Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2008

Ίντρα Σίνχα: Άνθρωποι και Ζώα - Εκδόσεις Ψυχογιός


Άνθρωποι και Ζώα

Συγγραφέας: Ίντρα Σίνχα, Ινδία

Μετάφραση: Μπελίκα Κουμπαρέλη

Πρόλογος: Γιώργος Βέης

Σειρά: Ξένοι Λογοτέχνες

Πρώτη έκδοση: Δεκέμβριος 2008

Σελ.: 424 - Τιμή: 19,90 € - ISBN: 978-960-453-468-5

Εκδόσεις Ψυχογιός

Υποψήφιο για το Βραβείο Man Booker 2007

Το Ζώο είναι ένα τετράποδο εικοσάχρονο αγόρι. Ορφάνεψε τη νύχτα της μεγάλης καταστροφής στην πόλη του, μετά την έκρηξη ενός αμερικανικού εργοστασίου χημικών. Ζει στους δρόμους, ώσπου τον ανακαλύπτει η Νίσα, ένα συνομήλικό του κορίτσι, που τον βοηθάει να ενταχθεί σε μια ομάδα ανθρώπων οι οποίοι αγωνίζονται για τη δικαίωση της πόλης τους ενάντια στο εργοστάσιο. Το Ζώο την ερωτεύεται τρελά κι απελπισμένα, και προσπαθεί να δηλητηριάσει τον αγαπημένο της, Ζαφάρ, ο οποίος είναι και ο ηγέτης του αγώνα. Ταυτόχρονα, την πόλη αναστατώνει ο ερχομός μιας μυστηριώδους Αμερικανίδας γιατρού, της Έλι, που γεννά στην ψυχή του Ζώου την ελπίδα ότι θα μπορέσει μια μέρα να γιατρευτεί και να σταθεί στα δυο του πόδια…

Είναι βασισμένο στη συγκλονιστική πραγματική ιστορία του ανθρώπου που ονομάστηκε ο Κουασιμόδος της Πραντές, γεμάτο ειλικρίνεια, πόνο αλλά και χιούμορ.

“Ένα μυθιστόρημα τόσο ειλικρινές, που σου κόβει την ανάσα. Η ιστορία είναι αληθινή, τα συναισθήματα αγνά και ξεδιπλώνονται σε μια γλώσσα όπως των κοινών ανθρώπων. Μόλις ξεκινήσεις να το διαβάζεις, καταλαβαίνεις αμέσως ότι θα σου ραγίσει την καρδιά, μα παρ’ όλα αυτά συνεχίζεις να γυρίζεις τις σελίδες, επειδή ξέρεις ότι την ιστορία αυτή πρέπει οπωσδήποτε κάποιος να την αφηγηθεί.”

INDIAN EXPRESS



ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ

Ο ΙΝΤΡΑ ΣΙΝΧΑ γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Βομβάη. Ο πατέρας του ήταν Ινδός αξιωματικός του Ναυτικού και η μητέρα του Αγγλίδα συγγραφέας. Εκπαιδεύτηκε στην Ινδία και την Αγγλία και σπούδασε αγγλική φιλολογία στο Πανεπιστήμιο του Κέμπριτζ. Εργάστηκε ως επιμελητής κειμένων στη διαφήμιση και ως μεταφραστής ινδικών έργων στα αγγλικά. Το 1999 εκδόθηκε το πρώτο του βιβλίο, THE CYBERGYPSIES, μια αναδρομή στη «λίθινη εποχή» του Διαδικτύου, και το 2002 το πρώτο του μυθιστόρημα THE DEATH OF Mr LOVE. ΤΟ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΑΙ ΖΩΑ, το δεύτερο μυθιστόρημά του, το εμπνεύστηκε από την τραγική οικολογική και ανθρώπινη καταστροφή που υπέστη η επαρχιακή ινδική πόλη Μποπάλ το 1984, ύστερα από διαρροή τοξικών σε εργοστάσιο πολυεθνικών συμφερόντων. Το συμβάν αυτό, αν κι έχουν περάσει περισσότερο από είκοσι χρόνια, συνεχίζει να ρημάζει τους κατοίκους και το περιβάλλον της περιοχής. Το βιβλίο ήταν υποψήφιο για το Βραβείο Man Booker 2007 και τιμήθηκε με το Commonwealth Writers’ Prize για το καλύτερο βιβλίο Ευρώπης και Ασίας. Ο συγγραφέας είναι παντρεμένος εδώ και τριάντα χρόνια και ζει στη νότια Γαλλία.

Περισσότερες πληροφορίες για το συγγραφέα και το έργο του μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα www.indrasinha.com, ενώ για την καταστροφή που υπέστη στο http://www.bhopal.net

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Συνταγές