Τετάρτη 10 Μαρτίου 2010

Συναυλία Βαλκανικής Μουσικής


Συναυλία Βαλκανικής Μουσικής

με τους

Trio ΤΖΑΝΕ - Πολυφωνίες των Βαλκανίων και άλλες φωνητικές ιστορίες

Μuhabbet Mafia - Σύγχρονη παράδοση και rock ήχοι σε γκάιντες και τσαμπούνες

Στις 14 Μαρτίου,
22.00 στην Αυλαία,
Αγ. Όρους 15 (και Κωνσταντινουπόλεως 115) Βοτανικός,
Τηλ. 210 3474074

Ένα διαβαλκανικό τρένο, με μουσικές από Ελλάδα, Τουρκία και Βουλγαρία σε μια αντίληψη σύγχρονη... και μια συνάντηση με παλιούς φίλους, όπου γίνεται το πάντρεμα της παράδοσης με rock ήχους...

Το Trio TZANE, γυναικείο φωνητικό σύνολο με έδρα το Παρίσι έρχεται στην Αθήνα για να παρουσιάσει το νέο του δίσκο, «Γαϊτάνι», όπου πλέκει φωνητικές παραδόσεις Ελλάδας, Τουρκίας και Βουλγαρίας σε καινούριους τρόπους ερμηνείας, αυτοσχεδιασμούς και φωνητικά παιχνίδια. Η γαλλίδα Sandrine Monlezun, η ελληνίδα Ξανθούλα Ντακοβάνου κι η τουρκάλα Gul Hacer Toruk μας ταξιδεύουν στα Βαλκάνια με μια φρέσκια αντίληψη για τις μουσικές που ταξιδεύουν και ξαναγεννιούνται σ' άλλα μέρη, μια ιστορία ειπωμένη από τρεις φωνές που πλέκονται και ξεμακραίνουν σε αρμονίες διαφορετικές. Μαζί τους, για τις συναυλίες στην Ελλάδα, εμφανίζεται η τσελίστα Σοφία Ευκλείδου.

Οι Muhabbet Mafia είναι μια ομάδα καταξιωμένων μουσικών - ο Κλέων Αντωνίου στην ηλεκτρική κιθάρα, ο Γιώργος Μακρής στις γκάιντες και το καβάλ, ο Βασίλης Μαντζούκης στα τύμπανα και ο Αντώνης Μαράτος στο μπάσσο δημιουργούν μια σύγχρονη πρόταση για την παραδοσιακή μουσική και μια διαφορετική προσέγγιση στο rock των 70's-80s συνδυάζοντας τον αρχέγονο ήχο της γκάιντας και της τσαμπούνας με την παραμόρφωση της ηλεκτρικής κιθάρας.

Φωνές, γκάιντες, ηλεκτρικές κιθάρες, μπάσσο αλλά και τσέλο και τύμπανα, θα φτιάξουν τη βραδυά στις 14 Μαρτίου, που θα ξεκινήσει ακουστικά και θα καταλήξει σε δρόμους ηλεκτρισμένους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Συνταγές