Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2010

Το Γερμανικό Χρέος στην Ελλάδα

Η ιστορία του γερμανικού χρέους,
από τον Ανδρέα Κωνσταντάτο, εφημερίδα «Κόσμος του Επενδυτή».

Η Γερμανία μας οφείλει:

1. 7,160 δισ. δολάρια που μας επιδίκασε η Διεθνής Διάσκεψη Ειρήνης των Παρισίων (1946) για τις καταστροφές που προξένησαν τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής στην οικονομική υποδομή της χώρας.

2. 3,5 δισ. δολάρια από το δάνειο που οι κατοχικές δυνάμεις υποχρέωσαν την Ελλάδα να τους παράσχει, πέραν των εξόδων συντήρησης των κατοχικών στρατευμάτων (οι οφειλές αυτές έχουν υπολογιστεί σε ονομαστικές τιμές του 1938, που σημαίνει ότι ξεπερνούν σε σημερινές τιμές τα 70 δις δολάρια).

3. Την επιστροφή των αρχαιολογικών θησαυρών που αφαίρεσαν από τα μουσεία και τους αρχαιολογικούς χώρους.

4. Τις αποζημιώσεις προς τα θύματα της ναζιστικής θηριωδίας περίπου εκατό ολοκαυτώματα πόλεων και χωριών. Η Γερμανία ανέβαλλε συνεχώς την εκπλήρωση των υποχρεώσεων μέχρι την σύναψη ειρήνης (2+4) στη Μόσχα (1990). Από τότε, 20 χρόνια μετά, η Γερμανία δεν εννοεί να πληρώσει, ενώ η Ελλάδα εξακολουθεί να χρηματοδοτεί την γερμανική βιομηχανία.


Επίσης διαβάστε:


Σημείωση:

Η ατολμία, η μέχρι παρεξηγήσεως αδιαφορία των ελληνικών κυβερνήσεων να υποστηρίξουν και να απαιτήσουν στα πλαίσια των κανόνων της διπλωματίας και της άσκησης της εξωτερικής πολιτικής έχει οδηγήσει την χώρα σε οικονομικά, κοινωνικά και εθνικά αδιέξοδα (Αιγαίο, Κύπρος, Θράκη, ΑΟΖ).

Παρουσιάζουν με την βοήθεια των ΜΜΕ ανθρώπους όπως οι Μανώλης Γλέζος, Δημήτρης Αλευρομάγειρος, Νεοκλής Σαρής και πολλοί άλλοι που αγωνίζονται με ανιδιοτέλεια, ως γραφικούς, υπερπατριώτες και εκτός πραγματικότητας.

Τα ίδια δεν έλεγαν για τον Τάσο Παπαδόπουλο;

Ο Παπαδόπουλος διεκδίκησε με πάθος την εθνική ανεξαρτησία της Κύπρου και άφησε στην Κύπρο «προίκα» την οριοθέτηση της ΑΟΖ με Λίβανο, Ισραήλ και Αίγυπτο (η Ελλάδα απλώς δεν ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση), αφού έβαλε στο παιχνίδι αμερικανικές και ευρωπαϊκές εταιρείες πετρελαίου.

Η Ελλάδα τι κάνει; Στο Αιγαίο και την Θράκη μιλά σιγά μην ενοχλήσει την Τουρκία στην Μακεδονία και την Ήπειρο καλλιεργεί διαπολιτισμικές σχέσεις με τους γείτονες και στην Ευρώπη «ντρέπεται» να αντικρούσει τις εξευτελιστικές αναφορές στην χώρα, εξηγώντας δημόσια πόσο συμφέρει την γερμανική κυρίως οικονομία η αποδυνάμωση του ευρώ, την οποία συντηρούν με την στάση αναμονής στην λήψη αποφάσεων για την συνεχιζόμενη κρίση σε όλη την Ευρώπη.

Οι Έλληνες πολιτικοί αποδεικνύονται πολύ «λίγοι» και μάλλον ενδιαφέρονται για την έξωθεν καλή μαρτυρία των «συμμάχων» μας και τις προοπτικές της προσωπικής ανέλιξης τους. Αδιαφορούν για τον κοινωνικό και πολιτικό εκσυγχρονισμό της χώρας, ικανοποιημένοι από το ικανό επίπεδο διαβίωσης τους, υπηρετώντας ένα κράτος βαθιά συντηρητικό, ολιγαρχικό, πελατειακό, αντιπαραγωγικό, αναξιοκρατικό, με διαλυμένη την εθνική και κοινωνική συνείδηση, συνέπεια της σχεδόν για 50 χρόνια διακυβέρνησης της χώρας με το πολίτευμα της κληρονομικής δημοκρατίας.

Πώς να αδικήσεις με όλα αυτά τους Γερμανούς, οι οποίοι τα γνωρίζουν και εύκολα μας χειραγωγούν.

Περαστικά μας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Συνταγές