας τις οποίες δεν θα μπορούσαν να έχουν φανταστεί.

Θα χρειαστούν όλη αυτή την ενίσχυση, και ακόμη περισσότερη. Γιατί η μνημειώδης μάχη που είναι έτοιμη να ξεκινήσει θα απαιτήσει όλη τους την επινοητικότητα και το θάρρος, καθώς θα καθορίσει ποιοι θα είμαστε στο μέλλον... και αν θα υπάρχουμε καν.

Στις Χαμένες Ψυχές, ο Koontz εισάγει μια ξεχωριστή παραλλαγή σε αυτή την κλασική ιστορία φιλοδοξίας και επιστήμης που ακολούθησε το λάθος δρόμο, και σφυρηλατεί ένα έπος που ταιριάζει μοναδικά στην εποχή μας –μια ιστορία εκδίκησης, λύτρωσης και μια καινούρια πρόσκληση στην αποκάλυψη.

ΚΡΙΤΙΚΕΣ
“Η αλλόκοτη αντιπαραβολή της αστυνομικής μεθοδολογίας με τη νεογοτθικού τύπου ιστορία του τρελού επιστήμονα προσδίδει σ’ αυτό το μυθιστόρημα μια έξοχα ασυνήθιστη και ιντριγκαδόρικη αίσθηση... Συναρπαστικό... φινετσάτο”.
—Publishers Weekly, για το Φράνκενσταϊν: Ο Άσωτος Υιός

“Οι έξυπνοι διάλογοι και οι αναφορές σε τεχνολογία αιχμής αποτελούν το κερασάκι στην τούρτα σ’ αυτό το συναρπαστικό και ακαταμάχητο θρίλερ”.
—Booklist (διακεκριμένη κριτική), για το Φράνκενσταϊν: Πόλη της Νύχτας

“Αυτό που ξεκίνησε ως θρίλερ με νουάρ επιρροές εξελίσσεται σε ένα φανερά αλληγορικό κατηγορώ εναντίον της δίψας για δύναμη και της αλαζονείας του επιστημονισμού, καθώς οδεύει ολοταχώς προς ένα έντονα θεατρικό τέλος”.
—Booklist (διακεκριμένη κριτική), για το Φράνκενσταϊν: Νεκρός και Ζωντανός

“Ένα σπάνιο φαινόμενο ανάμεσα στους μπεστ-σέλερ συγγραφείς, ο Koontz συνεχίζει να αναζητά νέους τρόπους να αφηγηθεί ιστορίες, χωρίς να του αρκεί ποτέ απλά το να επαναλαμβάνεται. Γράφει για την ελπίδα και την αγάπη μέσα στο ομιχλώδες τοπίο της κακίας με ένα βαθυστόχαστο τρόπο που εμπνέει και συγκινεί ”. —Chicago Sun-Times

“Βιβλίο το βιβλίο, χρόνο με το χρόνο, ο Dean Koontz ανεβαίνει όλο και πιο κοντά στην κορυφή της λίστας. Γιατί; Οι αναγνώστες του ξέρουν το μυστικό: γιατί είναι αυθεντία στον τρόπο που διηγείται τις ιστορίες του, θαρραλέος στη γραφή του, αλλά και γιατί μέσα από τα μυθιστορήματά του χαρίζει απλόχερα σ’ αυτούς που τον διαβάζουν το στοιχείο της ελπίδας, σ’ ένα κόσμο που όλα μοιάζουν μαύρα κι άραχλα”. —Publishers Weekly


“Ο Koontz είναι άφταστος στον τρόπο που υφαίνει την πλοκή του και σμιλεύει την πρόζα του. Καταγράφει τους φόβους και τις ελπίδες του σύγχρονου ανθρώπου, ζωγραφίζοντας με τη γραφίδα του, πότε με αδρές πινελιές και πότε με εξαιρετική λεπτομέρεια, και χρησιμοποιεί τη λαϊκή λογοτεχνία για να ανασύρει και να φωτίσει την ανθρώπινη φύση καταδεικνύοντας πως ο πραγματικός τρόμος δεν βρίσκεται στα τέρατα και τα φαντάσματα, αλλά στην ψυχή του ανθρώπου.” —USA Today

“Ένας από τους αριστοτέχνες συγγραφείς της εποχής μας και όλων των εποχών.” —Tampa Tribune

“Ο Koontz έχει το χάρισμα να κάνει το παράξενο και το απίθανο να μοιάζει τόσο οικείο και συνηθισμένο όσο η ανατολή του ήλιου.”
ΕΠΙΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑ: ο Πρύτανης του σασπένς” —People

“Αν ο Stephen King είναι οι Rolling Stones του μυθιστορήματος, τότε σίγουρα ο Koontz είναι οι Beatles.” —Playboy

“Ο Dean Koontz δεν είναι απλώς ο άρχοντας των πιο σκοτεινών ονείρων μας, αλλά κι ένας λογοτεχνικός μάγος.” —The Times (Λονδίνου)

“Ο Dean Koontz γράφει θρίλερ του είδους που κάνουν τον αναγνώστη να μην προλαβαίνει να γυρνάει σελίδες, και τα βράδια να μην προλαβαίνει… να κοιτάζει πίσω του. Ξέρει να αγγίζει την καρδιά μας, αλλά και να… μας κόβει τα ήπατα.” —The Washington Post Book World

“Ο Koontz είναι ο αριστοτέχνης του ψυχολογικού δράματος.”
—Larry King, USA Today

“Ο περιγραφικός λόγος του Koontz είχε ανέκαθεν μια δύναμη που αγγίζει την αντίστοιχη ενός Ντίκενς, και μια ικανότητα να μας ‘τραβάει’ από τη μια σελίδα στην άλλη, που λίγοι συγγραφείς διαθέτουν.”
—Los Angeles Times

Ο συγγραφέας
Ο Dean Koontz, συγγραφέας πολλών #1 μπεστ-σέλερ των New York Times, ζει στη νότια Καλιφόρνια με τη σύζυγό του, Gerda, το γκόλντεν ριτρίβερ τους, Anna, και τo ακατάλυτο πνεύμα της σκυλίτσας Trixie. Για να μάθετε περισσότερα για τον συγγραφέα κάντε κλικ εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Συνταγές