Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2010

Η ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΕΥΑ

Τίτλος: Η ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΕΥΑ
Συγγραφέας: ΣΠΥΡΟΣ ΓΛΥΚΑΣ
Είδος: Μυθιστόρημα
Σελίδες: 232
Σχήμα: 14 Χ 21
Κατηγορία: Ελληνική Λογοτεχνία
ISBN 978-960-98547-8-8
Τιμή: 15,00€

Λίγα λόγια για το βιβλίο
Πόσο μπορεί να παίξει μια γυναίκα με την αγάπη δύο αντρών; Και μάλιστα όταν αυτή η αγάπη έχει τις ρίζες της στα μαθητικά τους χρόνια; Πολύ περισσότερο από όσο μπορεί να φανταστεί κανείς. Με επίφαση αθωότητας και με δήθεν ανέμελη διάθεση, η μοιραία Εύα εξωθεί τους δυο παιδικούς της φίλους σε ακραίες συμπεριφορές, σε μια μάχη με έπαθλο τον ίδιο της τον εαυτό. Το ερώτημα όμως είναι το ποιος θα την κερδίσει τελικά, αν υποθέσουμε πως κάποιος μπορεί να βγει κερδισμένος μέσα από μια τέτοια αναμέτρηση: ο ορθολογιστής Πάνος ή ο ονειροπόλος, μαθητευόμενος συγγραφέας Άρης; Ένα μυθιστόρημα με φόντο τοπία καλοκαιρινών αποδράσεων, και με επίκεντρο την αρχέγονη πάλη ανάμεσα στα αρσενικά για το «Αιώνιο Λάφυρο».

Έγραψαν για το βιβλίο
Εσωτερικές διαδρομές αρμονικά δεμένες με ήπιας έντασης εξωτερική δράση. Γοητευτικές αναδρομές και εναλλαγές ρεαλισμού και φαντασίας. Γλυκόπικρη νοσταλγία για μια εποχή περασμένη αλλά διόλου ξεχασμένη. Πρωταγωνιστής αυτής της ιστορίας δεν είναι ένας επίδοξος συγγραφέας όπως νομίζει με μια πρώτη ανάγνωση κανείς. Είναι το φάντασμα της αθωότητας που αναμετράται με την σκληρή πραγματικότητα, την αιώνια αντίμαχο της τέχνης. Όταν ένα έργο κοντοστέκεσαι να το κοιτάξεις και το γεμίζεις υπογραμμίσεις και σχόλια, τότε είναι αναμφίβολα λογοτεχνία.
Πασχαλία Τραυλού

Το διάβασα μονορούφι. Δεν μ’ άφησε ούτε μια στιγμή να ξεφύγω από τη γρήγορη αφήγησή του, που σε βάζει μέσα σε μία τρισδιάστατη κινηματογραφική οθόνη να βλέπεις, να μυρίζεις, σχεδόν ν’ αγγίζεις όσα σου περιγράφει και να συμμετέχεις συναισθηματικά σαν να ’σαι το τέταρτο πρόσωπο της παρέας τους.
Μαριέλλη Σφακιανάκη-Μανωλίδου
συγγραφέας-μουσικός

Βιογραφικό συγγραφέα
Ο Σπύρος Γλύκας γεννήθηκε στην Αθήνα το 1966 και σπούδασε Διοίκηση Επιχειρήσεων. Τον κέρδισαν όμως οι τέχνες αφού ασχολήθηκε επαγγελματικά με το κόσμημα και ερασιτεχνικά με τη μουσική, τη φωτογραφία και πρόσφατα με τη λογοτεχνία. Το πρώτο του διήγημα, «Το Κεφάλαιο Εννέα», διακρίθηκε στον διαγωνισμό που διοργάνωσε στο διαδίκτυο το περιοδικό «Ως3». Το βιβλίο «Η δική μου Εύα» είναι το πρώτο του μυθιστόρημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Συνταγές