Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2009

ΤΑ 39 ΣΤΟΙΧΕΙΑ


Εσύ τι θα έκανες αν σου έλεγαν ότι ανήκεις στην πιο ισχυρή οικογένεια της Γης; Και ότι η πηγή της δύναμης είναι κρυμμένη σε 39 στοιχεία ανά τον κόσμο; Θα διάλεγες ένα εκατομμύριο δολάρια και να φύγεις ή να ψάξεις το πρώτο από τα 39 Στοιχεία;

«ΤΑ 39 ΣΤΟΙΧΕΙΑ» έρχονται στην Ελλάδα στις 30 Νοεμβρίου από τις εκδόσεις ΑΓΚΥΡΑ

Πρόκειται για την ελληνική έκδοση μιας μοναδικής διαδραστικής (multimedia) σειράς 10 βιβλίων μυστηρίου και περιπέτειας, που έρχεται με αξιώσεις να κλέψει τις καρδιές των εφήβων σε ολόκληρο τον πλανήτη και θα ολοκληρωθεί εκδοτικά μέχρι το 2011, όπου αναμένεται να προβληθεί και η ομότιτλη ταινία, σε σκηνοθεσία Στίβεν Σπίλμπεργκ.

Η σειρά «ΤΑ 39 ΣΤΟΙΧΕΙΑ» είναι ξεχωριστή επειδή είναι:

Η πρώτη διαδραστική σειρά βιβλίων που οι αναγνώστες συμμετέχουν ενεργώς, προσπαθώντας να βρουν πρώτοι, ακόμα και πριν από τους 2 βασικούς ήρωες -τον Νταν Κέιχιλ, 11 ετών, και την αδελφή του Έιμι Κέιχιλ, 14 ετών- τα 39 Στοιχεία, τα οποία μπορεί κανείς να ανακαλύψει με δύο βασικούς τρόπους: μέσα από τα βιβλία, ή παίζοντας και συμμετέχοντας σε αποστολές στο διαδίκτυο, μέσω της ιστοσελίδας www.the39clues.gr Ο κάθε τρόπος οδηγεί σε δώρα, όμως έχουν περισσότερες πιθανότητες να κερδίσουν εκείνοι που θα χρησιμοποιήσουν και τους δύο.

Η σειρά είναι μοναδική επίσης γιατί τα βιβλία είναι γραμμένα από διαφορετικούς συγγραφείς.

Το πρώτο το έχει γράψει ο Rick Riordan όπως επίσης και τη βασική υπόθεση.

Με την σειρά που πρόκειται να εκδοθούν τα έχουν γράψει οι συγγραφείς: Rick Riordan, Gordan Korman, Peter Lerangis και Jude Watson, Patrick Carman, Jude Watson, Peter Lerangis, Gordon Korman, Linda Sue Park, Margaret Peterson Haddix.

Διαβάζοντας τα βιβλία, οι αναγνώστες προσπαθούν να ανακαλύψουν τα 39 στοιχεία, ακολουθώντας την Έιμι και τον Νταν Κέιχιλ στις αναζητήσεις τους. Με την κυκλοφορία καθενός από τα δέκα βιβλία, θα αποκαλύπτονται σημαντικές πληροφορίες για τους Κέιχιλ – όπως, επίσης, και για τη θέση κάποιων στοιχείων.

Μπορούν όμως να ανακαλύψουν στοιχεία ολοκληρώνοντας αποστολές στο Διαδίκτυο. Κατά τη διάρκεια των αποστολών, θα ταξιδέψουν παντού στον κόσμο συγκεντρώνοντας αποδεικτικά στοιχεία, παίρνοντας συνεντεύξεις από υπόπτους και επιλύοντας μυστήρια για να ανακαλύψουν τα Στοιχεία. Ολοκληρώνοντας μια Αποστολή, κάποιοι τυχεροί κερδίζουν δώρα!



ΟΙ ΗΡΩΕΣ ΚΑΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ!

Ήρωες του βιβλίου είναι ο 11χρονος Nταν και η 14χρονη Έιμι Kέιχιλ. Μετά τον θάνατο της γιαγιάς τους, Γκρέις Kέιχιλ, μαθαίνουν από το μήνυμα που άφησε, ότι οι Kέιχιλ αποτελούν μια τεράστια και πανίσχυρη οικογένεια, τα τέσσερα παρακλάδια της οποίας (Ekaterina, Janus, Tomas, Lucian) βρίσκονται εγκατεστημένα κυρίως στην Βόρεια Αμερική και την Ευρώπη.

Μέλη της υπήρξαν κάποιοι από τους σπουδαιότερους ανθρώπους στην ανθρώπινη ιστορία, έστω κι αν είχαν διαφορετικό επώνυμο.

H Γκρέις στην διαθήκη της αφήνει στους απογόνους της το δικαίωμα να επιλέξουν ανάμεσα σε ένα εκατομμύριο δολάρια έκαστος ή να αποδεχθούν την πρόκληση και να ριχτούν στην αναζήτηση των 39 Στοιχείων που θα τους αποκαλύψουν το μυστικό της παγκόσμιας δύναμης και κυριαρχίας.

Από τους συγγενείς που αποδέχθηκαν την πρόσκληση, δημιουργούνται επτά αντίπαλες ομάδες που ανταγωνίζονται η μία την άλλη στην αναζήτηση του μυστικού, αλλά νικήτρια μπορεί να είναι μονάχα μία.

Τα δύο αδέρφια επιλέγουν την πρόκληση και έρχονται σε ρήξη με την θεία τους, που τα έχει αναλάβει μετά τον θάνατο των γονιών τους σε μια πυρκαγιά.

Απομένουν μόνα και ο μόνος τρόπος για να αντεπεξέλθουν είναι να εμπιστευθούν την Ισπανίδα κοπέλα που τα φροντίζει, για να τα βοηθήσει και να τα συνοδεύσει στις περιπέτειές τους.

Τα γεγονότα τούς φέρνουν αντιμέτωπους τόσο με τα αδίστακτα μέλη των υπόλοιπων έξι ομάδων, που χρησιμοποιούν κάθε μέσο για να κλέψουν στοιχεία, να σαμποτάρουν και να δυσχεράνουν την πορεία τους, όσο και με μια ανεξάρτητη, εξωτερική ομάδα, τους Madrigals.

Σε αυτόν τον αγώνα για την ανακάλυψη των 39 Στοιχείων και μέσα από την επαφή με άλλα μέλη της οικογένειάς τους, οι Nταν και η Έιμι μαθαίνουν τα χαρακτηριστικά του κάθε παρακλαδιού, ταξιδεύουν στις HΠA και στην Ευρώπη (με πρώτη στάση το Παρίσι), συγκεντρώνουν στοιχεία για τον θάνατο των γονιών τους, επισκέπτονται βιβλιοθήκες και εκκλησίες, μπλέκονται σε πυρκαγιές, σε εκρήξεις, σε κυνηγητά, εξερευνούν κατακόμβες, εξοικειώνονται με την ιστορία και τα επιστημονικά και τεχνολογικά επιτεύγματα.

Το πιο σημαντικό μάθημα που παίρνουν όμως είναι να είναι δυνατοί και να έχουν εμπιστοσύνη στον εαυτό τους.


ΕΚΔΟΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΕΙΡΑΣ

Βιβλίο #1: Νοέμβριος 2009
Βιβλίο #2: Φεβρουάριος 2010
Βιβλίο #3: Μάιος 2010
Βιβλίο #4: Ιούλιος 2010
Βιβλίο #5: Οκτώβριος 2010
Βιβλίο #6: Δεκέμβριος 2010
Βιβλίο #7: Φεβρουάριος 2011
Βιβλίο #8: Απρίλιος 2011
Βιβλίο #9: Ιούνιος 2011
Βιβλίο #10:Οκτώβριος 2011

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Συνταγές