Παρασκευή 2 Ιουλίου 2010

Περιπέτεια στην Τερηδονούπολη

Συγγραφέας: Πέγκυ Φούρκα
Εικονογράφηση: Πέγκυ Φούρκα
Σειρά: Βατόμουρο (από 7 ετών)
Εκδόσεις Ψυχογιός
Πρώτη έκδοση: Ιούνιος 2010
Σελ.: 152
Τιμή: 8,76 €
ISBN: 978-960-453-728-0

Η γνωστή παρέα των επτά –έξι φίλοι κι ένας σκύλος, για την ακρίβεια- αναλαμβάνουν και πάλι δράση! Αυτή τη φορά καλούνται να σώσουν τη Νεράιδα των δοντιών και τη χώρα της από τον αγενή Φον Τερηδόν και τη γυναίκα του Ιουλίτιδα, οι οποίοι έχουν μετονομάσει τη χώρα σε Τερηδονούπολη!
Θα καταφέρουν άραγε οι φίλοι μας να τρυπώσουν στον πύργο, να ελευθερώσουν τη Νεράιδα και να καθαρίσουν την πόλη από τα βλαβερά οξέα και βακτήρια; Σύμμαχοί τους στον αγώνα αυτό θα είναι ο Μηνάς το οδοντικό νήμα και οι τρεις στοματοφύλακες.
Μια χιουμοριστική ιστορία, που μέσα από την απίστευτη περιπέτεια μιας παρέας παιδιών δίνει πολύτιμες συμβουλές και οδηγίες για τη στοματική υγιεινή.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ
«Από μικρή μου άρεσε να δημιουργώ τους δικούς μου ήρωες και ταξιδεύω μαζί τους μέσα από τα χρώματα και τις γραμμές. Ξεκίνησα να εργάζομαι ως ζωγράφος από νεαρή ηλικία, ενώ παράλληλα παρακολουθούσα μαθήματα ελεύθερου σχεδίου, σύνθεσης, χρώματος, καθώς επίσης και σεμινάρια επεξεργασίας φωτογραφίας σε ηλεκτρονικό υπολογιστή και computer graphics. Στη συνέχεια, φοίτησα στη σχολή του αγιογράφου Δ. Χατζηαποστόλου και παρακολούθησα μαθήματα αγιογραφίας, ιστορίας της τέχνης, βιτρό και συντήρησης έργων τέχνης. Η αγάπη μου για τα παιδιά με οδήγησε σύντομα στο παιδικό βιβλίο και από το 1996 εικονογραφώ παιδικά βιβλία, μεταξύ των οποίων και κάποια από τα νέα σχολικά βιβλία (Μελέτη Περιβάλλοντος της Α΄ Δημοτικού και Θρησκευτικά της Γ΄ Δημοτικού). Μέχρι πρόσφατα διάβαζα τα κείμενα που μου εμπιστεύονταν και μετά έδινα μορφή και έκφραση στους ήρωες! Έγραψα το πρώτο μου βιβλίο, ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ ΣΤΗΝ ΤΡΑΥΜΑΤΟΥΠΟΛΗ, σε συνεργασία με την αγαπημένη μου φίλη Βαλιώ Καρανδάκη, και λίγο μετά ακολούθησε η ιδέα για το βιβλίο αυτό, με θέμα τη στοματική υγιεινή.
Ελπίζω να σας διασκεδάσει…»
Πέγκυ Φούρκα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Συνταγές