Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2009

Η ΒΡΑΧΝΗ ΦΩΝΗ ΤΟΥ ΕΡΩΔΙΟΥ

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: Λίαν Χερν
ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: Μαρία Αγγελίδου
ISBN: 978-960-16-3455-5
ΣΧΗΜΑ: 14x21
ΣΕΛΙΔΕΣ: 752
ΤΙΜΗ ΠΡΩΤΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ: 22,50 €
ΠΡΩΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2009
ΕΚΔΟΣΕΙΣ: Πατάκη

Κάντε κλικ εδώ για να διαβάσετε τις εντυπώσεις μας από την Βραχνή φωνή του ερωδιού!

Ένα παγκόσμιο εκδοτικό φαινόμενο. Περισσότερα από 3.500.000 αντίτυπα σε 32 χώρες σ’ όλο τον κόσμο.

Οι Μύθοι των Οτόρι επιστρέφουν!

Μετά την επιτυχημένη τριλογία των Οτόρι (Η παγίδα των αηδονιών, Με το γρασίδι στο προσκέφαλο, Το λαμπρό φεγγάρι), η πολυβραβευμένη συγγραφέας Λίαν Χερν επιστρέφει με τη Βραχνή φωνή του Ερωδιού, η οποία αποτελεί την κορύφωση των Μύθων των Οτόρι.


Έπειτα από χρόνια πολέμων και θυσιών, ο άρχοντας Οτόρι Τακέο και η σύζυγός του Καεντέ κατάφεραν επιτέλους να ενώσουν τις Τρεις Χώρες και να φέρουν την ειρήνη και την ευημερία στον τόπο. Ο κόσμος τους βρίσκεται πια σε αρμονία και ο ουρανός μοιάζει να τους χαμογελά. Η μεγαλύτερη κόρη τους έχει αναδειχθεί σε εξαίρετη και συνετή πολεμίστρια και είναι έτοιμη να διαδεχτεί τον πατέρα της, ενώ οι δίδυμες μικρές τους κόρες μεγαλώνουν κάτω από την κηδεμονία της Φυλής. Ο Τακέο, όμως, γνωρίζει ότι η ευδαιμονία αυτή είναι προσωρινή, γιατί δεν μπορεί να ξεχάσει την προφητεία εκείνη που δεν τόλμησε ποτέ να μοιραστεί με τη γυναίκα και τα παιδιά του – πως του μέλλει να πεθάνει από το χέρι ενός μέλους της οικογένειάς του!
Παρ’ όλ’ αυτά, καθώς ξεκινά η Βραχνή φωνή του ερωδιού ο Τακέο δεν έχει χρόνο να ασχοληθεί με αυτά τα μυστικά, καθώς η πολυετής ευημερία του τόπου του διακόπτεται απότομα. Μια οικογένεια αποστατών της Φυλής επιχειρεί να δολοφονήσει την Καεντέ, αποκαλύπτοντας αδυναμίες στο αμυντικό σύστημα των Τριών Χωρών που ενθαρρύνουν τους εχθρούς του Τακέο. Στο μεταξύ, ο αυτοκράτορας των Εννιά Νησιών, κάτω από την καθοδήγηση του δολοπλόκου πολέμαρχού του, δείχνει επικίνδυνο ενδιαφέρον για τη γη των Οτόρι, ενώ οι ξένοι που έχουν αρχίσει να καταφτάνουν στις ακτές της μεσαιωνικής Ιαπωνίας φέρνουν νέα ήθη στο εμπόριο, νέες λατρείες και νέα όπλα. Έτσι, ό,τι ο Τακέο με την Καεντέ έχτισαν με κόπο και με αίμα βρίσκεται πάλι σε κίνδυνο. Οι Οτόρι, όμως, δεν παραδίδουν ποτέ τα όπλα.
Στο καταιγιστικό αυτό μυθιστόρημα, ο αναγνώστης παρακολουθεί με κομμένη την ανάσα επικές σκηνές μάχης, επαίσχυντες δολοπλοκίες και προδοσίες, αλλά και πράξεις άδολης αγάπης και ύψιστης θυσίας που συνιστούν την κορύφωση των Μύθων των Οτόρι.


Η Λίαν Χερν σπούδασε Σύγχρονες Γλώσσες στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και εργάστηκε ως κριτικός κινηματογράφου και καλλιτεχνική συντάκτρια στο Λονδίνο. Στη συνέχεια εγκαταστάθηκε στην Αυστραλία. Το μακροχρόνιο ενδιαφέρον και η αγάπη της για την Ιαπωνία, τη γλώσσα και τον πολιτισμό της κατέληξε στη συγγραφή της «Τριλογίας των Οτόρι» και των δύο βιβλίων που τη συμπληρώνουν, το επιλογικό Η βραχνή φωνή του ερωδιού και το προλογικό Το δίχτυ τ’ ουρανού.


«Το εντυπωσιακό με τη Χερν είναι πως δε χάνει ούτε μια στιγμή τον έλεγχο της περίπλοκης ιστορίας που γράφει, η οποία ξεδιπλώνεται σε περισσότερες από 600 σελίδες γεμάτες μηχανορραφίες ιδιωτικού αλλά και δημόσιου ενδιαφέροντος, κατά τις οποίες οι δεσμοί αίματος και το καθήκον κάθε οικογένειας προς τα μέλη της διαρκώς αμφισβητούνται από τις ανάγκες του κάθε μέλους για εξουσία. [...]
Το άλλο εντυπωσιακό με τη Χερν είναι πως καταφέρνει να κρατήσει τις ισορροπίες μεταξύ αφήγησης και πλοκής παρά τον όγκο της ιστορίας που γράφει, κάτι πολύ σπάνιο στις μέρες μας, ειδικά όταν μια ιστορία ξεπερνάει τον ένα τόμο. Η βραχνή φωνή του ερωδιού προσθέτει στα ήδη αριστουργηματικά γραμμένα προηγούμενα βιβλία της τριλογίας την απαραίτητη κατακλυσμιαία κορύφωσή τους».
Independent (για το Η βραχνή φωνή του ερωδιού)

«Οι Μύθοι των Οτόρι είναι ένα έπος που εμπεριέχει στοιχεία ιστορικού μυθιστορήματος, περιπέτειας και μυθιστορήματος μαθητείας, υφασμένα πάνω σε μια υπέροχη ιστορία αγάπης. Μια φανταστική ιστορία σαν παραμύθι, από την οποία τίποτα δε λείπει. Ο στόχος της Λίαν Χερν ήταν να γράψει ένα μυθιστόρημα φαντασίας που θα εξελισσόταν σ’ ένα μη ευρωπαϊκό περιβάλλον, άρα ξένο στους αναγνώστες της, αναχρονιστικό, αλλά πάντοτε κοντά στη γιαπωνέζικη αισθητική. Και το μυθιστόρημα αυτό είχε σκοπό να το απευθύνει τόσο στους έφηβους και νεαρούς αναγνώστες όσο και στο ενήλικο κοινό. Τα πέτυχε και τα δύο. Το επίτευγμα της Χερν -γιατί περί επιτεύγματος πρόκειται- είναι πως κατάφερε να συνδυάσει σε μια απολαυστική τριλογία την ένταση της ιστορίας που αφηγείται με την ισορροπημένη ροή στην αφήγηση, καθώς και την κομψότητα της γραφής με τη δύναμη αλλά και τη χάρη των ηρώων της. Κι όλα αυτά, χάρη στο θαυμαστό αφηγηματικό ταλέντο που διαθέτει».
Le Monde (για τους Μύθους των Οτόρι)

«Δημιουργεί έναν κόσμο στον οποίο λαχταράς να επιστρέψεις».
The New York Times

«Η Λίαν Χερν έγραψε ένα έπος, ένα φανταστικό μυθιστόρημα του οποίου η καταιγιστική δράση εκτυλίσσεται μέσα στις ομιχλώδεις σκιές που δημιουργούv η βροχή και η υγρασία των γιαπωνέζικων τοπίων».
Μαρίζα Ντεκάστρο, Tο Βήμα της Κυριακής

Κάντε κλικ εδώ για να διαβάσετε τις εντυπώσεις μας από την Βραχνή φωνή του ερωδιού!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Συνταγές