Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2011

ΠΡΟΓΟΝΟΣ

Τίτλος βιβλίου: ΠΡΟΓΟΝΟΣ
Συγγραφέας: SCOTT SIGLER
Εκδόσεις Πλατύπους
Αρ. σελίδων: 632
Τιμή: €21
ISBN: 978-960-6665-62-2
Ημερ.κυκλοφ.: 18 Φεβρουαρίου 2011

«Οι πρόγονοι είναι εκεί έξω… πρέπει να με πιστέψεις».

Κάθε πέντε λεπτά, ένας υποψήφιος για μεταμόσχευση πεθαίνει ενώ περιμένει για μια συμβατή καρδιά, για ένα συκώτι, για ένα νεφρό. Φανταστείτε μια τεχνολογία που θα μπορούσε να προσφέρει αυτά τα σωτήρια όργανα μεταμόσχευσης με αμελητέο κόστος… και φανταστείτε τι θα έκανε μια εταιρεία για να μονοπωλήσει αυτή την τεχνολογία.
Σε ένα απομακρυσμένο νησί του αρκτικού Καναδά, ο Π. Τζ. Κόλντινγκ έχει υπό την εποπτεία του μια ομάδα γενετιστών οι οποίοι έχουν ανακαλύψει αυτό το ιερό δισκοπότηρο της ιατρικής. Με την αντίστροφη ανάπτυξη χιλιάδων γονιδιωμάτων ζώων, η ομάδα του Κόλντινγκ έχει γυρίσει πίσω το ρολόι της εξέλιξης και έχει αναδημιουργήσει τον πρόγονο όλων των θηλαστικών. Η μέθοδος; Παράνομη. Το αποτέλεσμα; Ένα κατασκευασμένο από υπολογιστή ζωντανό πλάσμα, ένα ζώο του οποίου τα όργανα μπορούν να μεταμοσχευθούν σε οποιοδήποτε άτομο, χωρίς την πιθανότητα απόρριψης.
Μόνο που υπάρχει ένα πρόβλημα: αυτοί οι πρόγονοι δεν είναι τα υπάκουα ζώα κοπαδιού που οραματίστηκε η ομάδα του Κόλντινγκ. Αντιθέτως, η δουλειά αυτής της ομάδας έχει δώσει ζωή σε κάτι μεγάλο, κάτι κακό… κάτι πολύ, πολύ πεινασμένο.
Ενώ δημιουργοί γίνονται θήραμα στην υπέρτατη μάχη για επιβίωση, ο Κόλντινγκ και η γυναίκα που αγαπάει πρέπει να παλέψουν για τη ζωή τους —ακόμα καθώς κυβερνητικοί πράκτορες βρίσκονται κοντά στο να κλείσουν το πρότζεκτ, και η οικονομικά εύρωστη εταιρεία που υποστηρίζει την έρευνα αποκαλύπτει τα δικά της αδίστακτα σχέδια.

Ο διάσημος συγγραφέας Scott Sigler, δημιουργός των μπεστ σέλερ των New York Times, Επιδημία και Ιός, προσφέρει μια ανατριχιαστική ιστορία για το τι μπορεί να συμβεί όταν η ύβρις, η απληστία και η παραφροσύνη οδηγούν τους επιστημονικούς πειραματισμούς πέρα από το χείλος της λογικής.

ΚΡΙΤΙΚΕΣ
“Δονείται με ένταση… Ο κίνδυνος και το δράμα αναμειγνύονται με την τεχνολογία αιχμής για να δώσουν μια καταπληκτική, γεμάτη δράση περιπέτεια. Αν νομίζετε ότι ο Scott Sigler γράφει απλώς ιστορίες τρόμου, κάνετε μεγάλο λάθος. Ο τύπος είναι ένας φοβερός συγγραφέας θρίλερ”.
—STEVE BERRY, συγγραφέας των μπεστ σέλερ των New York Times, Ο Θησαυρός των Ναϊτών και Το Τρίτο Μυστικό

“Ο Scott Sigler αποτελεί άξιο διάδοχο του Michael Crichton… Ο Πρόγονος φέρνει σε σύγκρουση τα συμβατικά στοιχεία του θρίλερ και της επιστημονικής φαντασίας για να προκύψει κάτι καινούριο και συναρπαστικό. Κινείται γρήγορα, παίρνει τις στροφές με ταχύτητες που θα πέταγαν έξω οποιονδήποτε άλλο, και συνεχίζει να σε μαγνητίζει με χαρακτήρες για τους οποίους νοιάζεσαι πραγματικά… δουλειά πρώτης τάξεως”.
—SIMON R. GREEN, συγγραφέας των μπεστ σέλερ σειρών των New York Times, Nightside και Secret Histories

“Αν δεν μπορείτε να φανταστείτε με ποιο τρόπο τα γονιδιώματα, τα βλαστοκύτταρα και η παλαιοντολογία της Τριασικής περιόδου μπορούν να αποτελέσουν τη βάση ενός συναρπαστικού μυθιστορήματος, στο οποίο συνυπάρχουν οι σκηνές ωμής κινηματογραφικής βίας με το μακάβριο χιούμορ, διαβάστε τον Πρόγονο και παρακολουθήστε τον Sigler να κάνει τις αλχημείες του… Ο Πρόγονος δεν είναι επιστημονική φαντασία. Είναι επιστήμη, συγκλονιστικό ταξίδι, παλπ τρόμος, ένα ακαταμάχητο είδος, το οποίο εδρεύει αποκλειστικά στο υπέροχα ιδιότροπο μυαλό του Scott Sigler”.
—CARL ZIMMER, βραβευμένος συγγραφέας μυθιστορημάτων επιστημονικής φαντασίας μεταξύ των οποίων και το Parasite Rex

“Ένα γεμάτο δράση αριστούργημα τρόμου, το οποίο ξεχειλίζει από σκληρή τεχνολογία, εικονικούς χαρακτήρες και πεινασμένα για μακελειό πλάσματα. Καλώς ήρθατε στο εργαστήριο τρόμου του Sigler. Ο γιατρός είναι μέσα”.
—J. C. HUTCHINS, συγγραφέας των 7th Son: Descent και Personal Effects: Dark Art

“Διασκεδαστικό, τρομακτικό, αδύνατο να σταματήσεις να το διαβάζεις, ο Πρόγονος αποτελεί το σπάνιο θρίλερ που βασίζεται στην τεχνολογία αιχμής και είναι απολύτως ρεαλιστικό. Αρκετό καιρό αφότου το έχεις διαβάσει, εξακολουθείς να ρίχνεις ματιές πάνω από τον ώμο σου. Απλά για κάθε περίπτωση”.
—PHILIP PLAIT, PH. D., συγγραφέας του Death from the Skies! και δημιουργός του ιστότοπου BadAstronomy.com

“Από τα υπερσύγχρονα εργαστήρια βιοτεχνολογίας αιχμής στα σκεπασμένα με χιόνι και στοιχειωμένα από το ίδιο μας το γενετικό παρελθόν νησιά, ο Sigler σάς πάει ένα συναρπαστικό ταξίδι στον πραγματικό τρόμο και στην περιπέτεια”.
—DAVID WELLINGTON, συγγραφέας των Monster Island και Frostbite

Ο συγγραφέας
Ο SCOTT SIGLER είναι ο συγγραφέας των μπεστ σέλερ των New York Times, Επιδημία και Ιός και δημοφιλής podcaster. Οι ακουστικές μεταδόσεις του στο ίντερνετ, προσελκύουν πλήθος ακροατών και έχουν δημιουργήσει φανατικούς οπαδούς. Βρίσκονται στη Νο 1 θέση σε όλους τους συναθροιστές πόντκαστ, περιλαμβανομένου και του iTunes, και ο εντυπωσιακός αυτός θρίαμβος έχει γίνει θέμα στις New York Times, Washington Post, BusinessWeek κ.α. O Scott ζει στο Σαν Φρανσίσκο με τη γυναίκα του και το σκύλο τους.
Επικοινωνήστε με το συγγραφέα στο scott@scottsigler.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Συνταγές