Σάββατο 17 Απριλίου 2010

ΩCEANS στα Village Cinemas

Η προβολή της ταινίας ΩCEANS του Ζακ Περίν και η συνεργασία του Αρχιπελάγους με τα Village Cinemas.

Ξεκίνησε στις 15 Απριλίου 2010, η προβολή του ντοκιμαντέρ ΩCEANS από τα Village Cinemas. Η ταινία του Ζακ Περίν αποτελεί ένα ξεχωριστό οπτικοακουστικό ταξίδι που εκτυλίσσεται στα βάθη των παγκόσμιων ωκεανών. Η ταινία εμπλουτίζεται από απίθανες εικόνες της θαλάσσιας άγριας ζωής, οι οποίες γεννούν μοναδικά συναισθήματα αλλά και ισχυρά κίνητρα για την άμεση προστασία των θαλάσσιων οικοσυστημάτων.

Το Αρχιπέλαγος συμμετέχει σε συνεργασία με τα Village Cinemas στην προσπάθεια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού παρέχοντας δωρεάν σε κάθε θεατή της ταινίας (μέχρι την εξάντληση των αποθεμάτων) ειδικό επιμορφωτικό υλικό που αναδεικνύει τη θαλάσσια βιοποικιλότητα των ελληνικών θαλασσών, τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν τα θαλάσσια οικοσυστήματα της Ελλάδας, καθώς και τρόπους αντιμετώπισης των φαινομένων που απειλούν με καταστροφή και εξαφάνιση σπάνια είδη της θαλάσσιας χλωρίδας και πανίδας.

Στο υλικό συμπεριλαμβάνεται αφίσα που έχει σχεδιαστεί από τη γραφιστική ομάδα του Αρχιπελάγους και απεικονίζει τα θαλάσσια θηλαστικά που βρίσκονται μόνιμα ή διαπερνούν τις ελληνικές θάλασσες κατά τη μεταναστευτική τους πορεία.

Η ταινία ΩCEANS αποτελεί μία πρώτης τάξεως ευκαιρία για το κοινό κάθε ηλικίας να καταδυθεί στον βυθό των ωκεανών, να νιώσει τη μαγεία ενός άγνωστου θαλάσσιου κόσμου, να προβληματιστεί από τις εκτεταμένες περιβαλλοντικές απειλές και να διαπιστώσει μέσα από τα ενημερωτικά έντυπα του Αρχιπελάγους, ότι ο πλούτος αυτός δεν αποτελεί κάτι ξένο για τις ελληνικές θάλασσες, αλλά αναπόσπαστο κομμάτι τους.

Το ντοκιμαντέρ προβάλλεται από τις αίθουσες των Village Cinemas σε Αθήνα (Ρέντη, Παγκράτι, Μαρούσι, Φάληρο) και Θεσσαλονίκη.

Περισσότερες πληροφορίες (στα Γαλλικά) για την ταινία μπορείτε να βρείτε εδώ: http://www.oceans-lefilm.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Συνταγές