Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2010

9 Φεβρουαρίου - Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου 2010

Στις 9 Φεβρουαρίου θα εορταστεί για 7η συνεχή χρονιά η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου.

Πάνω από 60 χώρες στον κόσμο θα συμμετάσχουν στους φετινούς εορτασμούς που ελπίζουμε να ξεπεράσουν κάθε προηγούμενο! Ο φετινός εορτασμός εστιάζει στο ζήτημα της δημοσίευσης των προσωπικών μας δεδομένων:

"πριν δημοσιεύσεις, σκέψου"

Δεν αντιλαμβάνεται όλος ο κόσμος με τον ίδιο τρόπο την ελευθερία του λόγου. Ο σεβασμός θα έπρεπε να διέπει κάθε στιγμή της ζωής μας. Δυστυχώς όμως η πραγματικότητα διαφέρει πολύ. Πολλές φορές μέσα στην ανωνυμία που προσφέρει το Διαδίκτυο ανδρώνονται στοιχεία με κακόβουλες προθέσεις και με τους χειρότερους απώτερους σκοπούς. Άνθρωποι «μικροί» που αισθάνονται «τεράστιοι» και με κάθε τρόπο προσπαθούν να το αποδείξουν, εκμεταλλευόμενοι κάθε ανθρώπινη ευαισθησία και αθωότητα.

Όταν λοιπόν αναφερόμαστε σε ασφαλή χρήση του Διαδικτύου δεν στοχεύουμε μόνο στην προστασία της ιδιωτικής μας ζωής ή των προσωπικών μας δεδομένων αλλά και στην προστασία της πνευματικής μας ιδιοκτησίας και της αυτοδιάθεσής μας. Προστατέψτε τον εαυτό σας, τα ευαίσθητα προσωπικά σας δεδομένα κι όσα εσείς θεωρείτε ευαίσθητα.

Μην μοιράζεστε με το ευρύ κοινό μυστικά και προσωπικά στοιχεία.

Μην επαναπαύεστε. Ελέγξτε την πιστότητα των πληροφοριών που δέχεστε πριν τις διαδώσετε. Η αμφισβήτηση είναι η αρχή της γνώσης!

Μην ξεχνάτε... scripta-manent! Κι επειδή τα γραπτά μένουν και δεν πρόκειται να χαθούν ποτέ από την τεράστια βιβλιοθήκη του διαδικτύου, δώστε την απαιτούμενη προσοχή σε ό,τι δημοσιεύσετε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Συνταγές