Τρίτη 30 Ιουνίου 2009

«Πέντε θάλασσες μακριά», του Ίαν Λιδάκη

Τίτλος: ΠΕΝΤΕ ΘΑΛΑΣΣΕΣ ΜΑΚΡΙΑ
Συγγραφέας: ΙΑΝ ΛΙΔΑΚΗΣ
Είδος: μυθιστόρημα
Σελίδες: 416
Σχήμα: 14 Χ 21
Κατηγορία: Ελληνική λογοτεχνία
ISBN 978-960-98547-1-9
Τιμή: 17 €
Εκδόσεις: Ιβίσκος


Λίγα λόγια για το βιβλίο:

Χανιά, 1962: Ένα νεογέννητο βρέφος εγκαταλείπεται χωρίς όνομα στο ορφανοτροφείο.
Νέα Υόρκη, Νοέμβριος 2002: Οι μυστικές υπηρεσίες αναθέτουν στον Ελληνοαμερικανό πράκτορα και στρατιωτικό γιατρό, Ιδομενέα Μόρισον, να μεταβεί στα Χανιά, με σκοπό να φέρει πίσω στην Αμερική τον Έλληνα επιστήμονα, Ιωσήφ Βεργίτση, που έχει διαφύγει μαζί με το πολύτιμο ερευνητικό υλικό του.
Ο Μόρισον, θα ταξιδέψει στα Χανιά, στην Κωνσταντινούπολη και στο Αϊβαλί, στα βήματα του μυστηριώδη άντρα που, όπως ανακαλύπτει, τον ενώνουν μαζί του δεσμοί αίματος.
Στα Χανιά μια «μυθική» γυναίκα θα αλλάξει ριζικά τον τρόπο με τον οποίο ο Μόρισον βλέπει τον έρωτα και τον κόσμο.
Πέντε θάλασσες μακριά, μια ηλικιωμένη γυναίκα, θα αντιμετωπίσει για πρώτη φορά, έπειτα από σαράντα χρόνια, τον γιο που κάποτε εγκατέλειψε.


Έγραψαν για το βιβλίο:

«Ένας συγγραφέας με ρωμαλέα και δωρική γραφή έρχεται να πλουτίσει τον λογοτεχνικό μας ορίζοντα. Σίγουρα θα μας δώσει στο μέλλον εξίσου δυνατά δείγματα της πένας του».
Κώστας Καρακάσης - συγγραφέας

«Ο ποιητής μας μιλούσε για τη "Μεγάλη Στιγμή" που πρέπει όλοι να πούμε... "το μεγάλο Ναι ή το μεγάλο Όχι". Ποια μπορεί να είναι αυτή η στιγμή για τον καθέναν από μας; Πότε θα υπάρξει αυτό το "κάτι" που θα μας κάνει να ξαναδούμε τη ζωή μας, την καριέρα μας, τις προτεραιότητές μας, μέσα από μια "άλλη" οπτική γωνία; Ίσως και ποτέ. Για τον ήρωα του βιβλίου τού Ίαν Λιδάκη, τον σκληροτράχηλο, πανούργο και καλά εκπαιδευμένο Μόρισον, η στιγμή ήρθε. Ο τυχοδιώκτης στρατιωτικός γιατρός και μυστικός πράκτορας έφτασε ακριβώς στο σημείο "μηδέν", πάτησε την τελική γραμμή και πήρε την απόφασή του.
»Το βιβλίο είναι στα χέρια σας. Θα το διαβάσετε απνευστί, όπως κι εγώ, γιατί είναι απολαυστικό».
Δημήτρης Κωνσταντάρας – συγγραφέας, δημοσιογράφος

«Ταξίδι, περιπέτεια, έρωτας, ανατροπές, άφθονο γέλιο, στοχασμός πάνω στην πολιτική, αρώματα της Ανατολής, σπάνιες γεύσεις, χαμάμ, ροκ μουσική, όνειρα, γόνιμες φαντασιώσεις και άλλα πολλά είναι τα υλικά τής συνταγής του Ελληνοαμερικανού συγγραφέα, Ίαν Λιδάκη. Ωστόσο, ας μην ξεγελιόμαστε από το εξωτερικό ένδυμα της ¨περιπέτειας κατασκοπείας¨. Το κύριο υλικό του είναι η λογοτεχνία, οι χυμοί της γλώσσας, ο ηδονικός απόηχος, μέσα μας, του γραπτού λόγου. Είναι απ’ τα πιο συναρπαστικά βιβλία που έχω διαβάσει».
Στάμος Στίνης – εκδότης

Μάθετε περισσότερα για το βιβλίο "Πέντε θάλασσες μακριά" του Ίαν Λιδάκη, κάνοντας κλικ εδώ!

1 σχόλιο:

Unknown είπε...

mia polu kalh prospa8eia enos neou sugrafea.ena vivlio pou diavazetai aneta kai euxarista elkountas se na sunexiseis na to diavazeis.xreiazetai omws arketh akoma prospa8eia gia na magnhtisei ton anagnwsth...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Συνταγές