Τρίτη 31 Μαΐου 2011

Κουβέντες με τη μαμά

Συγγραφέας: Αθηνά Ανδρουτσοπούλου
Εικονογράφηση: Κατερίνα Χρυσοχόου
Εκδόσεις Ψυχογιός
Σειρά: Φραουλίτσα (από 4 ετών)
Πρώτη έκδοση: Μάιος 2011
Σελ.: 56
Τιμή: 6,60€
ISBN: 978-960-496-097-2

Η μαμά λέει ότι δεν μπορούμε να είμαστε συνέχεια μαζί. Δεν μπορεί να έρχεται μαζί μου στο σχολείο, ούτε εγώ μπορώ να πηγαίνω μαζί της στη δουλειά της.
Μα μου λείπεις όταν δεν είμαστε μαζί, παραπονιέμαι…
Τι λέει η μαμά στη μικρή της κόρη για το φόβο, τη μοναξιά, την αγάπη, το μεγάλωμα και τις αλλαγές, τη ζωή και το θάνατο; Η ψυχολόγος αλλά και μαμά Αθηνά Ανδρουτσοπούλου βοηθάει τα παιδιά να εκφράσουν αυτά που νιώθουν και δίνει ιδέες στους γονείς για όσα μπορούν να πουν. Έξι μικροί διάλογοι για πολύ μικρά παιδιά γεμάτοι συναίσθημα και χιούμορ.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ
Η ΑΘΗΝΑ ΑΝΔΡΟΥΤΣΟΠΟΥΛΟΥ γεννήθηκε και ζει στην Αθήνα. Ολοκλήρωσε τις βασικές σπουδές της στην Ψυχολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και το διδακτορικό της στο Πανεπιστήμιο του Μπαθ στη Μεγάλη Βρετανία. Εργάζεται ως ψυχολόγος, ψυχοθεραπεύτρια και οικογενειακή θεραπεύτρια, ενώ έχει μακρόχρονη εμπειρία ως εκπαιδεύτρια και επόπτρια ειδικευόμενων ψυχοθεραπευτών. Είναι μέλος ψυχολογικών και ψυχοθεραπευτικών επιστημονικών συλλόγων και εταιριών στη Ελλάδα και στο εξωτερικό. Είναι παντρεμένη και έχει μια κόρη.
Είναι συγγραφέας του βιβλίου Η ΑΘΩΑ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΟΝΕΙΡΩΝ ΜΑΣ και συν-επιμελήτρια δύο βιβλίων για τις εφαρμογές της συστημικής θεραπείας (ΜΕ ΓΟΜΑ ΚΑΙ ΚΑΘΡΕΦΤΗ και ΜΕ ΧΑΡΤΗ ΚΑΙ ΠΥΞΙΔΑ). Εργασίες της έχουν δημοσιευτεί σε ελληνικά και ξένα επιστημονικά περιοδικά και έχουν ανακοινωθεί σε συνέδρια στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της συγγραφέα: www.androutsopoulou.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Συνταγές