Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2011

ΜΠΑΡ ΤΑΡ - Γαλάτεια Ριζιώτη

Ελληνική πεζογραφία
Εκδόσεις Κέδρος
ISBN: 978-960-04-4012-6
Σελ. 296
Τιμή: 16€
Φεβρουάριος 2011

Δεκαέξι διηγήματα με μαύρο χιούμορ για όσα και όσους πυρπολούν την καθημερινότητά μας. Καθημερινές ιστορίες με απρόβλεπτη τροπή για τη σαπουνόφουσκα των ανθρώπινων σχέσεων.

«Η μέρα ήταν βροχερή. Όχι, δεν ήταν η μέρα βροχερή. Η νύχτα ήταν βροχερή και ο Θωμάς Έξαρχος έκανε περιπολία. Το κακό με τη μυθιστοριογραφία είναι ότι, ενώ θέλεις να δημιουργήσεις μια ιστορία και να ταξιδέψεις νοερά σε έναν φανταστικό χωροχρόνο, έρχεται η πραγματικότητα σαν απρόσκλητη επισκέπτρια, χτυπάει την πόρτα και ρωτάει «να μπω;» Η φαντασία εξαφανίζεται, η πραγματικότητα στρογγυλοκάθεται και σαν τους Σικελούς μαφιόζους, που σε προειδοποιούν με ήπιο τόνο ότι, αν δεν κάνεις αυτό που σου λένε, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να βρεθείς νεκρός σε ανύποπτο χρόνο, η πραγματικότητα, ύπουλα ήρεμη, σου ξεκαθαρίζει ότι μυθιστοριογράφος δεν πρόκειται να γίνεις στον αιώνα τον άπαντα. Τι τους θες τους μύθους, σου λέει, όταν έχεις εμπρός σου την αλήθεια;»

Η Γαλάτεια Ριζιώτη γεννήθηκε στην Αθήνα το 1970. Εργάζεται ως κτηνίατρος. Από τις εκδόσεις Κέδρος κυκλοφορούν οι συλλογές διηγημάτων της Το Ροζ της Ταϊλάνδης (1998) και Ντραμς (2001). Συνεργάζεται με το περιοδικό Να Ένα Μήλο και οργανώνει λογοτεχνικές βραδιές στη Δημοτική Αγορά της Κυψέλης μαζί με τον ηθοποιό Βασίλη Βλάχο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Συνταγές