Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2011

«Λόγια γυμνά» - ΣΙΣΣΥ ΣΙΓΙΟΥΛΤΖΗ-ΡΟΥΚΑ

Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΘΕΡΜΑΪΚΟΣ το βιβλίο της Σίσσυς Σιγιουλτζή-Ρουκά «Λόγια γυμνά»

Εκδόσεις ΘΕΡΜΑΪΚΟΣ, 2010
ISBN: 978-960-99317-4-8
Διαστάσεις: 14.5 x 21cm
Σελ.: 168
Τιμή: 11,00€

Λόγια γυμνά.
Μια απόδραση.
Ωμά, αισθησιακά.
Το κορμί χάνεται στο νου.
Η ψυχή κλυδωνίζεται στου πόθου τη δίνη.
Η σκέψη αιχμαλωτίζεται στην κάψα του σώματος.
Μέρη απόκρυφα ξεγυμνώνονται λυσσασμένα.
Μια γυναίκα. Παρθένα. Κολασμένη. Τιμωρός. Αθώα, διεστραμμένη.
Η ροδαλή ηλικία των 15, άγουρη στα 18, βάφεται κόκκινη στα 21, λάβα χύνεται στα 30.
Η αγωνία γίνεται βάσανο.
Ο ιδρώτας σβήνει κάθε ίχνος υπομονής.
Η σάρκα ξεσκίζεται.
Μια κραυγή.
Αχόρταγα συναισθήματα.
Αιώνιες αναμνήσεις.

ΣΙΣΣΥ ΣΙΓΙΟΥΛΤΖΗ-ΡΟΥΚΑ
Ο μίτος της προσωπικής ιστορίας της συγγραφέως ξεκινάει στη Θεσσαλονίκη, στις 22 Μαΐου 1975. Ο πατέρας της, Κωνσταντίνος Σιγιουλτζής το γένος Αϊβάτογλου, κρατάει ιστορία παράδοσης σε Κωνσταντινούπολη, Αδριανούπολη, Θεσσαλονίκη. Η μητέρα της, Μαρία Μόκα το γένος Αμπατζόγλου-Καστέλι, έχει ρίζες βαθιές και πολιτιστική κληρονομιά σε Γαλλία, Ιταλία, Σμύρνη, Σύρο, Δράμα, Θεσσαλονίκη. Η αδελφή της, Ιουλία, είναι η καλύτερή της φίλη.
Έζησε γεμάτα παιδικά χρόνια με ζεστές, τρυφερές αναμνήσεις, γιαγιάδες, παππούδες, προγιαγιάδες, προπαππούδες και τόσους συγγενείς. Σήμερα το γενεαλογικό δένδρο της οικογένειας διακλαδίζεται σε Ελλάδα, Τουρκία, Ιταλία, Γαλλία, Αμερική.
Η Σίσσυ Σιγιουλτζή Ρουκά, υποψήφια διδάκτωρ του ΑΠΘ, αποφοίτησε από το Πειραματικό Σχολείο του ΑΠΘ, σπούδασε Γαλλική Γλώσσα & Φιλολογία στο ΑΠΘ, εξειδικεύτηκε στον τομέα «Lettres Modernes» του Université d’ Avignon France, πήρε επάρκεια Διδασκαλίας της Αγγλικής Γλώσσας από το London School of English UK και το ελληνικό κράτος (Cambridge Certificate of Proficiency), συνέχισε με μεταπτυχιακές σπουδές στον τομέα MA «Digital Media» στο Sussex University UK, αποφοίτησε από το Τμήμα Βουλγαρικής Γλώσσας του Ινστιτούτου Μελετών Χερσονήσου του Αίμου και είναι διπλωματούχος της Ιταλικής Γλώσσας & Πολιτισμού.
Εργάστηκε ως εισηγήτρια πλήθους σεμιναρίων στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Σήμερα, ζει στη Θεσσαλονίκη, παντρεμένη με τον επιχειρηματία Ιωάννη Ρουκά και είναι στέλεχος μεγάλου Ομίλου Εταιρειών Υγείας. Το βιβλίο «Λόγια γυμνά» αποτελεί το πρώτο της συγγραφικό έργο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Συνταγές