Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2011

Casta Diva


Τίτλος: Casta Diva
Συγγραφέας: Βικτώρια Μακρή
Σειρά: Έλληνες Λογοτέχνες
Εκδόσεις Ψυχογιός
Πρώτη έκδοση: Φεβρουάριος 2011
Σελ.: 544
Τιμή: 17,70€
ISBN: 978-960-453-887-4

«Αν ήξερα πόσο πόνο έχει η αγάπη, δε θα σε είχα αγαπήσει, Κάλλας». «Εγώ θα σε είχα αγαπήσει. Θεοτόκη μου, ακόμα κι αν ήξερα πως χωρίς εσένα δε θα είχα γνωρίσει τον πόνο ποτέ… Νιώθω πως θα ερχόμουν να σε βρω σαν την ψυχή που ενσαρκώνεται γνωρίζοντας από πριν πως το σώμα τούτο θα τη βασανίσει…»
Η Μαρία γεννήθηκε τυφλή. Έλεγε η μητέρα της πως, καθώς την κρατούσε στην αγκαλιά της, είδε στα μάτια της την ομορφιά της μουσικής, που την ακούς αλλά δεν τη βλέπεις. Σαν τα τραγούδια που λέει η Κάλλας ήταν· σαν την Casta Diva… Τόσο όμορφη! Και τότε αποφάσισε να τη βαφτίσει Μαρία και να τη φωνάζει Κάλλας.
Παιδί ακόμα η Κάλλας, γνωρίζεται με τον Θεοτόκη. Μικρός και εκείνος, οχτώ χρόνων. «Θέλεις να είμαι τα μάτια σου; Να σου λέω τι βλέπω;» της προτείνει με αθωότητα ο Θεοτόκης…
Αγαπήθηκαν πολύ. και πόνεσαν πολύ. όλη τους τη ζωή για τον έρωτα και την αγάπη την έζησαν. Για εκείνη την απρόσμενη στιγμή της ευτυχίας που στέκεται στα χέρια κι ύστερα πάλι ξαφνικά, σαν νεράκι που σκάει στην ακροθαλασσιά, χάνεται στα κύματα.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ
Η ΒΙΚΤΩΡΙΑ ΜΑΚΡΗ γεννήθηκε στην Πάτρα και μεγάλωσε στην Αθήνα, όπου ζει ως σήμερα. Άρχισε να ασχολείται με το γράψιμο κατά τη διάρκεια των σπουδών της στο Πολυτεχνείο. Έχει γράψει στίχους οι οποίοι έχουν μελοποιηθεί από καταξιωμένους συνθέτες, διηγήματα, δύο εκ των οποίων έχουν αποσπάσει το πρώτο και το δεύτερο βραβείο σε Πανελλήνιους Λογοτεχνικούς Διαγωνισμούς του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Λέρου, ενώ το πρώτο της μυθιστόρημα με τίτλο ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΟΙ κυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ το 2007. Αυτό είναι το δεύτερο μυθιστόρημά της, ενώ πρόκειται σύντομα να κυκλοφορήσει από τον εκδοτικό οίκο Μέγας Σείριος ένα αυτοβιογραφικό αφήγημά της, σχετικά με την εμπειρία της κοντά στον ποιητή-λογοτέχνη Δημήτρη Κακαλίδη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Συνταγές