Τρίτη 31 Μαΐου 2011

Μια ευχή στον ουρανό

Συγγραφέας: Γαλάτεια Γρηγοριάδου-Σουρέλη
Εικονογράφηση: Θανάσης Τσίτσικας
Εκδόσεις Ψυχογιός
Σειρά: Βατόμουρο (από 7 ετών)
Πρώτη έκδοση: Μάιος 2011
Σελ.: 64
Τιμή: 6,60€
ISBN: 978-960-496-098-9

Οι μεγάλοι όλο μιλούν για τα βάσανα που έχουν. Δε ρώτησε, όμως, κανένας τι βάσανα έχουμε εμείς τα παιδιά.
Βαριά σού λέω, ασήκωτα βάσανα. Να, είναι γιορτές, δε θέλεις τα δώρα σου; Θέλεις, μα ανεργία σού λένε οι μεγάλοι. Έχεις τη γιορτή σου, δε θέλεις δώρο; Θέλεις, μα ανεργία σού λένε οι μεγάλοι. Εμένα μου φέρνει πάντα δώρο ο νονός μου. Μα κι αυτός τώρα είναι άνεργος. Οι μεγάλοι, αν είχαν μυαλό, θα έβαζαν πέντ’ έξι νονούς να σε βαφτίσουν.
Έτσι, ο ένας τουλάχιστον δε θα ήταν άνεργος και θα είχες το δώρο σου. Και τότε, όπως τα σκεφτόμουν αυτά κι ήμουν απελπισμένος, άκου τι έγινε τότε…

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ
Η ΓΑΛΑΤΕΙΑ ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΟΥ-ΣΟΥΡΕΛΗ γεννήθηκε στη Μακεδονία. Πρωτοεμφανίστηκε στην παιδική λογοτεχνία το 1964 με το βιβλίο ΧΟΡΕΥΟΝΤΑΣ ΣΤΟ ΔΑΣΟΣ. Έχει γράψει πολλά βιβλία, όχι μόνο για παιδιά και νέους αλλά και για ενηλίκους. Είναι μέλος της Εθνικής Εταιρίας Ελλήνων Λογοτεχνών, του Κύκλου του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου και της Γυναικείας Λογοτεχνικής Συντροφιάς, και έχει μόνιμη ραδιοφωνική εκπομπή. Βραβεύτηκε το 1964 από τη Γυναικεία Λογοτεχνική Συντροφιά και τρεις φορές από τον Κύκλο του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου, καθώς και από το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο της Πάντοβα. Το όνομα της συγγραφέα έχει αναγραφεί στον τιμητικό πίνακα του Διεθνούς Βραβείου Άντερσεν. Το 1980, η Ακαδημία Αθηνών της απένειμε βραβείο για την προσφορά της, για το σύνολο του έργου της, στην παιδική και εφηβική λογοτεχνία, ενώ το 2005, η Εκκλησία της Ελλάδας την τίμησε για την προσφορά της στα ερτζιανά κύματα και στην παιδική λογοτεχνία.
Από τις Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ κυκλοφορούν τα βιβλία της: ΝΤΟ-ΡΕ-ΜΙ ΚΙ ΕΝΑ ΣΚΥΛΙ, Ο ΣΠΟΥΡΓΙΤΗΣ ΜΕ ΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΓΙΛΕΚΟ, Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ, ΚΑΠΕΤΑΝ ΚΩΤΤΑΣ, ΠΑΣΧΑ, ΚΥΡΙΟΥ ΠΑΣΧΑ, ΜΙΛΗΣΤΕ ΜΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ, ΚΟΜΠΙΟΥΤΕΡΑΚΙ ΑΓΑΠΗ ΜΟΥ, ΟΙ ΜΥΘΟΙ ΤΟΥ ΛΑ ΦΟΝΤΕΝ και ΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΤΗΣ ΓΑΛΑΤΕΙΑΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Συνταγές