Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2009

Χριστούγεννα 2009

Σε λιγότερο από τρεις εβδομάδες έχουμε Χριστούγεννα (του σωτηρίου έτους 2009). Όλοι, ο καθένας με τον δικό του τρόπο, ετοιμάζονται για την πιο γιορτινή περίοδο του έτους. Η Ματιά έρχεται μέσα από ένα Χριστουγεννιάτικο αφιέρωμα να σας δώσει ιδέες ώστε το γιορτινό κλίμα των ημερών να γίνει πιο ζεστό και γιατί όχι και πιο ουσιώδες... μην ξεχνάμε ότι τα Χριστούγεννα είναι πρωτίστως θρησκευτική και οικογενειακή εορτή (παρόλο που οι σύγχρονες τάσεις έχουν επιβάλει ένα καθαρά κοσμικό χαρακτήρα και τρόπο φέρεσθαι).

Και ξεκινάμε -με τι άλλο- με την Χριστουγεννιάτικη Διακόσμηση:

- Διακόσμηση του σπιτιού για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά

- Χριστουγεννιάτικες και Πρωτοχρονιάτικες κατασκευές

- Χριστουγεννιάτικα και Πρωτοχρονιάτικα σχέδια και παραστάσεις
που μπορούν να χρωματίσουν οι μικροί μας φίλοι και να διακοσμήσουν το δωμάτιο τους

αλλά και

- Χριστουγεννιάτικες Ευχετήριες Κάρτες

είναι μερικές από τις ιδέες που θα βρείτε στο Αφιέρωμα για τα Χριστούγεννα, της Ματιάς.


Συνεχίζουμε -με τι άλλο;- Χριστουγεννιάτικες Συνταγές. Ιδέες για φαγητά, γλυκά και ποτά των εορτών για όλα τα γούστα και όλα τα βαλάντια... αν δεν μυρίσει το σπίτι, δεν καταλαβαίνεις γιορτές.


Τα Κάλαντα των Χριστουγέννων, τα Χριστουγεννιάτικα τραγούδια αλλά και τα Χριστουγεννιάτικα ποιήματα συμβάλουν τα μέγιστα στο ζέσταμα της ατμόσφαιρας και των καρδιών μας. :)


Και δεν τελειώσαμε... στο αφιέρωμα στα Χριστούγεννα θα βρείτε κείμενα για τα όλα τα Έθιμα των εορτών του Δωδεκαημέρου, αλλά και Χριστουγεννιάτικα διηγήματα, όπως το «Γιορτές αγλύκαντες» του συγγραφέα Δημήτρη Χίλου.

Και μην ξεχνάμε τις προτάσεις μας για σχετικά βιβλία, όπως το «Ο Πρασινοσκούφης» της Πιπίνας Τσιμικάλη.


Όλοι εμείς που εργαζόμαστε στη Ματιά σας στέλνουμε την αγάπη και τις θερμότερες ευχές μας για υγεία, αγάπη και τύχη. Και μην ξεχνάτε... οι γιορτές δεν χρειάζονται πολλά χρήματα... υγεία, διάθεση και έξυπνες ιδέες χρειάζονται... Καλά Χριστούγεννα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Συνταγές