Τετάρτη 17 Μαρτίου 2010

Μικρογλυπτά από τις μόνιμες συλλογές και νέες δωρεές


Το Μουσείο Κοσμήματος Ηλία Λαλαούνη παρουσιάζει στο κοινό την περιοδική έκθεση Μικρογλυπτά από τις Μόνιμες Συλλογές και Νέες Δωρεές, τον Μάρτιο του 2010. Τα μουσειακά εκθέματα των μονίμων συλλογών παρουσιάζονται σε μία ενδιαφέρουσα εικαστική «συνομιλία» με αντικείμενα τέχνης από τον χώρο των διακοσμητικών τεχνών, δωρεές Ελλήνων και ξένων συλλεκτών στο Μουσείο Κοσμήματος Ηλία Λαλαούνη.

Προϊόν της γόνιμης ματιάς του ευφάνταστου καλλιτέχνη, τα μικρογλυπτά από τις συλλογές «Το Χάος και οι Γαλαξίες του», «DNA», «Μικρόκοσμος» και «Αγριολούλουδα» εμπνέονται από τον άπειρο κόσμο του στερεώματος, το μυστήριο της γέννησης του ανθρώπου, αλλά και τα θαύματα της ελληνικής φύσης. Η θαυμαστή πολυπλοκότητα του DNA, οι πλανητικές τροχιές στο σύμπαν, η τέλεια ανατομία του μικρόκοσμου και η ποικιλομορφία της ελληνικής χλωρίδας, αποτελούν το εφαλτήριο για μία πρωτότυπη οπτικοποίηση του κόσμου που μας περιβάλλει, που χαρακτηρίζεται από την έμφαση στο ουσιώδες. Σε άμεσο και «ζωντανό» διάλογο με το πνεύμα της εποχής μας, που θέτει επιτακτικά στο προσκήνιο το θέμα της οικολογίας και της προστασίας του περιβάλλοντος, τα έργα αυτά είναι σήμερα πιο επίκαιρα από ποτέ.

Πολύτιμη παρακαταθήκη στο μουσείο Κοσμήματος, οι νέες δωρεές που εκτίθενται στον ίδιο χώρο, αποτελούν τον γόνιμο καρπό μιας δεκαετούς πλέον σχέσης εμπιστοσύνης με Έλληνες και ξένους συλλέκτες. Κοσμήματα του 19ου αιώνα, νεοελληνικές παραδοσιακές πόρπες, ξύλινα χρηστικά κουτιά, έργα τέχνης και ταυτόχρονα ιστορικά κειμήλια, άμεσοι μάρτυρες της εποχής που τα δημιούργησε, σηματοδοτούν παράλληλα και τον παγιωμένο πλέον ρόλο του μουσείου Κοσμήματος ως χώρου προαγωγής των διακοσμητικών και εφαρμοσμένων τεχνών.

ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΟΣΜΗΜΑΤΟΣ ΗΛΙΑ ΛΑΛΑΟΥΝΗ
Καλλισπέρη 12, Ακρόπολη
11742 Αθήνα
Τηλ: 210 9221044
Fax: 210 9237358

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Συνταγές