Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2009

«Ότι αγαπήσαμε πίσω έμεινε», του Δημήτρη Βαρβαρήγου

Ο,ΤΙ ΑΓΑΠΗΣΑΜΕ ΠΙΣΩ ΕΜΕΙΝΕ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΒΑΡΒΑΡΗΓΟΣ

Φλωρεντία, 1860. Μια συγκλονιστική ιστορία βασισμένη σε αληθινά γεγονότα.

ISBN: 978-960-422-797-6
Σχήμα: 14Χ21
Εξώφυλλο: Μαλακό με αυτιά
Εκδόσεις: Άγκυρα

Όλα αρχίζουν στη Φλωρεντία, στα μέσα του 19ου αιώνα, μετά την απελευθέρωση της Ιταλίας από τους Αυστριακούς. Δυο νέοι, μια αγάπη. Δυο ζωές που γίνονται μία και διεκδικούν ένα κομμάτι στον παράδεισο. Η Μαρία Ρόζα και ο Σαλιβέριος, αγωνίζονται να επιβιώσουν ανάμεσα σ’ ένα εχθρικό περιβάλλον και στην αναστάτωση του έρωτα. Βυθίζονται στις προσωπικές τους περιπέτειες και ζουν στιγμές με όρκους αιώνιας αγάπης χωρίς συμβιβασμούς, χωρίς διαπραγμάτευση. Οι οιωνοί της μοίρας όμως είχαν φροντίσει να βιώσουν μ’ έναν τόνο λύπης την πίστη και την περηφάνια μέσα στον τρόμο της ματαιότητας. Μια φυγή απελπισμένη, με τη λαχτάρα κάποιας ευτυχίας σε μια ζωή γεμάτη όμορφα όνειρα. Μια συγκλονιστική ιστορία βασισμένη σε αληθινά γεγονότα, από στιγμές πραγματικής ζωής, φαντασίας και πάθους στα όμορφα χρόνια της αθωότητας. Μια σπαρακτική αφήγηση μέχρι τα βάθη της ψυχής για τη ζωή, την ελευθερία, τον έρωτα, την αγάπη, τα όνειρα και τις ελπίδες των ανθρώπων που την βίωσαν ως πρωταγωνιστές της.

ΚΟΙΝΟ ΠΟΥ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ
Κυρίως γυναικείο

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ
Συναισθηματικό μυθιστόρημα με φαινομενικά ταπεινές σχέσεις που όμως κρύβουν μέσα τους την αληθινή έννοια της αγάπης αγγίζοντας τα κορυφαία μεγέθη της αληθινής ζωής. Ένα έργο εποχής που γεννάει κινηματογραφική πλοκή άξια δραματοποίησης. Μια ιστορία τρυφερή όμοια με όλες αυτές που χαρίστηκαν στο όνομα της πίστης στον άνθρωπο και στον έρωτα. Για όλους αυτούς που συνάντησαν αισθήσεις αλήθειας. Διαβάζοντας ο αναγνώστης αυτό το βιβλίο, θα βρει μέσα στις σελίδες του κομμάτια από τη ζωή του, το σώμα του, τον εαυτό του, την ψυχή του, τη σιωπή του την ίδια.

ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ
Για τα ιστορικά συμβάντα που περνούν σαν υπομνήσεις μέσα από στη μυθιστορία όπως τα βίωσαν οι ήρωες παράλληλα με τις δικές τους προσωπικές αναζητήσεις. Ένα ταξίδι μέσα στο χρόνο γεμάτο μυρωδιές περασμένων, όμορφων ημερών κι ενός παράφορου έρωτα. Ατμοσφαιρική γραφή, γεμάτη συναισθηματικές περιγραφές, γοητευτικούς ήρωες που αγγίζουν τις ψυχές των αναγνωστών με τα σπουδαία μεγέθη της αλήθειας τους, ζωντανεύοντας εικόνες μιας ρομαντικής εποχής.
Θεματική κατηγορία: Μυθιστόρημα χαρακτήρων, με ανθρώπινα ψυχικά γνωρίσματα που προσελκύουν και διατηρούν την προσοχή-αφυπνίζουν τα συναισθήματα του αναγνώστη.
Ύφος: Γλαφυρό. Ατμοσφαιρικό. Βασισμένο στη δράση των χαρακτήρων.
Χαρακτηρισμός: Μυθιστορία ανατρεπτική όπως προβλήθηκε και προβάλλεται από την ίδια τη ζωή.
Βασισμένη σε αληθινούς χαρακτήρες και γεγονότα που εξασφαλίζει το ενδιαφέρον, τονώνει την αγωνία για την τύχη των ηρώων και γεννά την προσδοκία στον αναγνώστη.

ΟΦΕΛΗ ΠΟΥ ΑΠΟΚΟΜΙΖΟΥΜΕ
Για τη συναισθηματική δοκιμασία των ηρώων και τη γλαφυρή αφήγηση σε μια εποχή συνεχών αλλαγών και ανατροπών που ταυτίζει και ανταμείβει τον αναγνώστη από τη βαθιά πίστη των πρωταγωνιστών που με τη διεισδυτική ματιά τους στην καθημερινά αναπόδραστη μοίρα της αφοσίωσης δίνουν το μήνυμα, πως τίποτα άλλο δεν αξίζει στη ζωή περισσότερο εκτός απ’ την αλήθεια της αγάπης. Για το διάβασμα, μιας τρυφερής-αληθινής ανθρώπινης ιστορίας που καταφέρνει ένα ταξίδι μέχρι τα βάθη της ψυχής.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ
Ο Δημήτρης Βαρβαρήγος, γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπουδάζει σεναριογραφία, θέατρο και λογοτεχνία “awarded by the writing school”. Από τη θεατρική ομάδα “ΔΙΟΔΟΣ” ανέβηκαν τα έργα: «Τύψεις» – «Οι ανάγκες των αισθήσεων» – «Το όνειρο μιας αγάπης» και «Ο έρωτας και ο θάνατος».
Στη λογοτεχνία εμφανίζεται με το μυθιστόρημα «Η γοητεία της δεύτερης φύσης».
Ακολουθούν τα βιβλία:
«Πάθος», εκδόσεις Όμβρος.
«Με το ίδιο χρώμα η νύχτα και η σιω-πή».
«Γυναίκες του Κόσμου».
«Είναι δύσκολη η αγάπη».
«Αδιέξοδοι έρωτες», από τις εκδόσεις του Χρήστου Ε. Δαρδανού.
«Ίμερος και Αστραία – Το μυστικό της σιωπηλής χώρας», από τις εκδόσεις Χατζηλάκος.
Από τις εκδόσεις Άγκυρα κυκλοφορούν:
«Υπατία», ιστορικό μυθιστόρημα.
«Το υστερόγραφο μιας συγγνώμης», μυθιστόρημα.
Τα εικονογραφημένα παιδικά βιβλία:
«Θεοδώρα, μια αληθινή αυτοκράτειρα».
«Διγενής Ακρίτας, ο ήρωας που έγινε θρύλος».
«Κωνσταντίνος Παλαιολόγος – Ο τελευταίος Αυτοκράτορας» και
«Η στάση του Νίκα – Η Μεγάλη εξέγερση».
Ο Δημήτρης Βαρβαρήγος, είναι μέλος της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών και στη συντακτική επιτροπή του λογοτεχνικού περιοδικού «Ρωγμές».
Στον ιστοχώρο:
http://www.dvarvarigos.gr
http://dimitrisbarbarh.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Συνταγές