Τρίτη 9 Δεκεμβρίου 2008

Oι εκδόσεις Οξυ και ο Μανώλης Ανδριωτάκης
παρουσιάζουν
τη νέα ανατρεπτική
διμηνιαία έκδοση ανεξάρτητης δημοσιογραφίας

Τεύχος 1
Νοέμβριος - Δεκέμβριος 2008

Πόσο ελεύθερος είσαι;

POST- MEDIA
www.postzine.wodpress.com



Το Post-Media είναι ένα διμηνιαίο περιοδικό για την κοινωνία της κατανάλωσης.



Να πάρουμε τα Μέσα στα χέρια μας



To Post-Media είναι ένα περιοδικό που μιλά για τα Μέσα, την Πολιτική και την Τέχνη. Εστιάζει στη δύναμη της διαφήμισης και της κατανάλωσης στη ζωή μας, ασκεί κριτική στις κυρίαρχες αντιλήψεις και προτείνει νέους τρόπους ανάγνωσης της πραγματικότητας.



Ανεξάρτητο



Πίσω απ’ το περιοδικό βρίσκονται μόνο οι συντάκτες και ο εκδότης του.



100% Ad-Free



To Post-Media δεν έχει καθόλου διαφημίσεις.



Βιβλιοπεριοδικό



Το Post-Media πωλείται 9 € λόγω της απουσίας διαφημίσεων και χορηγιών. Οι αναγνώστες είναι οι απευθείας χρηματοδότες του. Το περιοδικό μοιάζει με βιβλίο. Ουσιαστικά είναι ένα υβρίδιο βιβλίου και περιοδικού.



Post-Media Art



Όλες οι εικόνες του περιοδικού είναι πρωτότυπες κι έχουν δημιουργηθεί ειδικά για το Post-Media από έλληνες καλλιτέχνες και γραφίστες.



Ανοιχτό



Το Post-Media είναι ανοιχτό στις προτάσεις, τα σχόλια, τα κείμενα και τις εικόνες των αναγνωστών του.



Αφιέρωμα στο Free Press



Στο πρώτο τεύχος φιλοξενείται ένα αφιέρωμα στο Δωρεάν Τύπο που είθισται να ονομάζεται Free Press. Οι αρθρογράφοι του περιοδικού αναρωτιούνται πόσο ελεύθερος είναι ένας Τύπος που εξαρτάται πλήρως απ’ τις διαφημιζόμενες επιχειρήσεις κι αναλύουν το φαινόμενο σφαιρικά.



Επίσης δημοσιεύονται άρθρα για την άλωση του δημόσιου χώρου από τις επιχειρήσεις, για το διακύβευμα του πράσινου καπιταλισμού, για το μισογυνισμό στη διαφήμιση, για την πρακτική του greenwashing, για το viral marketing, για τη γενιά των τριαντάρηδων.




ΑΦΙΕΡΩΜΑ >ΔΩΡΕΑΝ ΤΥΠΟΣ:ΠΟΣΟ "ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ" ΕΙΝΑΙ Ο FREE PRESS; >HOMO CONSUMERUS/ ΠΡΑΣΙΝΟΣ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ / ΗΜΕΡΑ ΧΩΡΙΣ ΑΓΟΡΕΣ / ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΧΩΡΟΣ ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ / GREENWASHING / ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ KAI ΜΙΣΟΓΥΝΙΣΜΟΣ / MIA ΓΕΝΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ / VIRAL MARKETING


www.postzine.wodpress.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Συνταγές