Παρασκευή 9 Ιανουαρίου 2009

Το FIR, τα εθνικά μας δικαιώματα και το ξανθό γένος-Ρωσία

Η πραγματική είδηση σήμερα που έχω την αίσθηση ότι πέρασε στα ψιλά ήταν το... άδειασμα να πω, που έζησε η ελληνική κυβέρνηση δια χειρός Ρωσίας.

Πριν λίγες μέρες έγραφε ο Τύπος ότι οι Ρώσοι ζήτησαν άδεια από την ελληνική κυβέρνηση για πολεμικές ασκήσες στα ελληνικά χωρικά ύδατα και συγκεκριμένα σε περιοχή νοτιοανατολικά της Ρόδου. Την συγκεκριμένη περιοχή οι Τούρκοι θέλουν να την καταστήσουν γκρίζα ζώνη και αμφισβητούν τα ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα, γι' αυτό εξάλλου επέλεξε και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να παραστεί στο Αγαθονήσι για τον εορτασμό των Θεοφανείων.

Όλα ωραία ως εδώ αλλά δυστυχώς υπάρχει και συνέχεια. Σήμερα το πρωί μάθαμε και τη συνέχεια με τη δήλωση του εκπροσώπου του Ρωσικού Ναυτικού ότι το ρωσικό αεροπλανοφόρο κατέπλευσε σε λιμάνι της νοτιοδυτικής Τουρκίας κοντά στη Ρόδο και ότι θα γίνει και άσκηση Ρωσο-Τουρκική...

Και οι μοντέρνοι ψευδοπροφήτες θέλουν να μιλάνε για ξανθό γένος... Καλά είχε πει ο Σαρτζετάκης ότι η Ελλάδα είναι έθνος ανάδελφο κι όποιος κατάλαβε, κατάλαβε.

Πάντως με το πέρας της άσκησης το αεροπλανοφόρο-"ναυαρχίδα" του στόλου της Ρωσίας θα πάει στη Συρία (η συγκυρία με τα τραγικά γεγονότα στη Γάζα έχει το δικό της ενδιαφέρον) και τα βοηθητικά σκάφη θα πάνε στον Πειραιά (με ώρες ελεύθερης επίσκεψης για το κοινό 14:00 ως 16:00 την Κυριακή 11 Ιανουαρίου και την Τρίτη 13 Ιανουαρίου). Όσο βρισκόταν στο τουρκικό λιμάνι το ρωσικό αεροπλανοφόρο, πέθανε ένας Ρώσος ναύτης κατά τη διάρκεια πυρκαγιάς που ξέσπασε από βραχυκύκλωμα.

Η Τουρκία από την πλευρά της έχει προγραμματίσει αεροναυτικές ασκήσεις μεγάλης κλίμακας στα μέσα Ιανουαρίου στο Βόρειο και στο Κεντρικό Αιγαίο, με τον τίτλο Acik Deniz (δηλ. ανοιχτή θάλασσα).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Συνταγές