Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2008

Virgin Killer vs Wikipedia ή εδώ ο κόσμος καίγεται...

Τις τελευταίες μέρες υπήρχε πρόβλημα πρόσβασης για τους Άγγλους χρήστες της δικτυακής εγκυκλοπαίδειας Wikipedia. Κάποιος χρήστης έκανε ανώνυμη καταγγελία στον Internet Watch Foundation σχετικά με το εξώφυλλο του δίσκου Virgin Killer των Scorpions (1976 παρακαλώ). Ο οργανισμός με τη σειρά του έκρινε ως ακατάλληλη την εικόνα του εξωφύλλου (σύμφωνα με την νομοθεσία του Ηνωμένου Βασιλείου) και έβαλε σε blacklist κάποιες σελίδες της Wikipedia.

Έλα όμως που αυτή την μαύρη λίστα την χρησιμοποιούν και οι ISP (δηλαδή οι εταιρείες παροχής ίντερνετ). Βρέθηκαν λοιπόν οι κάτοικοι της Μεγάλης Βρετανίας που ήθελαν να μπουν στην Wikipedia εκτός... νυμφώνος. Και καλά, ο Internet Watch Foundation έκρινε τελικά ότι αν και πιθανόν παράνομη, αυτή η εικόνα έχει κυκλοφορήσει εδώ και τόσο πολύ καιρό που δεν είχε νόημα η απαγόρευση.

Όμως στη Wikipedia, που έχει τους δικούς της "νόμους" και κανόνες, edit-wars και βανδαλισμοί των σχετικών σελίδων ("όχι δε μπορεί να υπάρχει αυτή η γυμνή εικόνα", "βρε τον παλιο-οργανισμό που απαγόρεψε τη wiki" κτλ) έδωσαν και πήραν τις τελευταίες μέρες.

Άντε αγοράστε και κανένα CD των Scorpions, κοντεύουν να βγουν στη σύνταξη οι άνθρωποι...

Δείτε Επίσης:


IWF & Virgin Killer: Censors anger Wikipedia users (Video News from Channel 4)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Συνταγές