Παρασκευή 19 Μαρτίου 2010

Ένα χιλιοζωηρούλικο και άλλα χίλια, της Φράνση Σταθάτου

Τίτλος: Ένα χιλιοζωηρούλικο και άλλα χίλια
Συγγραφέας: Φράνση Σταθάτου
Εικονογράφηση: Σπύρος Γούσης
Σειρά: Βατόμουρο (από 7 ετών)
Πρώτη έκδοση: Μάρτιος 2010
Σελ.: 64
Τιμή: 6,60€
ISBN: 978-960-453-698-6


Είναι δυνατόν ένα πολύ ζωηρό κι άταχτο πλασματάκι να αναστατώνει όλο τον κόσμο; Αν πρόκειται για ψαράκι στον ωκεανό, ίσως όχι. Αν πρόκειται για παιδάκι στην πόλη, ίσως ναι. Αν, όμως, πρόκειται για ένα τρισχαριτωμένο πιθηκάκι μέσα στο δάσος… ε, τότε όλα να τα περιμένετε!

Διαβάστε τα καμώματα του πανέξυπνου Χιλιοζωηρούλικου και βγάλτε συμπέρασμα μόνοι σας. Το σίγουρο είναι πως θα το αγαπήσετε αληθινά τούτο το ζωηρούλικο πλασματάκι!

Χορηγός επικοινωνίας: γονείς ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ


Λίγα λόγια για τη συγγραφέα:
Η ΦΡΑΝΣΗ ΣΤΑΘΑΤΟΥ γεννήθηκε, μεγάλωσε και ζει στην Αθήνα. Αποφοίτησε από το Αρσάκειο Ψυχικού, πήρε διπλώματα αγγλικής και γαλλικής γλώσσας και εργάστηκε στην Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος. Πρωτοεμφανίστηκε στη νεότερη Διάπλαση των Παίδων. Συνεργάστηκε με διάφορα περιοδικά γράφοντας διηγήματα, χρονογραφήματα, ρεπορτάζ και ταξιδιωτικά κείμενα. Το ταξιδιωτικό της ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ βραβεύτηκε από την Ένωση Συγγραφέων και Δημοσιογράφων Τουρισμού με το Βραβείο του Ε.Ο.Τ. Επίσης, έλαβε το Α’ Βραβείο σε πανελλήνιο διαγωνισμό διηγήματος της Ενώσεως Νέων Ελλήνων Λογοτεχνών. Ασχολήθηκε ιδιαίτερα με την παιδική λογοτεχνία και βραβεύτηκε από την Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών, τη Γυναικεία Λογοτεχνική Συντροφιά, τον Κύκλο του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου, το Υπουργείο Πολιτισμού με Κρατικά Βραβεία Παιδικού Θεατρικού Έργου, καθώς και από το Υπουργείο Παιδείας για Αναγνωστικά του Δημοτικού. Συνεργάστηκε με την Ελληνική Ραδιοφωνία και Τηλεόραση, γράφοντας κείμενα σε εκπομπές για παιδιά, και με το παιδικό περιοδικό Συνεργασία της ΠΑ.Σ.Ε.Γ.Ε.Σ. Πρόσφατα ο Κύκλος του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου την τίμησε με το «Βραβείο ΠΗΝΕΛΟΠΗ ΔΕΛΤΑ» για το σύνολο του έργου της και για την προσφορά της στην ελληνική λογοτεχνία.

Από τις Εκδόσεις ΨΧΥΟΓΙΟΣ κυκλοφορούν επίσης τα βιβλία της ΜΑΝΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΜΙΑ, ΤΟ ΘΑΥΜΑ ΤΗΣ ΡΟΔΟΥ και ΣΤΗΝ ΙΝΦΟΧΩΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΝΦΑΝΤΑ ΜΠΛΟΥ, ενώ ετοιμάζονται ΤΑ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΑ ΚΑΙ Ο ΜΑΡΜΑΡΙΝΟΣ ΚΟΣΜΟΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Συνταγές