Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2009

Η ΑΡΠΑΓΗ ΤΗΣ ΠΡΙΓΚΙΠΙΣΣΑΣ ΑΙΩΡΑΣ


ΤΕΤΑΡΤΗ 23.12.2009
ΤΡΙΤΗ 29/12/2009
και ΤΕΤΑΡΤΗ 30/12/2009
06:00μ.μ. έως 07:30μ.μ.

07:30μ.μ. έως 08:00μ.μ. η ΜΠΑΝΤΙΝΑ του ΔΗΜΟΥ ΠΑΤΡΕΩΝ σε ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ

Θέατρο «Λιθογραφείον»
(Μαίζωνος 172, Πάτρα)

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ


Ένας χρόνος πέρασε από την παράσταση «Ο ΜΑΓΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΤΩΝ ΠΑΙΧΝΙΔΙΩΝ» και αν νομίζετε ότι στο διάστημα αυτό η παιδική θεατρική ομάδα των «ΑΝΗΣΥΧΩΝ ΕΝ ΠΛΩ» έμεινε ήσυχη, κάνετε λάθος. Ενθουσιασμένα από την διαδικασία και το αποτέλεσμα, τα παιδιά που συμμετείχαν, με τον τρόπο τους, μας έσπρωξαν να ξεκινήσουμε την επόμενη προσπάθεια. Διαθέσιμα να προσφέρουν ώρες από τον προσωπικό τους χρόνο και από την ξεκούρασή τους, πρόθυμα να κοπιάσουν λίγο πιο πολύ, ανέβασαν τον πήχη ψηλότερα. Έτσι, τέλος άνοιξης ξαναβρεθήκαμε σαν παρέα και σιγά, σιγά, ανάμεσα από θεατρικό παιχνίδι και κανονικό παιχνίδι με ποδόσφαιρο, μήλα, ποδήλατο και χελώνες, οι οποίες ζούσαν στο όμορφο περιβόλι που μας παραχωρήθηκε πολύ ευγενικά για τις πρόβες μας του καλοκαιριού, ξεκίνησε το 2ο έργο μας από παιδιά για παιδιά και όχι μόνο.

Η παράστασή μας στηρίζεται σε διασκευή του έργου «Η ΑΡΠΑΓΗ ΤΗΣ ΠΡΙΓΚΙΠΙΣΣΑΣ ΑΙΩΡΑΣ» του ΠΑΣΧΑΛΗ ΤΣΑΡΟΥΧΑ. Ένα έργο, που από τις πρώτες του σελίδες μας κέρδισε με τα όμορφα ονόματα των ηρώων του. Το κάθε όνομα έχει έννοια, περιεχόμενο και από μόνο του δημιουργεί τον χαρακτήρα: Ισκιοδιώχτης, Φουσκοκυματώ, Αιώρα και όλα τα υπόλοιπα. Και η πλοκή όμως αυτής της ιστορίας δεν μας προκάλεσε μικρότερο ενδιαφέρον. Κουνημένο βασίλειο, κλεμμένη πριγκίπισσα, πειρατής, νεράιδες, ένα ταξίδι αναζήτησης με σκοπό να αποδοθεί το δίκιο και να επανέλθει η αρχική τάξη των πραγμάτων, όλα αυτά μας παρέσυραν, μας κέρδισαν και προπάντων κέρδισαν την αγάπη των μικρών ηθοποιών και την απόφασή τους να ανταποκριθούν στους ρόλους.

Το εγχείρημα ήταν πιο δύσκολο από το περσινό, όμως είχαμε απέναντί μας μια ομάδα δεμένη παρά τις διαφορές της ηλικίας (η μικρότερη 6 ετών και ο μεγαλύτερος 14,5). Μια ομάδα με τους καυγάδες της, τα πειράγματά της, τη φασαρία της, το γέλιο και το κλάμα, που μας απέδειξε ότι είναι μια ζεστή παρέα, που ο ένας νοιαζόταν για τον άλλο, που ο ένας μάθαινε τα λόγια του άλλου, που όλοι είχαν κοινό στόχο.

Το αποτέλεσμα του κόπου μας είναι η παράσταση που παρουσιάζουμε στο θέατρο ΛΙΘΟΓΡΑΦΕΙΟΝ. Χαιρόμαστε που ο χώρος που μας φιλοξενεί διατηρεί δεσμούς με ένα κομμάτι της ιστορίας της πόλης μας. Χαιρόμαστε που σώθηκε σαν κτίριο και μετατράπηκε σε χώρο δημιουργικό και ατμοσφαιρικό, έτοιμο να στεγάσει προσπάθειες σαν την δική μας.

Η παραγωγή μας στηρίχτηκε σε όλα της τα επίπεδα από το δυναμικό των ΑΝΗΣΥΧΩΝ ΕΝ ΠΛΩ, συμμετοχικά και με πολύ κέφι. Σημαντικό όμως ρόλο έπαιξαν οι χορηγοί μας, που αγκάλιασαν την παράσταση και μας έδωσαν την δυνατότητα να ανταποκριθούμε στις οικονομικές απαιτήσεις του έργου και να κάνουμε μια προσφορά στα παιδιά της πόλης μας με δωρεάν είσοδο.

Αναπόσπαστο μέρος της εκδήλωσής μας αποτελεί η Μπαντίνα του Δήμου Πατρέων, με τον μαέστρο της Ανδρέα Γιαννόπουλο, πάντα παρούσα, παρά το βεβαρημένο πρόγραμμα των ημερών και πάντα έτοιμη να παίξει τις γιορταστικές μελωδίες. Θεωρούμε ότι η πόλη μας πρέπει να είναι υπερήφανη για το σχήμα αυτό και για την προσφορά του.

Τέλος θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους όσους με τον τρόπο τους μας βοήθησαν, γιατί στις ερασιτεχνικές προσπάθειες, αυτό που κάποιος θεωρεί ελάχιστο, για μας είναι μέγιστο στην ολοκλήρωση του κάθε βήματός μας. Και σίγουρα σε αυτόν τον τομέα ερχόμαστε να ευχαριστήσουμε ιδιαίτερα και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, που έχουν αποδειχθεί ισχυροί συμπαραστάτες και υποστηρικτές των σχημάτων και των σωματείων της πόλης μας.

ΑΝΗΣΥΧΟΙ ΕΝ ΠΛΩ


ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ «Η ΑΡΠΑΓΗ ΤΗΣ ΠΡΙΓΚΙΠΙΣΣΑΣ ΑΙΩΡΑΣ»

ΝΕΡΑΪΔΑ ΔΙΗΓΗΜΑΤΩ: ΜΑΡΙΕΤΤΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ετών… (οι μεγάλες νεράιδες δεν έχουν ηλικία….)
ΙΣΚΙΟΔΙΩΧΤΗΣ: ΑΝΤΡΕΑΣ ΠΛΟΥΜΠΗΣ ετών 14,5
ΚΑΝΑΤΑΡΧΗΣ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΡΙΚΕΤΟΣ ετών 9,5
ΚΑΡΑΜΕΛΑ: ΒΑΛΙΝΑ ΚΡΙΚΕΤΟΥ ετών 7,5
ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΠΑΡΑΠΑΙΩ: ΑΝΤΡΕΑΣ ΠΑΝΑΡΕΤΟΣ ετών 9
ΜΠΑΣΤΟΥΝΗΣ: ΑΡΙΣΤΗ ΠΑΝΑΡΕΤΟΥ ετών 6,5
ΔΕΚΑΝΙΚΗΣ: ΔΑΝΑΗ ΚΑΚΚΑΒΑ ετών 6,5
ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΚΑΤΑΡΡΕΩ: ΕΒΙΤΑ ΦΙΟΡΕΒΑΝΤΗ ετών 11,5
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΚΙΑ: ΑΘΑΝΑΣΙΑ ΧΟΝΔΡΟΥ ετών 6
ΣΚΑΡΑΒΑΙΟΣ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΣΟΜΠΟΛΟΣ ετών 7
ΠΑΛΑΜΑΡΗΣ: ΙΩΑΝΝΑ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ετών 12
ΣΚΑΡΜΟΣ: ΥΑΚΙΝΘΗ ΜΠΟΥΜΠΟΥΚΑ ετών 11,5
ΜΟΝΟΧΝΩΤΟΣ: ΒΑΣΙΛΗΣ ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΣ ετών 7
ΦΟΥΣΚΟΚΥΜΑΤΩ: ΓΙΩΡΓΙΑ ΧΟΝΔΡΟΥ ετών 12
ΑΙΩΡΑ: ΝΕΦΕΛΗ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ ετών 9,5
ΒΑΡΥΠΑΤΗΣ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΙΤΗΣΤΑΣ ετών 9,5
ΝΥΧΤΟΒΙΑ: ΜΑΙΡΗ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΥ ετών 12,5
(η ηλικία, όπως τη δήλωσε ο καθένας)

ΔΙΑΣΚΕΥΗ (επειδή είχαμε μαθήματα και δεν προλαβαίναμε να μάθουμε όλα τα λόγια): ΠΗΝΕΛΟΠΗ ΑΛΙΒΙΖΑΤΟΥ
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ (πέρασαν με επιτυχία κάθε τεστ υπομονής): ΠΗΝΕΛΟΠΗ ΑΛΙΒΙΖΑΤΟΥ και ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΚΡΙΚΕΤΟΥ
ΣΚΗΝΙΚΑ(πολύ προχωρημένα και αφαιρετικά, όπως κι εμείς): ΜΑΡΚΕΛΛΟΣ ΜΑΥΡΟΜΜΑΤΗΣ
ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΑΦΙΣΑΣ (ανάμεσα σε μετακόμιση): ΝΤΙΑΝΑ ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΥ
ΚΟΣΤΟΥΜΙΑ-ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΚΑΠΕΛΩΝ (εμπνευσμένα, περίεργα, αλλά και σταθερά): ΠΟΛΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ
ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΚΟΣΤΟΥΜΙΩΝ (με άριστα μέτρα): ΝΙΚΗ ΑΝΤΖΟΥΛΑΤΟΥ
ΜΑΚΙΓΙΑΖ(μετά από απαίτηση της πριγκίπισσας να φέρει την προσωπική της μακιγιέζ που είναι και γιαγιά της ): ΜΑΡΙΑ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ και (μετά από απαίτηση των βασιλιάδων για νέα και ωραία μακιγιέζ) ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΒΑΛΕΝΤΙΝΟ
ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ (που πολύ μας άρεσε): ΣΕΒΗ ΜΑΝΔΡΑΓΟΥ
ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΣ (αν και όλο μας φώναζε, όταν κάναμε ζημιές!): ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΟΜΠΟΛΟΣ
ΚΟΜΜΩΣΕΙΣ (όσο μπόρεσε να μας ακινητοποιήσει): ΑΤΖΕΛΑ ΔΑΚΟΛΑ

ΟΜΑΔΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ (ελπίζουμε να συντονιστούν και να μην τα κάνουν μαντάρα): ΘΕΜΗΣ ΚΑΝΕΛΛΑΚΗΣ, ΑΝΤΑ ΡΕΜΟΥΝΤΗ, ΑΝΝΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ, ΑΝΘΗ ΡΑΖΗ, ΝΙΚΟΣ ΚΑΝΕΛΛΑΚΗΣ, ΚΙΜΩΝΑΣ ΠΑΝΑΡΕΤΟΣ, ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΣ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ, ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΥ, ΜΙΝΑ ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΥ

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΤΟΝ ΜΑΕΣΤΡΟ ΑΝΔΡΕΑ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΜΠΑΝΤΙΝΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΑΤΡΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥΣ ΣΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΩΝ ΜΑΣ.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΠΟΥ ΒΟΗΘΗΣΑΝ ΚΑΙ ΕΝΔΥΝΑΜΩΣΑΝ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Συνταγές