Δευτέρα 23 Μαΐου 2011

Οι διακοπές της Γαβριέλας

Συγγραφέας: Γιώτα Φώτου
Εικονογράφηση: Λιάνα Δενεζάκη
Εκδόσεις Ψυχογιός
Σειρά: Βατόμουρο (από 7 ετών)
Πρώτη έκδοση: Μάιος 2011
Σελ.: 48
Τιμή: 5,50€
ISBN: 978-960-496-096-5

Η Γαβριέλα είναι πολύ στενοχωρημένη. Τα παιδιά την αποκάλεσαν «μεγάλη ψεύτρα». Δεν πίστεψαν ότι μέσα σε μόλις δέκα μέρες ταξίδεψε στην Κίνα, στο Λονδίνο, στη Ρόδο, σε ένα ορεινό χωριό που λέγεται Βρυσοχώρι και επιπλέον έκανε τα μπάνια της στη Χαλκιδική. Η Γαβριέλα δε λέει ποτέ ψέματα. Γίνονται όμως όλα αυτά τα ταξίδια σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα;

Ένα διασκεδαστικό βιβλίο για την προώθηση της φιλαναγνωσίας, με κουίζ και δραστηριότητες.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ
Η ΓΙΩΤΑ ΦΩΤΟΥ γεννήθηκε στο Δροσάτο Καρδίτσας και μεγάλωσε στη Λάρισα, όπου σπούδασε αρχικά στην Παιδαγωγική Ακαδημία. Στη συνέχεια συμπλήρωσε τις σπουδές της στο ΑΠΘ και στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Εργάζεται ως Σχολική Σύμβουλος στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση. Είναι παντρεμένη και μητέρα τριών παιδιών.

Από τις Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ κυκλοφορούν επίσης τα βιβλία της Ο ΑΟΡΑΤΟΣ ΠΟΛ, ΜΙΑ ΚΑΡΦΙΤΣΑ ΚΑΙ ΔΥΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ (και τα δύο τιμήθηκαν με το Βραβείο Μυθιστορήματος από τη Γυναικεία Λογοτεχνική Συντροφιά και βρέθηκαν στη βραχεία λίστα των Κρατικών Βραβείων Παιδικής Λογοτεχνίας), Η ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΚΑΙ Η ΝΕΡΑΪΔΑ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ, ΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΑΥΓΟ ΤΗΣ ΓΑΒΡΙΕΛΑΣ, ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ ΔΩΡΑ ΤΗΣ ΓΑΒΡΙΕΛΑΣ, ΜΑΣΑΣ, ΦΥΣΑΣ ΚΑΙ ΝΙΚΑΣ, καθώς και δύο μυθιστορήματά της για ενηλίκους, με τίτλο ΤΑ ΒΙΟΛΙΑ ΤΗΣ ΧΑΡΑΔΡΑΣ και ΤΟ ΔΑΚΡΥ ΤΟΥ ΚΡΙΝΟΥ, ενώ ετοιμάζεται το βιβλίο της για παιδιά ΔΕ ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΕ ΠΑΡΕΙ Ο ΥΠΝΟΣ.

Πληροφορίες για τη συγγραφέα υπάρχουν στην ιστοσελίδα: http://giotafotou.psichogios.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Συνταγές