Σάββατο 11 Δεκεμβρίου 2010

Ο Σπόρος

ΦΡΑΝ ΡΕΪ
Εκδόσεις Κέδρος
Μετάφραση: Άντριαν Φρίλινγκ, Βάλια Παπαχρήστου-Φρίλινγκ
Ξένη πεζογραφία
ISBN: 978-960-04-4154-3
Σελ. 568
Τιμή: 22€
Νοέμβριος 2010

Παρίσι: Σ’ ένα εργαστήριο γενετικής, βρίσκεται το φριχτά δολοφονημένο πτώμα του δρα Φροστ. Την ίδια μέρα, ο Ίθαν Χάρις ανακαλύπτει το πτώμα της γυναίκας του.
Ουγκάντα: Ένας μεγάλος αριθμός ανθρώπων πεθαίνει από άγνωστη επιδημία.
Ρουέν: Μέσα από τη φυλακή, μια γυναίκα προειδοποιεί για μια καταστροφή πρωτοφανών μέχρι τώρα διαστάσεων.
Πώς συνδέονται όλα αυτά τα γεγονότα; Η αστυνόμος Ιρέν Λεζέν βρίσκεται μπροστά σε ένα δύσκολο αίνιγμα. Ποιος είναι ο ρόλος της εταιρείας-κολοσσού Ίντεν Βάλεϊ, για την οποία δούλευε ο δρ. Φροστ;
Το κυνηγητό της αλήθειας εκτυλίσσεται από τη Γενεύη ως τη Νορβηγία και την Αφρική, την ίδια στιγμή που μια επικίνδυνη επιδημία εξαπλώνεται στον κόσμο.
Ένα μυθιστόρημα που ασχολείται με το εκρηκτικό ζήτημα της μετάλλαξης του περιβάλλοντος, που προκαλείται από την απληστία των πολυεθνικών εταιρειών, με θέμα τη γενετική μηχανική.

Ένα συναρπαστικό οικολογικό θρίλερ που είναι σήμερα πιο επίκαιρο από ποτέ. Best-seller στη Γερμανία.

Η Φραν Ρέι γεννήθηκε το 1963. Ύστερα από μακρόχρονη παραμονή στο Μόναχο και στην Αυστραλία, όπου έγραψε με ψευδώνυμο μια σειρά από ιστορίες μυστηρίου, ζει σήμερα στην ισπανική ακτή της Μεσογείου. Εκεί απολαμβάνει βόλτες με τα σκυλιά της, ιστιοπλοΐα, αλλά και τη μαγειρική, που είναι και το πάθος της.
Το βιβλίο Ο σπόρος είναι το πρώτο της θρίλερ, για το οποίο δηλώνει:
«Δούλεψα για κάποια χρόνια στον τομέα της διαφήμισης. Γνωρίζω εκ των έσω πόσο μπορούν τα Μέσα να χειραγωγήσουν το κοινό. Μισές αλήθειες, αστραφτερά περιτυλίγματα σε μοντέρνες συσκευασίες μάς αποπλανούν και εμείς παραιτούμαστε ευχαρίστως από το να βλέπουμε το ψέμα και τη ρυπαρότητα πίσω από όλα αυτά. Αισθανόμαστε ασφαλείς μέσα στη δημοκρατία μας. Αλλά πόσο βαθιά έχουν διεισδύσει το κέρδος και η βιομηχανία στο Σύστημα; Σε ποιο βαθμό μάς ελέγχουν; Ποιες αποφάσεις έχουν ήδη ληφθεί χωρίς να ξέρουμε τίποτα γι’ αυτές; Ποιες αλήθειες αποσιωπούνται; Πόσο ελεύθεροι είμαστε ακόμα;».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Συνταγές