Δευτέρα 21 Ιουνίου 2010

Πώς να μεγαλώσετε το μωρό σας με φυσικά προϊόντα και αγάπη για το περιβάλλον

Συγγραφέας: Κλερ Γκίλμαν, Αγγλία
Μετάφραση: Βίκη Λιανού
Σειρά: Πρακτική Ζωή
Εκδόσεις Ψυχογιός
Πρώτη έκδοση: Απρίλιος 2010
Σελ.: 160
Τιμή: 16,60€
ISBN: 978-960-453-724-2

Αυτό το βιβλίο από την ειδικό στη φροντίδα του παιδιού Κλερ Γκίλμαν προσφέρει οικολογικές προτάσεις που προστατεύουν εσάς και το παιδί σας από πιθανές βλαβερές χημικές ουσίες. Επίσης σας βοηθά να δεθείτε περισσότερο με το παιδί σας και να ανακαλύψετε τι χρειάζεται ώστε να είναι χαρούμενο και υγιές.

Το πρώτο κεφάλαιο, Ανατροφή και φροντίδα, αποτελεί έναν εξαίρετο οδηγό για τις πρώτες ημέρες που θα φέρετε το μωρό στο σπίτι και σας παρέχει πολύτιμες συμβουλές για: το συναισθηματικό δέσιμο, το θηλασμό και το τάισμα με το μπιμπερό, τον απογαλακτισμό, την οδοντοφυΐα και τις πρώτες τροφές.
Το δεύτερο κεφάλαιο, Υγιές περιβάλλον στο σπίτι, σας δείχνει πώς να δημιουργήσετε ένα «πράσινο» δωμάτιο και να χρησιμοποιήσετε οικολογικό βρεφικό εξοπλισμό, ρούχα και καλλυντικά. Επίσης σας δίνει πληροφορίες για οικολογικά απορρυπαντικά και πώς να αποφύγετε τους ρύπους.
Η Φυσική μάθηση αναφέρεται σ’ ένα θετικό μαθησιακό περιβάλλον, σε ομάδες παιχνιδιού, νηπιαγωγεία και βρεφικούς σταθμούς, καθώς και στην εκπαίδευση στο σπίτι.
Ύστερα ακολουθεί το Παιχνίδι και δημιουργικότητα, στο οποίο περιγράφονται φυσικοί τρόποι για να υποστηρίξετε την ανάπτυξη του παιδιού σας μέσα απ’ το παιχνίδι.
Το πέμπτο κεφάλαιο, Υγεία και θεραπεία, αναλύει τις πιο συνηθισμένες παιδικές ασθένειες και προσεγγίζει με φυσικό τρόπο τη θεραπεία και την πρόληψη αυτών.
Ενώ το τελευταίο κεφάλαιο, Φυσικές θεραπείες, εξερευνά τις φυσικές θεραπείες, όπως η ομοιοπαθητική και η οξεία πίεση σε σημεία μαζί με το βρεφικό μασάζ, οι οποίες βοηθούν το παιδί σας να χαλαρώσει.

Οι εύκολες συμβουλές και οι ειδικές γνώσεις που παρέχονται σε αυτό το βιβλίο θα σας βοηθήσουν να πάρετε τις σωστές αποφάσεις και να κάνετε τις σωστές επιλογές, οι οποίες θα αλλάξουν τον τρόπο ζωής σας και τον πλανήτη.

Χρήσιμος οδηγός για όλους τους γονείς με παιδιά 0 έως και 3 ετών.

Πολλές πρακτικές και οικονομικές ιδέες για έναν οικολογικό τρόπο ζωής και συμβουλές για να κατασκευάσετε βήμα-βήμα χρήσιμα αντικείμενα.

Το τέλειο δώρο για τους νέους γονείς.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ
Η Κλερ Γκίλμαν είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας, η οποία ειδικεύεται σε θέματα γονέων και υγείας. Άρθρα της με αυτά τα θέματα έχουν φιλοξενηθεί σε πολλές εφημερίδες και κορυφαία περιοδικά της Μεγάλης Βρετανίας. Έχει επίσης συγγράψει περισσότερα από δεκαοχτώ βιβλία για ενήλικες και παιδιά (ορισμένα με το ψευδώνυμο Rory Storm).
Είναι παντρεμένη και έχει δύο γιους. Μεγάλωσε, έζησε και εργάστηκε στο Λονδίνο μέχρι τριάντα τεσσάρων ετών. Σήμερα ζει στα περίχωρα του West Pennine Moors με την οικογένειά της, όπου έχει υιοθετήσει με μεγαλύτερη ευκολία έναν πιο φυσικό και οικολογικό τρόπο ζωής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Συνταγές