Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2010

Conspirata - Η Συνωμοσία

Συγγραφέας: Ρόμπερτ Χάρις, Αγγλία
Μετάφραση: Έφη Τσιρώνη
Εκδόσεις Ψυχογιός
Σειρά: Ιστορικό Μυθιστόρημα
Πρώτη έκδοση: Οκτώβριος 2010
Σελ.: 528
Τιμή: 18,80€
ISBN: 978-960-453-746-4

Έτος 62π.Χ. Σε μια εποχή πολιτικών τιτάνων, ο Κικέρωνας κρατάει τα σκήπτρα. Ωστόσο, λίγο μετά την εγκατάστασή του στο αξίωμα της υπατείας, ανακαλύπτει την ύπαρξη μιας συνωμοσίας με σκοπό την ανατροπή της κυβέρνησης και τη βίαιη ανάληψη της εξουσίας. Της συνωμοσίας ηγείται ο πατρίκιος Κατιλίνας, υποστηριζόμενος από διάφορες μυστηριώδεις φατρίες: φημολογείται ότι συμμετέχει ακόμα και ο Καίσαρας. Ο ύπατος, απτόητος, αποφασίζει να ξεσκεπάσει την εγκληματική πλεκτάνη.

Οι θεοί, όμως, είναι ανηλεείς. Όταν ο σεξουαλικά αδηφάγος αριστοκράτης και συγκλητικός Κλώδιος δικάζεται με την κατηγορία της βεβήλωσης της γυναικείας λατρείας της Αγαθής Θεάς, ο Κικέρωνας θα βρεθεί μπλεγμένος στην υπόθεση και θα αναγκαστεί να παρουσιαστεί στο δικαστήριο ως βασικός μάρτυρας της πολιτικής αγωγής. Κατέχοντας ήδη τον τίτλο του Πατέρα του Έθνους, έχει δημιουργήσει πολλούς εχθρούς και, καθώς ο Καίσαρας, ο Πομπήιος και ο Κράσσος αναρριχώνται στην εξουσία, συνειδητοποιεί ότι έχει καλλιεργήσει το σπόρο της ίδιας του της πτώσης…

Βασισμένο σε πολυετή έρευνα και αριστοτεχνικά γραμμένο, το Conspirata, αν και αυτοτελές, αποτελεί τη συνέχεια της ιστορίας του Κικέρωνα όπως την αφηγήθηκε ο Ρόμπερτ Χάρις με το διεθνές μπεστ σέλερ Imperium.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ
Ο ΡΟΜΠΕΡΤ ΧΑΡΙΣ γεννήθηκε το 1957 στο Νότιγχαμ. Σπούδασε στο Πανεπιστήμιο του Κέμπριτζ. Εργάστηκε για έξι χρόνια ως ρεπόρτερ για το Panorama και το Newsnight του BBC, ως πολιτικός συντάκτης στον Observer και ως αρθρογράφος με τακτική στήλη στις εφημερίδες Sunday Times και Daily Telegraph. Το 2003 ανακηρύχθηκε Αρθρογράφος της Χρονιάς στα Βρετανικά Βραβεία Τύπου. Έχει γράψει πέντε βιβλία, μεταξύ των οποίων το ΓΚΟΤΣΑ! (1983), το ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΧΙΤΛΕΡ: Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΩΝ ΤΟΥ (1986), το οποίο διασκευάστηκε για την τηλεόραση, και το μπεστ σέλερ ΚΑΛΟΣ ΚΑΙ ΠΙΣΤΟΣ ΥΠΗΡΕΤΗΣ: Η ΜΗ ΕΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΒΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΟΥ ΜΠΕΡΝΑΡΝΤ ΙΝΓΚΑΜ (1990). Από τις Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ κυκλοφορεί το μυθιστόρημά του FATHERLAND, το οποίο μεταφράστηκε σε 25 γλώσσες και ήταν για μήνες το Νο 1 στους καταλόγους μπεστ σέλερ σε όλο τον κόσμο, το ΚΩΔΙΚΟΣ: ΑΙΝΙΓΜΑ, το οποίο γυρίστηκε κινηματογραφική ταινία με πρωταγωνιστές τους Ντάγκρεϊ Σκοτ και Κέιτ Ουίνσλετ, ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΥ, που επίσης έγινε ταινία με πρωταγωνιστή τον Ντάνιελ Κρεγκ, το ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ ΕΞΟΥΣΙΑΣ, που γυρίστηκε ταινία σε σκηνοθεσία του Ρομάν Πολάνσκι και με πρωταγωνιστές τους Γιουάν Μακ Γκρέγκορ και Πιρς Μπρόσναν, το ΠΟΜΠΗΙΑ, του οποίου τα γυρίσματα θα ξεκινήσουν σύντομα, καθώς και το IMPERIUM. Τα έργα του έχουν μεταφραστεί σε 37 γλώσσες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Συνταγές