Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2009

Ο Ηλίας Μαμαλάκης παρουσιάζει το Μαγειρικόν - Magirikon by Elias Mamalakis



Το Μαγειρικόν κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μοντέρνοι Καιροί. Είναι τα δύο αγαπημένα βιβλία με τον τίτλο ΜΑΓΕΙΡΙΚΟΝ ενωμένα σε ένα και στολισμένα με θαυμάσιες φωτογραφίες. Το νέο βιβλίο Μαγειρικόν περιέχει παραπάνω από 100 συνταγές και είναι χωρισμένο σε σαλάτες, πρώτα πιάτα, ζυμαρικά, κρέας, πουλερικά, ψάρια, θαλασσινά και φυσικά γλυκά.
Ανάμεσα στις συνταγές υπάρχουν ωραία κείμενα με θέματα από τη γαστρονομία.

Λίγα λόγια από τον Ηλία Μαμαλάκη:


Έχουν περάσει πάρα πολλά χρόνια από τότε που άρχισα να γράφω βιβλία μαγειρικής. Ούτε εγώ θυμάμαι πώς… Ήταν οι φίλοι που με πίεσαν, ήταν και μια δική μου εσωτερική ανάγκη… Όλα ξεκίνησαν στις αρχές της δεκαετίας του ’90. Το πρώτο βιβλίο είχε μια συλλογικότητα. Φίλος έκανε τα γραφικά, φίλος το στοιχειο θέτησε, φίλη έκανε τις βινιέτες, ο μεγάλος Μητρόπουλος σχεδίασε το εξώφυλλο και ο Δημήτρης Μαρωνίτης έγραψε τον πρόλογο· ένα βιβλίο-κόσμημα, φρέσκο και αρωματικό σαν νιo κρασί. Πολλά χρόνια έχουν περάσει από τότε. Η φρεσκάδα αντικαθίσταται από την ωριμότητα. Οι απαιτήσεις αυξάνονται, οι εμπειρίες πληθαίνουν και βλέπεις τα πράγματα με ένα διαφορετικό τρόπο. Έτσι, λοιπόν, η απόφαση για ένα νέο βιβλίο με συνταγές-εμπνεύσεις από τη δεκαετία του ’90 παίρνει σάρκα και οστά. Τούτη τη φορά πολύ πιο ζουμερό, πολύ πιο ορεκτικό, μια και είναι γεμάτο με φωτογραφίες. Έτσι «ανοίγει» η όρεξη… Βλέπεις, φαντάζεσαι, οσμίζεσαι τον αέρα και μπαίνεις στην κουζίνα να μεγαλουργήσεις. Σας παραδίδω τις παλιές μου εμπειρίες από το Μαγειρικόν, για να ταξιδέψετε μαζί τους, με μια ολόφρεσκια άποψη για τον κόσμο της γεύσης.

Ο Ηλίας Μαμαλάκης είχε την ευγενή καλοσύνη να μας δώσει την συνταγή του για Ρολάκια από φρέσκο κολοκύθι με κατίκι Δομοκού και τον ευχαριστούμε πολύ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Συνταγές