Πέμπτη 28 Οκτωβρίου 2010

Τα περιστέρια και ο μαρμάρινος κόσμος

Συγγραφέας: Φράνση Σταθάτου
Εικονογράφηση: Sabine Straub
Σειρά: Λωτός (από 9 ετών)
Εκδόσεις Ψυχογιός
Πρώτη έκδοση: Οκτώβριος 2010
Σελ.: 112
Τιμή: 8,80€
ISBN: 978-960-453-760-0

Μια όμορφη περιστέρα, η Δάφνη, ταξιδεύει από το Λονδίνο στην πλατεία Συντάγματος. Εκεί την καλοδέχονται τα περιστέρια, με αρχηγό τον επιβλητικό Θησέα και… την ξεναγούν στο νέο Μουσείο της Ακρόπολης, όπου θ’ ανακαλύψει τις αδελφές της Καρυάτιδας που βρίσκεται στο Βρετανικό Μουσείο και θα μαγευτεί από τα αγάλματα και τα γλυπτά. Μάλιστα, θα βοηθήσει σε ένα σχέδιο διαμαρτυρίας που ετοιμάζουν κάποιοι μαθητές, με απρόσμενη τροπή…
Ένα όμορφο παραμύθι και όχι μόνο. Άλλωστε μέσ’ από τα παραμύθια, σε όλους τους καιρούς, έχουν ειπωθεί οι μεγάλες αλήθειες.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ
Η ΦΡΑΝΣΗ ΣΤΑΘΑΤΟΥ ζει στην Αθήνα, όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε. Αποφοίτησε από το Αρσάκειο Ψυχικού και το πρώτο της κείμενο δημοσιεύτηκε στο περιοδικό του σχολείου Πολύμνια. Πήρε διπλώματα γαλλικής και αγγλικής γλώσσας και εργάστηκε στην Εθνική Τράπεζα. Πρωτοεμφανίστηκε στη νεότερη Διάπλαση των Παίδων. Εν συνεχεία συνεργάστηκε με διάφορα περιοδικά γράφοντας, για μεγάλους, διηγήματα, ρεπορτάζ, άρθρα, χρονογραφήματα, ταξιδιωτικά κείμενα – όπως το Οδοιπορικό στην Κρήτη, που τιμήθηκε με το Βραβείο του Ε.Ο.Τ. από την Ένωση Ελλήνων Συγγραφέων & Δημοσιογράφων Τουρισμού. Επίσης έλαβε το Α΄ βραβείο σε πανελλήνιο διαγωνισμό διηγήματος της Ένωσης Νέων Ελλήνων Λογοτεχνών. Αργότερα ασχολήθηκε ιδιαίτερα με την παιδική λογοτεχνία στην οποία αφοσιώθηκε. Έργα της για παιδιά βραβεύτηκαν από την Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών, τη Γυναικεία Λογοτεχνική Συντροφιά και τον Κύκλο του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου. Επίσης έχει βραβευτεί από το Υπουργείο Παιδείας για Αναγνωστικά του Δημοτικού Σχολείου και από το Υπουργείο Πολιτισμού με Κρατικά Βραβεία Παιδικού Θεατρικού Έργου. Κείμενά της περιλήφθηκαν στα πρώτα Ανθολόγια του δημοτικού σχολείου και σε διάφορες ανθολογίες. Συνεργάστηκε με την Ελληνική Ραδιοφωνία και Τηλεόραση γράφοντας θεατρικά κείμενα σε εκπομπές για παιδιά. Επίσης, έγραφε επί χρόνια διηγήματα στο παιδικό περιοδικό Συνεργασία της ΠΑΣΕΓΕΣ. Διετέλεσε αιρετό μέλος σε Δ.Σ. Σωματείων. Το 2004 ο Κύκλος του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου την τίμησε με το Βραβείο «ΠΗΝΕΛΟΠΗ ΔΕΛΤΑ» για το σύνολο του έργου της και για την προσφορά της στη λογοτεχνία. Για τον ίδιο λόγο την τίμησε το 2008 και ο Σύνδεσμος Αποφοίτων Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Συνταγές