Κυριακή 6 Μαρτίου 2011

Μια βραδιά με «Λόγια Γυμνά»


Η παρουσίαση του λογοτεχνικού βιβλίου «Λόγια Γυμνά» της Σίσσυς Σιγιουλτζή-Ρουκά από τις εκδόσεις Θερμαϊκός και την αλυσίδα πολιτισμού IANOS πραγματοποιήθηκε με πολύ μεγάλη επιτυχία τη Τρίτη 1 Μαρτίου στις 7μ.μ. στο βιβλιοπωλείο Ianos Αριστοτέλους 7.

Η κα Ελένη Ταγωνίδη-Μανιατάκη, Αντιπρόεδρος του Μανιατακείου Ιδρύματος και Λογοτέχνις προλόγισε τη συγγραφέα και το βιβλίο της. Για το βιβλίο μίλησαν: ο σκηνοθέτης Γρηγόρης Αποστολόπουλος, η δημοσιογράφος Παυλίνα Εξαδακτύλου, ο επιχειρηματίας Αχιλλέας Τριανταφυλλίδης, η επιχειρηματίας Μαριάννα Τσαμακδά και η ψυχολόγος-ψυχοθεραπεύτρια Καλλιόπη Χίου.

Το βιβλιοπωλείο ήταν κατάμεστο με πλήθος κόσμου, άνδρες και γυναίκες όλων των ηλικιών, να παρακολουθούν με ζωηρό ενδιαφέρον τη γεμάτη συναισθήματα και εικόνες παρουσίαση μέσα από τον πηγαίο λόγο των ομιλητών. Η συγγραφέας λαμπερή και συγκινημένη, δε σταμάτησε να υπογράφει «Λόγια Γυμνά». Στο κοκτέιλ που ακολούθησε, συνοδεία μουσικού βίντεο, δόθηκε η ευκαιρία σε όλους να συζητήσουν για το βιβλίο «Λόγια Γυμνά» προσωπικά με τους ομιλητές και τη συγγραφέα.

Πρόκειται για ένα λογοτεχνικό βιβλίο με παραληρηματική γραφή και εξομολογητικό χαρακτήρα που αγγίζει τις πιο βαθιές πτυχές της ανθρώπινης ψυχοσύνθεσης και δη της γυναικείας. Αυτοτελείς εξομολογήσεις, αποκαλυπτικές μαρτυρίες επωνύμων παθιασμένων γυναικών. Μοιραία συναισθήματα. Βιωματικές φωνές πόθου γένους θηλυκού. Γυναίκα - έρωτας, ηδονή, θλίψη, ζωή, θάνατος. Άνδρας - έρωτας άγουρος, ώριμος, συναισθηματικός, παράνομος, ακραίος. Ένα πάζλ συναισθημάτων, ένα λεκτικό παιχνίδι αισθήσεων για αναγνώστες που μπορούν να δουν πίσω από τις λέξεις και να δώσουν ζωή στις εικόνες που πραγματικά ίσως συνέβησαν.

Η συγγραφέας, Σίσσυ Σιγιουλτζή-Ρουκά, γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και είναι προικισμένη με πολυπολιτισμικές ρίζες, διακριτές στο γράψιμο της. Είναι υποψήφια διδάκτωρ του ΑΠΘ, κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου Σπουδών και απόφοιτος του Τμήματος Γαλλικής Γλώσσας & Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του ΑΠΘ. Έζησε και εργάστηκε στο εξωτερικό, μιλάει και γράφει στη Γαλλική, Αγγλική, Ιταλική και Βουλγαρική γλώσσα. Σήμερα, ζει παντρεμένη στη Θεσσαλονίκη και είναι στέλεχος μεγάλου Ομίλου Εταιρειών Υγείας. Το βιβλίο «Λόγια γυμνά» αποτελεί το πρώτο της συγγραφικό έργο. Για επικοινωνία με τη συγγραφέα λειτουργεί το ιδιαίτερο blog logiagymna.blogspot.com.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Συνταγές