Παρασκευή 1 Απριλίου 2011

Έλικα Θανάτου

Συγγραφέας: Πολ ΜακΓιούεν, ΗΠΑ
Μετάφραση: Γιώργος Μπαρούξης
Εκδόσεις Ψυχογιός
Σειρά: Ξένοι Λογοτέχνες, Πολιτικό θρίλερ
Πρώτη έκδοση: Μάρτιος 2011
Σελ.: 416
Τιμή: 16,60€
ISBN: 978-960-453-898-0

Όταν ανακαλύπτεται νεκρός ο νομπελίστας Λίαμ Κόνορ, ο συνεργάτης του, καθηγητής Τζέικ Στέρλινγκ, αρνείται να πιστέψει ότι πρόκειται περί αυτοκτονίας. Για ποιο λόγο ένας διάσημος βιολόγος, που επέζησε από τις κακουχίες του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, να επιλέξει να αυτοκτονήσει; Ποια ήταν η μυστηριώδης γυναίκα που κατέγραψαν οι κάμερες ασφαλείας; Ποιος κρύβεται πίσω από την κλοπή των νανορομπότ από το εργαστήριο του νεκρού;
Ο Τζέικ, η εγγονή του Λίαμ, Μάγκι, και ο γιος της, ο εννιάχρονος Ντίλαν, προσπαθούν να ενώσουν τα κομμάτια του παζλ. Κάποια κωδικοποιημένα μηνύματα του Λίαμ φέρνουν στο φως ένα μυστικό, κρυμμένο για περισσότερο από εξήντα χρόνια στην κατεστραμμένη από τον πόλεμο Ιαπωνία, και οδηγούν σε μια σειρά απίστευτων αποκαλύψεων που έχουν να κάνουν με τον βιολογικό πόλεμο.
Μια αδίστακτη δολοφόνος, ένας Ιάπωνας εγκληματίας πολέμου και ένας αποφασισμένος Αμερικανός αξιωματούχος είναι οι παίχτες σ’ ένα επικίνδυνο παιχνίδι ισχύος, προδοσίας και συνωμοσίας απ’ όπου θα αναδειχθεί ο νικητής που θα κρατάει στα χέρια του την τύχη του κόσμου.

“Καταιγιστικό και γεμάτο σασπένς. Ο ΜακΓιούεν, πρωτοπόρος στη νανοτεχνολογία στο Πανεπιστήμιο Κορνέλ, αξιοποιεί τις πιο πρόσφατες ανακαλύψεις σ’ αυτό το πεδίο. Τελειώνοντας το μυθιστόρημα, ίσως στοιχειώσει και τον δικό σας ύπνο ο επίμονος βηματισμός των μικροερπυστών. Ένα βιβλίο που γεννά έντονους προβληματισμούς.”
KIRKUS REVIEWS

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ
Ο ΠΟΛ ΜΑΚΓΙΟΥΕΝ είναι καθηγητής φυσικής στο Πανεπιστήμιο Κορνέλ. Μεταξύ των πολυάριθμων βραβείων που έχει λάβει για το ερευνητικό του έργο συμπεριλαμβάνεται το βραβείο Agilent Technologies Europhysics, η διάκριση Packard Fellowship και το Προεδρικό Βραβείο Νέων Ερευνητών. Ζει με τη σύζυγό του και τα πέντε σκυλιά τους στη Νέα Υόρκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Συνταγές